Şimdi Ara

USB 3.0 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Hıgh speed usb ile ilgili problemim var ve bir türlü çözemedim.Masa üstü bilgisayarımdan çıkardığım 500 gb seagate marka hdd yi harici olarak Laptop ta kullanmak amacıyla Frisby fhc-3520s usb 3.0 özellikli harddisk kutusu aldım.Lenovo Y570 model laptopun mavi renkli USB 3.0 portuna taktığımda herseferinde (Bu aygıt daha hızlı çalışabilir ; Bu USB Yığın depolama Aygıtı Süper-Hızlı USB 3.0 portuna bağlanması durumunda daha hızlı çalışabilir) uyarısı alıyorum.Usb 3.0 driverleri kurulu ve eksiksiz.Aygıt yöneticisindede Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller ve Renesas Electronics USB 3.0 Root Hub kurulu ve sorunsuz çalışıyor görünüyor.Ayrıca tekrardan driverleri kaldırıp yüklemeyi denedim ve herdefasında hdd yi bağladığımda aynı uyarıyı verdi ve dosya aktarım hızıda 20-30 mb bandını geçmiyor.Bilginiz üzere bu bağlantı hızı usb 2.0 ın hızları.Bu konuda yardımları dokunabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.

USB 3.0 Sorunu

USB 3.0 Sorunu

USB 3.0 Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhathan -- 24 Aralık 2012; 12:40:03 >

• Hdd'nin hızı sata2'yse olabilir hdd kutusunun usb3 olması birşey değiştirmez hdd'nin veri yolu önemli,çakışma oradanda olabilir.Birde bu hatayı alan sadece sen değilsin lenovo z580 ve senin modelde de yaşayan oldu bu hdd'den de kaynaklanabilir başka bir medya taktın mı flas bellek takıp dene aynı hata varmı başka bir harici hdd takma şansın varsa arkadaşlarından dene bu şekilde durumu çözebilirsin muhtemelen sürücüler kuruluysa hdd'den gelen bir hatadır.
  • Usb 3.0 flash bellek takma imkanım olmadı mevcutta olmadığından.Bu önerini en yakın zamanda bulup denemeye çalışacağım.Şunuda eklemek isterim Bu 3.0 usb portuna 2.0 özellikli sıradan bir belleği veya yine bende mevcutta olan toshiba 640 gb px1393 usb 2.0 harici hdd yi taktığımda herhangi bir uyarı vermiyor.Normal 2.0 standartında çalışıyor.Uyarıyı yalnızca 3.0 hdd kutusunu takınca veriyor.Usb 3.0 bağlantı noktasında takılı olmasına rağmen 3.0 bağlantı noktasına takın vede bir manada verim alın diyor olmasıda garip geldi doğrusu.Birde senin yorumundan şöyle bir soru akla geliyor evet seagate hdd sata 2 bağlantı standartında ancak bir sata 2 hdd nin veri transfer hızları gözönünde bulundurulduğu taktirde ve bu cihazın usb 3.0 bağlantı noktası yla vaadi belli bir performans amacı değilmidir.Bu hdd kutusunun bu durumda 3.0 olmasının mantığı kalmıyor çünki zaten kullanacağın hdd en fazla ne olabilirki sata 3 veya dahası ssd.Eğer böyle olmasa idi usb 3.0 dan faydalanabilmek için sata 3 hdd takılmalı diye kesinlikle bir ibare geçilirdi diye düşünüyorum.Ancak ne kutusunda ne de klavuzunda böyle bir vurgu kesinlikle yok.Ve dahası sata 3 ünde sata 2 den çok fazla bir hız farkı yok değilmi.

• Kutuyla hdd hızları arasında uyumsuzluktan olabilir dedim sata2 düşük veya hızlıdır demedim bunu sata3 hdd'ye la karşılaştırırdım,Bu kutudan ileri gelebilir normal falsh bellelerde sıkıntı yok diyorsun.
  • Zaten bu 3.0 bağlantı noktasıyla ilgilide sıkıntı yok sıkıntı hızda.2.0 cihazlar kendi hızıyla çalışyor ve herhangi bir uyarı vermiyor kutuya uyarı veriyor daha hızlı çalışabilir diye.Sanırım bir çözüm bulamayacağım ancak 3.0 bir flash bellek taktığımda sanırım durum daha netleşir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.