Şimdi Ara

USB Güç sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde USB üzerinden bilgisayara veri yollayan bir sensörüm var. Sensörü bir dolap içerisinde test etmem gerekli ancak sensörün kablosunu doğrudan dolap dışarısına çıkarma imkanim yok. Dolap içerisinde bir paralel port konnektörü mevcut ve bu konnektöre bağlı başka bir konnektörde dolabın dışarısında bulunmakta.

Yapmam gereken sensörün USB out unu paralel port üzerinden taşıyıp dolap çıkışındaki paralel port konnektörü üzerinden tekrar USB'ye çevirip bilgisayara bağlamak.

Bahsettiğim uzatma kablosunu yaptım ancak uzatma kablosunu kullanarak sensörü bilgisayara bağladığımda bilgisayar sensörü tanıyamaz hale geldi ve sensör üzerindeki power led inin parlaklığı normal duruma göre çok az...

Sorunumun uzayan kablo nedeniyle sensörün yeterli gücü alamamsı olduğ düşünüyorum.
    Üzerinde güç yükseltici olan USB uzatma kabloları olduğunu öğrendim. Onlardan satın aldım ve uzatma kablosunu onları kullanarak yaptım ancak gene başarılı olmadı.

Aklıma son seçenek olarak, sensörün beslemesini harici bir güç kaynağından vermek geliyor. Ancak bu başarılı olur mu ondan da emin değilim?
    Aynı zamanda sensör beslemesini harici bir güç kaynağından veririsem bilgisayarın USB den gelen verileri alabilmesi için o güç kaynağıyla bilgisayarın USB girişinin
    topraklarını ortaklamam gerekir mi? Ortaklarsam bir sorun olur mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim... Benim için çok önemli...

• Başka bir kaynakdan güç çekmek zarar verir diye düşünüyorum ama en iyisi buraya konu açınhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_199/tt.htm elektrikçiler burda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.