Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
26
Favori
578.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 1 hafta önce freecom un 160 gb lık harici harddiskinden aldım. disk çalışıyordu ne olduysa ertesi gün disk çalışmadı bilinmeyen aygıt tanınamadı diyor bilgisayar ve bi türlü bu sorunu çözemedim bilgisayarıma format dahi bile attım ama ne yazikki görmüyor. ama başka bilgisayarda görüyor sadece benim bilgisayarımda görmüyor format atmama rağmen diğer bilgisayarlara taktığım gibi görüyor benim bilgisayarımda ne yazikki görmüyor arkadaşlar lütfen yardım edin içinde çok önemli bilgilerim var :(
  • pqi marka 1 gb flash disk var pc tanıyor ama açılmıyor Lütfen G:sürücüsüne bir disk yerleştirin uyarısı alıyorum
    başka flash disk takıyorum onları tanıyor ve açıyor sorun ne acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: solimetasyon

Arkadaşlar bundan 1 hafta önce freecom un 160 gb lık harici harddiskinden aldım. disk çalışıyordu ne olduysa ertesi gün disk çalışmadı bilinmeyen aygıt tanınamadı diyor bilgisayar ve bi türlü bu sorunu çözemedim bilgisayarıma format dahi bile attım ama ne yazikki görmüyor. ama başka bilgisayarda görüyor sadece benim bilgisayarımda görmüyor format atmama rağmen diğer bilgisayarlara taktığım gibi görüyor benim bilgisayarımda ne yazikki görmüyor arkadaşlar lütfen yardım edin içinde çok önemli bilgilerim var :(

Öncelikle başka bir bilgisayara hddnizi takarak verilerinizi yedekleyiniz. Daha sonra aygıt yöneticisindeki evrensel seri yol denetleyicilerinin altındaki USB ana denetleyicilere sağ tıklayarak güncelleştirmeye çalışınız. Windows updaate sitesine bağlansın mı sorusu çıkarsa evet diyiniz..

Bir de belleğinizi arka taraftaki USB girişlerinde deneyiniz..

Sorun yine düzelmezse 1. sayfadaki format programlarıyla harici hddnizi biçimlendirmeye çalışınız..

• quote:

Orjinalden alıntı: chami

MP3 player ım bozuldu format problemi yaşıyorum fat32 olması gerekirken RAW görünüyor çözüm

Öncelikle belleğinizi bilgisayara takınız ve şu işlemi yapınız:

başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırarak harici hdd niz üzerindeki bozuk alanları düzeltebilirsiniz..

Bu sorununuzu düzelmezse belleğinizi servise gönderiniz..

• quote:

Orjinalden alıntı: vincee

pqi marka 1 gb flash disk var pc tanıyor ama açılmıyor Lütfen G:sürücüsüne bir disk yerleştirin uyarısı alıyorum
    başka flash disk takıyorum onları tanıyor ve açıyor sorun ne acaba?

http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar
    Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın.

Bu sorununuzu düzeltmezse,

başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırarak harici hdd niz üzerindeki bozuk alanları düzeltebilirsiniz..

Olmazsa flash diskinizi diğer girişlerde deneyiniz. Bunlarda sorununuzu düzelmezse belleğinize sağ tıklayarak biçimlendirmeye çalışınız (unutmayınız ki biçimlendirme esnasında verileriniz kaybolur)

• bütün dediklerinizi yaptım ama olmadı
    biçimlendirme olmuyor windows biçimlendirmeyi bitiremedi uyarısı geliyor
    olmazsa servise göndereceğim artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincee

bütün dediklerinizi yaptım ama olmadı
    biçimlendirme olmuyor windows biçimlendirmeyi bitiremedi uyarısı geliyor
    olmazsa servise göndereceğim artık.

1.sayfada format programları var. Bir de onlarla biçimlendirmeyi deneyiniz.

Başka bir bilgisayarda da denediğiniz halde yine aynı hatayı veriyorsa servise göndermekte fayda var..
  • ARkaşdaşlar bende bir mp4 player vardı bana geldiğinde mp4 player 8 gb idi bilgisayarımdan güvenli kaldır dedim ve kaldırdım bilgisayarıma tekrar aynı mp4 taktığımda biçimlendirilmesi gerkiyor dedi açılmadı ve bende mp4 playerı biçimlendirdim ama biçimlendirdikden sonra bi baktım bizim 8 gb olmuş 1 gb nasıl eski haline getirilir bilmiyorumda acaba yazılım felanbmı gerekli yada bu konu hakkında bir bilginiz varmı.Eski haline nasıl getirebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: combata

ARkaşdaşlar bende bir mp4 player vardı bana geldiğinde mp4 player 8 gb idi bilgisayarımdan güvenli kaldır dedim ve kaldırdım bilgisayarıma tekrar aynı mp4 taktığımda biçimlendirilmesi gerkiyor dedi açılmadı ve bende mp4 playerı biçimlendirdim ama biçimlendirdikden sonra bi baktım bizim 8 gb olmuş 1 gb nasıl eski haline getirilir bilmiyorumda acaba yazılım felanbmı gerekli yada bu konu hakkında bir bilginiz varmı.Eski haline nasıl getirebilirim

mp4 ünüzün markası nedir? Yani gerçekten kapasitesi 8gb mı? Şunun için soruyorum piyasada baya bi korsan ürün var..

Neyse öncelikle bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönetten disk yönetimine gelin. Orada mp4 ünüz görünecektir. Biçimlendirilmemiş ya da ayrılmamış alan varsa sağ tıklayarak biçimlendirin.

Olmazsa 1.sayfada bellekler için format programı var. Bir de onları denetleyiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

mp4 ünüzün markası nedir? Yani gerçekten kapasitesi 8gb mı? Şunun için soruyorum piyasada baya bi korsan ürün var..

Neyse öncelikle bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönetten disk yönetimine gelin. Orada mp4 ünüz görünecektir. Biçimlendirilmemiş ya da ayrılmamış alan varsa sağ tıklayarak biçimlendirin.

Olmazsa 1.sayfada bellekler için format programı var. Bir de onları denetleyiniz.

mp4 ün markası yok yani çinden gelen ucuz mallardan birisi haliyle garantide yok 60 lirayamı ne almıştım o yüzden 8 gb 1 gb ta düşmüş pek koymadı:).Mp4 ü ilk aldığımda 1,5 gb lık felan alanını doldurmuştum kullanıyordum 8 gb henuz dolduramadan gitti.Belkide mp4 orjinalinde 1 gb idi ama herhangi bir yazlımla 8 gb göstermiş olabilirler ayrıca mp4 8 gb iken bilgisayrıma taktığımda iki adet sürücü oluşturuyordu birisi 8 gb diğeri 0.98 kb gibi birşey.Mp4 1 gb ta düştükten sonra tek sürücüye indi heralde normal hali bu idi.Belki sizde böyle birşeyle karşılaşmışsınız diye sormuştum.

• quote:

Orjinalden alıntı: combata

mp4 ün markası yok yani çinden gelen ucuz mallardan birisi haliyle garantide yok 60 lirayamı ne almıştım o yüzden 8 gb 1 gb ta düşmüş pek koymadı:).Mp4 ü ilk aldığımda 1,5 gb lık felan alanını doldurmuştum kullanıyordum 8 gb henuz dolduramadan gitti.Belkide mp4 orjinalinde 1 gb idi ama herhangi bir yazlımla 8 gb göstermiş olabilirler ayrıca mp4 8 gb iken bilgisayrıma taktığımda iki adet sürücü oluşturuyordu birisi 8 gb diğeri 0.98 kb gibi birşey.Mp4 1 gb ta düştükten sonra tek sürücüye indi heralde normal hali bu idi.Belki sizde böyle birşeyle karşılaşmışsınız diye sormuştum.

Sorun dediğiniz gibi gerçek kapasitenin fazla gösterilmesi. Bu tür korsan ürünlerle ilgili bi konu açılmış, kapasitesinin nasıl fazla gösterildiğiyle ilgili bilgi de verilmişti ama bulamadım. Ben bu tür bir sorunla karşılaşmadım ama karşılaşan arkdaşların olduğunu biliyorum..

Aslında markasız ürünlerden uzak durmak lazım..

• Arkadaşlar 2 gün önce mavibilgisayardan kingston 4gb flash bellek aldım... Ama bana sanki yavaşmış gibi geldi... Hani şu mor olan varya...

700 mb a yakın bir filmi flash belleğe atıym dedim.. önce 47 dakika dedi daha sonra bu süre düştü ve benim hesaplarıma göre 18 dakikada filmi attı flash a.. Bana çok yavaş geldi açıkcası bu.. bi de 3 gb lık bi dosyayı attığımı düşünemiorum...

Bu hız gerçekten yavaşmı yoksa normalmi?

Ayrıca bu yüklediğim filmi başka bir bilgisayara yada tekrar kendi bilgisayarıma attığımda 40-45 saniyede flan atıyo tekrar bilgisayara... Anlamadım bu işten ben bi şe...

Eğer problem varsa geri iade edicam arkadaşlar bu belleği...
  • USB yi açmak için sağ tık->aç yapıyorum ancak öyle açılıyor çift tık yapınca erişim engellendi diyor.. Ne yapmam lazım sorun ne???
  • quote:

Orjinalden alıntı: srkanu

Arkadaşlar 2 gün önce mavibilgisayardan kingston 4gb flash bellek aldım... Ama bana sanki yavaşmış gibi geldi... Hani şu mor olan varya...

700 mb a yakın bir filmi flash belleğe atıym dedim.. önce 47 dakika dedi daha sonra bu süre düştü ve benim hesaplarıma göre 18 dakikada filmi attı flash a.. Bana çok yavaş geldi açıkcası bu.. bi de 3 gb lık bi dosyayı attığımı düşünemiorum...

Bu hız gerçekten yavaşmı yoksa normalmi?

Ayrıca bu yüklediğim filmi başka bir bilgisayara yada tekrar kendi bilgisayarıma attığımda 40-45 saniyede flan atıyo tekrar bilgisayara... Anlamadım bu işten ben bi şe...

Eğer problem varsa geri iade edicam arkadaşlar bu belleği...

Belli ki belleğinizde bir sorun var. 700mb lık bir dosyayı ortalama 1dk (1dk da daha az) bir sürede transfer etmesi gerekirdi.. Bilgisayarınızın USB leri 2.0 değil mi? Bir başka bilgisayarda da deneme yaptınız mı ya da kendi bilgisayarınızda başka bir bellek denediniz mi? Transfer hızı yine aynı mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: errqud_gfb

USB yi açmak için sağ tık->aç yapıyorum ancak öyle açılıyor çift tık yapınca erişim engellendi diyor.. Ne yapmam lazım sorun ne???

Bu soruna autorun.exe virüsü neden oluyor. Flash belleklere yapışan bu virüsü temzilemek için aşağıdaki yönergeyi uygulayınız:

http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar
    Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın

• bu ürünün 4 gb sini hepsiburadadan hesaplı aldım güzel, kullanıyrom, çokta nazik kibar , lakin u3 özelliğinden dolayı belirtilen siteden epey proğram indirdim , proğramların adını bile bilmiyorum, kimi free kimi deneme amaçlı proğramlar yaklasık 850 mb olmus , ama skypi bile var indirmisim, ben bunların bir çogunu kullanmam, u3 özellliğini t amamen değil ama , indirdiğim proğramları silemiyorum, bu konuda yardımcı olacak varmı , birde u3 te bana cok lazım olacak proğramlar hangileri kalsın , yardımcı olan olursa simdiden tesekkurler, tekrar ediyorum u3 özelliğini kaldırmak istemiyorum, yükledğim proğramlardan fazlasını atmak istiyorum, :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: big_printer

bu ürünün 4 gb sini hepsiburadadan hesaplı aldım güzel, kullanıyrom, çokta nazik kibar , lakin u3 özelliğinden dolayı belirtilen siteden epey proğram indirdim , proğramların adını bile bilmiyorum, kimi free kimi deneme amaçlı proğramlar yaklasık 850 mb olmus , ama skypi bile var indirmisim, ben bunların bir çogunu kullanmam, u3 özellliğini t amamen değil ama , indirdiğim proğramları silemiyorum, bu konuda yardımcı olacak varmı , birde u3 te bana cok lazım olacak proğramlar hangileri kalsın , yardımcı olan olursa simdiden tesekkurler, tekrar ediyorum u3 özelliğini kaldırmak istemiyorum, yükledğim proğramlardan fazlasını atmak istiyorum, :)

Bu ürünün demişsiniz ama hangi ürün ve U3 özelliğini hangi siteden indirdiniz.? U3 menüsü içerisinden istemediğiniz programları sil diyerek silebilirsiniz..

• benim harici harddiskim normal calısırken simdi usbden baglanmıyor gucu normal adaptorden alıyor iki gun once arkadasın mp4 unu taktıktan sonra calısmamaya basladı bilinmeyen aygıt diyor ve ardından bi baloncugun içinde usb aygıtlarından biri calışmadıgı için windows bu donanımı tanımadı diyor yazı dizisini basından beri okudum uyguladım ama soylediginiz uygulamaların hiçbiri sorunu cözemedi acaba neden boyle yapıyor bu sorunla karsılastıktan sonra formatta attım ama bir duzelme yok sebebi ne olabilir ilgilendiginiz için tesekkur ederim
  • Deejay Hocam,
    Ben şu anda Şırnakta sınır hattında tabip asteğmen olarak görev yapıyorum.
    Benim problemim: Bilgisayarımı satın alırken USB versiyonumun USB 2.0 olduğu söylendi ancak dün böyle olmadığını farkettim (bu cihaz daha hızlı bir usb bağlantı noktasında daha hızlı çalışabilir uyarısını görünce).
    Aygıt yöneticisinden baktım:

Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C8
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C9
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CA
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CB
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB2 Enhanced Host Controller - 27CC
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub

USB infoda da görünümü ekteki 1. resimde görülüyor.

Sorun şu ki benim laptop'da sadece 4 USB girişi mevcut.
    Benim bilgisayarım: Dell CS11 (E1505), Türkçe Windows XP Home Edition yüklü,SP2.
    Dellin yabancı forumlarına da üyeyim; orda da benimle aynı sorunları yaşayan insanlar var. Önerileri dell sitesinden Chipset ve Notebook System Software'i indirip kurmam ki ben bunu yaptım.
    Sorun hala düzelmedi.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saat 18.10 ekleme:
    İyice meraklandım ve sağdan soldan 3 tane USB 2.0 ile çalıştığına emin olduğum disk buldum. USB info'daki sonuç aşağıdaki 2. resimde görülebilir. Buna göre anladığım kadarıyla benim USBler 2.0'ı destekleyen bir USB cihazı takınca 2.0 hızıyla çalışıyor. Peki neden aygıt yöneticisinde hepsi Enhanced görülmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGE -- 3 Ocak 2008; 18:55:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MGE

Deejay Hocam,
    Ben şu anda Şırnakta sınır hattında tabip asteğmen olarak görev yapıyorum.
    Benim problemim: Bilgisayarımı satın alırken USB versiyonumun USB 2.0 olduğu söylendi ancak dün böyle olmadığını farkettim (bu cihaz daha hızlı bir usb bağlantı noktasında daha hızlı çalışabilir uyarısını görünce).
    Aygıt yöneticisinden baktım:

Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C8
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C9
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CA
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27CB
    Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB2 Enhanced Host Controller - 27CC
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub
    USB Kök Hub

USB infoda da görünümü ekteki 1. resimde görülüyor.

Sorun şu ki benim laptop'da sadece 4 USB girişi mevcut.
    Benim bilgisayarım: Dell CS11 (E1505), Türkçe Windows XP Home Edition yüklü,SP2.
    Dellin yabancı forumlarına da üyeyim; orda da benimle aynı sorunları yaşayan insanlar var. Önerileri dell sitesinden Chipset ve Notebook System Software'i indirip kurmam ki ben bunu yaptım.
    Sorun hala düzelmedi.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saat 18.10 ekleme:
    İyice meraklandım ve sağdan soldan 3 tane USB 2.0 ile çalıştığına emin olduğum disk buldum. USB info'daki sonuç aşağıdaki 2. resimde görülebilir. Buna göre anladığım kadarıyla benim USBler 2.0'ı destekleyen bir USB cihazı takınca 2.0 hızıyla çalışıyor. Peki neden aygıt yöneticisinde hepsi Enhanced görülmüyor.

Şimdi sizin USB kökleriniz kesinlikle 2.0 Bunu hem USB info adlı programdan anlıyoruz hem de gönderdiğiniz fotoğraflarda da ana denetleyiciniz üzerinde enhanced(geliştirilmiş) yazıyor. Buda demektir ki USB kökleriniz 2.0

Bütün USB köklerinizde enhanced'in yazması gerekmiyor. Birinde yazması yeterli. Zaten diğerleri de 2.0 çalışacaktır. Bazı anakartlarda ön taraftaki USB girişleri 1.1 olarak çalışabilirler (yazıcı, fare, klavye..vs bağlantısı için)

Sizin o uyarıyı aldığınız sırada USB aygıtınızı ön girişe mi taktınız? Şu an için sorun var mı?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.