Şimdi Ara

ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
4.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: çekomastik

Custom white balance ile cekmelisin.
    Mantık olarak makinaya beyazı tanıtıyorsun , netten bir arastir derim.

Öncelikle sağol fakat o işlem zaten yapılmış durumda fakat ona rağmen kimi ışıkta nedense cihaz olması gereken gibi sonuç vermiyor. Nikon D3100 kullanıyorum ve beyaz ayarı konusunda biraz karışık ve tutarsız bir makine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Custom white balance ile cekmelisin.
    Mantık olarak makinaya beyazı tanıtıyorsun , netten bir arastir derim.

Öncelikle sağol fakat o işlem zaten yapılmış durumda fakat ona rağmen kimi ışıkta nedense cihaz olması gereken gibi sonuç vermiyor. Nikon D3100 kullanıyorum ve beyaz ayarı konusunda biraz karışık ve tutarsız bir makine.

@Noctivagant,
    LED aydınlatmalar özellikle ışık yoğunluğu yüksek sözde beyaz şerit LED' ler aslında baskın renk mavidir.Neredeyse %50-70 arası değişir. Fotograf makinalarında kullanılmaz,Ancak cep telefonu kameralarında idareten kullanılmakta.Aynı şekilde flaşlarda da baskın renk mavidir ve makinayı mutlaka beyaz ayarı flaş yapılmalıdır. Parlak bir şekilde oluşan arka planlarda ve ışığı kıran nesnelerde Mücevherat(Altın Gümüş gibi parlak metallerde özel yüzeyler ve istekler hariç) vb. cam kristal vs. flaş kullanılmaz.
    Nikon olsun Canon olsun diğer makinalarda aslında hazır beyaz ayarları iyi dengelenmiştir. Özel yada çok baskın renkli ışık ortamlarında custom white balance ayarında kelvin değerleri gösteriliyorsa teker teker deneyerek doğru beyazı her zaman bulabilirsiniz.

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Nikon D3100 kullanıyorum ve kelvin değeri girme yeri yok.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Custom wb nasıl yapıyorsun biraz anlatır mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Aslında tam olarak D3100 de o ayar yok. PRE diye ayar var ve beyaz veya gri bir zeminin fotoğrafını çekip onu cihaza tanıttık. Çekeceğim ortamda ışık durumuna görede ışık ayarlarından birini seçiyorum. Ama bir kaç beyaz ayarı seçneği kendi içinde de seçeneklere ayrılıyor.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Tamam doğru yapıyorsun, ancak kendi yaptığın light box daki beyaz kağıdı makineye tanitmalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Anladım bilgi için sağol.
  • quote:

Tamam doğru yapıyorsun, ancak kendi yaptığın light box daki beyaz kağıdı makineye tanitmalisin.

@çekomastik,
    Light Box' ta kullanılan beyaz kağıtla, eğer 6500 Kelvinlik o ışık altında ayar yaparsak makina beyazı mavi olarak tanımlayacak diğer sabit ayarlarda bozulacaktır. D3100 de kullanılan sensörün baskın rengi nedir açıkçası bilmiyorum, örneğin Nikon D90 yeşili çok sever, Canon 40 D ve diğer hemen hemen tüm modellerinde sensor CMOS ise kırmızıyı, Hatta insan gözünün bile beyazı algılaması çok farklıdır. Kısacası bu beyaz sorununu halletmenin yolu doğru renk skalasına uygun ışık altında yapılmalı ve tercihan fotograf Mlz. satıcılarında bir ara bulunuyordu %18 gri tonlamalı beyaz fon kullanılmalı.
    Aslında en doğru seçim her çapta lensle kullanılabilen 4-5 yıl önce 80 TL' ye aldığım Linkstar CA-WB1012 Beyaz Ayarı Filtresi %18 gri tonlamalı ve filtre seçeneklidir, kullanmak. Şimdi ise fiyatı uçmuş. (150 TL)
    http://www.tripodfoto.com/linkstar-ca-wb1012-beyaz-ayari-white-balance-filtresi.5501.p
    Ancak oldukça çok uygun fiyatlı Phottix'in 9 TL' lik fitreleride mükemmel iş görüyor. Geçen sene ortalarında 58 ve 72 mm aldım. Pahalıya hiç gerek yok, hatta kağıtlada uğraşmaya gerek yok.
    http://www.tripodfoto.com/beyaz-ayari-filtreleri.11-07-09

• Arkadaşlar internetten bir kaç video buldum açıkcası ev ortamında ne tür ışık kaynağı kullanılırsa kullanılsın ve hangi beyaz ayarı yapılırsa yapılsın arka plan tam beyaz çıkmıyor. Çok kaliteli ışıklarla yapılan bir kaç çekim videosu izledim onlarda bile fotoğrafçılar çekimden sonra arka planı photoshopla beyazlaştırmışlar. Arka plan ister istemez gri çıkıyor ve mecbur yazılımla gri renk beyaza dönüştürülüyor.

Kısaca stüdyo ortamı lazım hatta o bile yetersiz kalabilmekte o sebeple çok fazla güçlü ışıklar lazım.
  • bence kesinlikle ışık yetersiz. ben ürün çekimlerinde 4 tane ışık kullanıyorum. üst 2 yan ve bir tane arka. yinede yetersiz kalabiliyor.
  • hakikakten hiçte göründüğü gibi bir iş değilmiş. baya uğraştırıyor.
  • Arkadaşlar sanırım arka planın renk sorununu çözmenin yolunu buldum.

Normal den fazla pozlama yapıp daha sonra nesneye Contrast vermek lazım.
    Arka plan beyaz çıkacak ama nesne de gözümüzle gördüğümüz den açık renkte çıkacak fakat photoshopla Contrast verip nesnenin görüntüsünü gözümüzle gördüğümüz hale getiriyoruz.
    Böylece iştenen sonuç alınıyor. Az önce deneme yanılma yaparak bunu başardım.

Photoshop uygulanmış hali.

ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu

Orijinal çekim

Günlerdir arka planı bu şekilde çekmeye çalışıyordum ve sonunda oldu.

Diyafram: 5.6
    Enstantane: 20
    ISO: 200
    Beyaz Ayarı: Otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 9 Ocak 2015; 16:33:37 >

• Arkadaşlar selamlar,
    Foldio2 Işıklı Ürün Çekim Çadırı bahsi geçen ürünler için tam aradığınız komplike bir akıllı stüdyo. Üstelik Cep telefonu uygulaması ile çok pratik kendi işinizi kendiniz görün. Foldio cep uygulamasıyla ayakkabı resimleri çekilmiştir dekupesizdir.  ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    H ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    a ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    y ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    etinmey ürün çekimi eos 700d beyaz fon sorunu
    ip DSLR ile çok yüksek kalite çekimler de yapabilirsiniz. Lütfen Foldio Türkiye Online satış mağazamızı ziyaret ediniz.
    www.fodioturkiye.com
    www.uruncekimcadiri.com

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.