Visual studio 2012 yi usb diske nasıl kuracaz arkadaşlar?
visual studio registrye farklı farklı klasörlere baya anahtar yazar haliyle bunlar olmayacağı için düzgün çalışmaz bu yüzden usb diske kuramazsın ha kopyala yapıştır klasörü alsan bile yine diğer bilgisayarlarda düzgün çalışmayacaktır tek bir çözüm olabilir Turbo Studio veya thinstall gibi portable yapma programlarıyla yapılmışı belki çalışabilir ama ben kimsenin visual studioyu portable yaptığını görmedim
sharpdevelop linkinde zaten anlatıyor kendisi ama yazayım yine:
- normal şekilde bilgisayara kur - kurulum klasörünü aç ve 3.0 klasörünü belleğe kopyala - bellekte 3.0 > bin klasörüne gir ve config dosyasını aç. - dosyada <appSettings> ... </appSettings> tag'leri arasına şu iki satırı ekle: <add key="settingsPath" value="..\Settings" /> <add key="domPersistencePath" value="..\DomCache" /> (veya comment şeklinde olanları uncomment yapabilirsin) - dosyayı kaydet. bin'deki exe'den açabilirsin.
visual studio code ise daha basit normal atıyorsun dosyaları.
Bu programlar studio nun yerini tutmuyor maalesef. USB diske kurulumu bulan varsa mesaj atsın lütfen...
Thinapp ile birçok şey portable yapılabiliyor ama zahmetli iş, ilk seferinde olmayabiliyor.
Amaç Visual Studio 2012'yi yanınızda taşımaksa, container'ı usb flash üzerinde olan bir sanal makine kurulur, onun üzerine bir windows ve onun üzerine de Visual Studio kurulup hepsi birden taşınabilir hale gelir. Taşınabilir bu sistem hedef makinede (vmware player veya her neyse) ile oynatılır.
Veya Windows direkt taşınabilir sürücüye kurulur ve hedef makine bununla boot edilip oynatılır ama bu lisans açısından sıkıntılı ve sadece test amaçlı olacaktır.
Her iki yöntemde de hızlı bir flash bellek (usb3.0) gerekir ayrıca OS, usb flash'ın ömrünü çabuk sömürüp bitirir. Belki usb flash yerine usb hd kullanılabilir.
Sonuçta hazır portable yapılmışını bulabiliyorsanız deneyebilirsiniz. "Visual studio portable" diye biraz araştırmanız gerekecek, tabi virüs vs ihtimali de ayrı bir konu.
Ya da sizin için bu kadar önemli ise vmware ThinApp ile kendiniz portable yapmayı deneyebilirsiniz. Thinapp kullanırken temiz bir windows kurup, üzerine ThinApp kurup yönergeleri takip edin. Kurun dediğinde Visual studio kuracaksınız vs... Birçok şeyi portable yapabildiği söyleniyor ama dediğim gibi zahmetli iş. Visual Studio gibi komplex bir yapıda işe yarar mı bimiyorum. En azından bazı müdahaleler gerektirebilir ki bu da öğrenme süreci ve zaman kaybı demek. Mesela ben denediğimde photoshop'u yapamamıştım, oysa yapılmışı vardı. Yine de bu kadar önemliyse deneyin.