Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.514
Cevap
26
Favori
578.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kingcrimson

Bir arkadaşım söylemişti onu. Denedim ve olmadı.
    Neyse yarını bekleyeyim belki düzelir
    Olmazsada aldığım yere götüreceğim yada windows'u yeniden yüklemeye çalışacağım

Yardımların için çok teşekkür ederim

Windowsu yeniden yükelemek çözüm olabilir. Yardımcı olamadık ama olsun bakalım..

• ARKADASLAR BENİM USB BELLEK KENDİ BİLGİSAYARIMDA AÇILMIYOR.FAKAT BAŞKA PCLERDE AÇILIYOR.BİLGİSAYARIMIN İŞLETİM SİSTEMİ XP SP2 .
    NE YAPABİLİRİM.BU ARADA BİLGİSAYARIMDA DİĞER USB AYGITLARI ÇALIŞIYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecoli19 -- 23 Ocak 2008; 11:19:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecoli19

ARKADASLAR BENİM USB BELLEK KENDİ BİLGİSAYARIMDA AÇILMIYOR.FAKAT BAŞKA PCLERDE AÇILIYOR.BİLGİSAYARIMIN İŞLETİM SİSTEMİ XP SP2 .
    NE YAPABİLİRİM.BU ARADA BİLGİSAYARIMDA DİĞER USB AYGITLARI ÇALIŞIYOR.

Denetim masasından Donanım ekleye gir,bağladım de eveti işaretle daha sonra ekrana yüklü donanımların listesi gelecek sen en alttaki yeni donanım ekleyi işaretleyeceksin, işaretledikten sonra "yeni donanımı ben seçeceğim kutucuğunu işaretle" sonra karşına bir liste çıkacak o listeden PMCIA flash bellek aygıtları seçeneğini işaretle ve ileri tıkla.

Olmazsa belleğinizi diğer yuvlarda deneyin. Bir de bilgisayarınızın açılışını, belleğiniz bilgisayarınıza takılı iken yapınız. Açılıştı yeni donanım bulunarak uygun sürücü yüklenir.. Olmazsa belleğinizdeki dosyaları yedekleyin ve belleğinizi biçimlendirin. Sonrasında kendi bilgisyarınzda deneyiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: berkankara

USB Mass Storage Sorunum Var
    Derdime derman sensin sanıyorum ne yaptıysam beceremedim olmadı elime yüzüme bulaştırdım yoruldum kaç gündür bütün formu okudum. sorunuma çare varsa sende var. sorunum şu iş yerimdeki bilgisayarımdaki bilgileri yedeklemek için bir smart disk 2.5" harici disk aldım. bunu evimdeki laptobımda formatladım oradaki dosyalarımı yedekledim ve disk sağlam. SORUN iş yerindeki bilgisayarıma USB'li bu cihazı taktığımda bana ilk olarak Cihaz Hi speed noktasına takılırsa daha yüksek çalışabilir diyor. Aygıt yöneticisine girdiğimde de Aygıt Yöneticisinden Diğer Aygıtlar kısmında sarı soru işareti ünlemli USB Mass Storage hatası veriyor. Sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde Kod Hatası 28 gözüküyor. Ancak diğer 2.0 USB lerim çalışıyor. Bu bir İş yeri Bilgisayarım ve Service Pack2 yüklü Windows XP home edition. Halen ve en son tüm güncellemelerim internet explorer dahil 7.0 ve yapıldı. aynı harici smart diski aynı iş yerimdeki arkadaşımın birebir tüm özellikleri aynı olan diğer bilgisayara taktığımızda yine hi speed daha yüksek noktasına takılırsa hatasını gösterdi yine aygıt yöneticisinde USB mass storage dedi sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir dediğimizde dosyayı otomatik olarak aradı buldu yükledi. Tüm özellikleri aynı diğer bilgisayarda ve mevcut iş yerindeki diğer bilgisayarlarda harici Smart disk çalışıyor ve dosyalar kullanabilir. Bilgisayarım Asus P4266-M ve buna ait anakart cd sini takıyorum Usb driverini CD’den gösteriyorum ama hiçbir şekilde tanımıyor ve yüklemiyor. Bu arada yine Evrensel Seri yol Denetleyicilerini kaldırıp yüklemeye çalıştığımda da cd den ve otomatik olarak evrensel seri yol denetleyicisini de yüklemiyor. Sonra Sistem geri yükleme ile geri alarak evrensel seri yolları getiriyorum ancak soruna çare olmuyor. Harici diski taktığımda yine USB Mass Storage hatası veriyor. Aklıma gelen şeyler service pack 2 yi mi kaldırıyım. ?? windows’umu kaldırıyım ? yeniden mi yükleyim. İş yeri bilgisayarı ve bir sürü program var. Harici disk sorunsuz her yerde çalışıyor ancak benim makinede çalışmıyor, görmüyor, sürücüyü de güncelleştirmiyor.

selamlar arkadaşlar bu sorunuma yine kendimce bir çözüm aradım. usb kartlar aldım onlarıda tanıttım onlardada sorunlar hiç değişmedi. ama ben olaya format atmadan bir çözüm aradım ve buldum. Sorunusb dosyalarının tanınmaması şeklinde idi. Ve buna çözüm olarak usb dosyalarını arkadaşın bilgisayarından alıp usb herhangi bir belleğe yükledim dosyayı ararken ve yüklerken usb belleği yol olarak gösterdim ve bilgisayarım tanımadıdğı kod hatası verdiği smart smasung diskimi tanıdı ve sorunumu yine kendimce herşeyi denerken saçma ama aynı şeyin tekrarını sadece yolu ve dosyaları usb üzerinden göstererek yaptım ve sorunum çözüldü. Buraya katkı sağlayan tüm arkadaşlara selamlar saygılar

• selamlar arkadaşlar

bugün ocz 2 gb usb flash bellek aldım , şimdi bunu kullanmadan önce format atmak gerekir mi ? yoksa böyle direk dosya atsam içine olur mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkyJackeR.!

selamlar arkadaşlar

bugün ocz 2 gb usb flash bellek aldım , şimdi bunu kullanmadan önce format atmak gerekir mi ? yoksa böyle direk dosya atsam içine olur mu ?

Format atmanıza gerek yok. Direk bu şekilde kullanabilirsiniz. Şu andaki dosya sistemi fat32 dir, isterseniz fat32 yi 1. sayfada verilen programlarla ntfsye çevirebilirsiniz. Fat32 ile de kullanmada herhangi bir sakınca yoktur.

Güle güle kullanınız.
  • bir şey soracaktım , şuan dosya sistemi FAT gözüküyor , NTFS ye çevirince ne gibi artıları olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekans1z. -- 30 Ocak 2008; 0:41:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkyJackeR.!

bir şey soracaktım , şuan dosya sistemi FAT gözüküyor , NTFS ye çevirince ne gibi artıları olur?

Ntfs, fat dosya sistemine göre daha güvenli ve daha hızlı bir dosyalama sistemidir.
  • Öncelikle böyle bir topic hazırlanışı için teşekkürler!
    Arama yaptım ama tam aradığım ı bulamadım oyuzden önceden bahsedilmişse affola;
    ben USB disk (Kingston 2.0Gb) şifreleme programı arıyorum. Forumda çok güzel program buldum fakat freeware değildi, eğer böyle bi program tavsiyesinde bulunursanız çok sevinirim. Aradığım dosya kili değil. Fakat bir bölüm oluşturup bu bölümü şifreleme ile ilgili programlar uyar!

eyvallah!
  • quote:

Orjinalden alıntı: seboist64

Öncelikle böyle bir topic hazırlanışı için teşekkürler!
    Arama yaptım ama tam aradığım ı bulamadım oyuzden önceden bahsedilmişse affola;
    ben USB disk (Kingston 2.0Gb) şifreleme programı arıyorum. Forumda çok güzel program buldum fakat freeware değildi, eğer böyle bi program tavsiyesinde bulunursanız çok sevinirim. Aradığım dosya kili değil. Fakat bir bölüm oluşturup bu bölümü şifreleme ile ilgili programlar uyar!

eyvallah!

Acaba bulduğunuz konu bu muydu?
    http://forum.donanimhaber.com/m_20009941/tm.htm

Tanıtılan programla ilgili olarak konuyu açan arkadaşla irtibata geçerseniz yardımcı olacaktır.

• bilgisayara takinca donanimi usb den goruyor ama bilgisayarım da diski gormuyor. markası western digital 200gb. mac bilgisayara hd yi takılmıs sonra backup denilmiş ama işlem yarıda bırakılmış. hd yi mac de goruyor ama pc de gormuyor . yardımlarinizi bekliyorum simdiden tesekkur ederim

ayrica icindeki veriler onemli veriler bu yuzden bicimlendirme yapamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakkka

bilgisayara takinca donanimi usb den goruyor ama bilgisayarım da diski gormuyor. markası western digital 200gb. mac bilgisayara hd yi takılmıs sonra backup denilmiş ama işlem yarıda bırakılmış. hd yi mac de goruyor ama pc de gormuyor . yardımlarinizi bekliyorum simdiden tesekkur ederim

Bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönet. Açılan pencereden disk yönetimine girin. Dosya sistemi olarak ne gözüküyor? (fat32, ntfs)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

bilgisayara takinca donanimi usb den goruyor ama bilgisayarım da diski gormuyor. markası western digital 200gb. mac bilgisayara hd yi takılmıs sonra backup denilmiş ama işlem yarıda bırakılmış. hd yi mac de goruyor ama pc de gormuyor . yardımlarinizi bekliyorum simdiden tesekkur ederim

Bilgisayarım kısa yolu sağ tık/yönet. Açılan pencereden disk yönetimine girin. Dosya sistemi olarak ne gözüküyor? (fat32, ntfs)
    benim diskler ntfs. Ama harici diski bilmiyorum
  • quote:

quote:

quote:

benim diskler ntfs. Ama harici diski bilmiyorum

Harici diskinizin de disk yönetiminde gözükmesi lazım. Gözükmüyor mu ?

• evet gozukuyo ama 111 gb ve bos olarak gorunuyor
  • arkadaşlar babama toshiba 2 gb bellek aldım fakat bilgisayara taktığımda sürekli avast virüs gösteriyor ürün arızaılımı acaba yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

evet gozukuyo ama 111 gb ve bos olarak gorunuyor

Dosya sistemi ne olmuş, RAW mı? RAW ise yapacak bişey yok maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekken5

arkadaşlar babama toshiba 2 gb bellek aldım fakat bilgisayara taktığımda sürekli avast virüs gösteriyor ürün arızaılımı acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Muhtemelen autorun virüsü bulaşmıştır. Birinci sayfada virüsün nasıl silineceği ile ilgili bilgi mevcut. Olmazsa belleğinizi de biçimlendirebilirsiniz..
  • quote:

quote:

dosya sistemi olarak birşey gozukmyor ama galiba dosyaları kurtarıcam revover my files diye bi programla dosyaları buluyorum ama vayas ilerliyor biraz. Sanırım dosyaların cogunu kurtarırım . İlgin icin tesekkur ederim
  • quote:

quote:

quote:

dosya sistemi olarak birşey gozukmyor ama galiba dosyaları kurtarıcam revover my files diye bi programla dosyaları buluyorum ama vayas ilerliyor biraz. Sanırım dosyaların cogunu kurtarırım . İlgin icin tesekkur ederim

Umarım kurtarırsınız..

Burada da dosya kurtarma yazılımları mevcut. Olmazsa buraya da bakabilirsiniz..
    http://forum.donanimhaber.com/m_7492114/mpage_1/key_//tm.htm#7492114

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.