Şimdi Ara

Url Rewrite Global.asax yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar global.asax dosyasındaki applicatin_beginrequest metodunun içinde bu kodları yazıyorum

string adres = Request.RawUrl;//

if (System.IO.Path.GetExtension(adres) == ".html") //Gelen Sayfanın uzantısını aldım

{
    Context.RewritePath("~/MakaleGoster.aspx?MakaleID=" + adres);

}

ve de MakaleGoster.aspx.cs de deneme amaçlı su kodlar var

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
    Response.Write(Request.QueryString["MakaleID"]);

}

ama çalışmıyor acaba uzantıda mı bir problem var diye .html yerine aspx ile denedim anasayfada aspx oldugu için hemen yönlendirme yaptı yani istediğim uzantıyla neden yönlendirme yapamıyorum acaba? .html veya atıyorum .makale diye uzantı veremezmiyim nasıl sağlıklık yönlendirme yapabilirim

Edit:denemek için uzantı vermedim linklere - işareti ekledim vede şöyle denedim çalıstı ama nasıl uzantıyla calıstırabilirim?

if(adres.Contains('-'))

{
    Context.RewritePath("~/MakaleGoster.aspx?MakaleID=" + adres);

}

Yani uzantı verince sanırım direk fiziksel adreste aramaya calısıyor fakat sayfa yok hatası alıyorum bunu nasıl düzeltirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korn18 -- 14 Eylül 2013; 15:57:44 >

• Yardım edecek yokmu arkadaşlar
  • korn18 K kullanıcısına yanıt
    http://nedirtv.com/video/aspnet-40---url-routing bir bak istersen
  • arkadaşlar iyi günler benim sorum şu ziyaretçi sayacı yaptım local de çalışıyor sunucuya atınca veri tabanındaki tarih alanı o günün tarihi ise eğer çalışıyor normal sorun yok ama tarih değiştiğinde bir gün geçtiğinde site çalışmıyor sebebi ne olabillir arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.