Şimdi Ara

USB'ler okumuyor..Yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar 2-3 hafta önce pc yi açıp telefonun usb kablosunu taktığımda okumadı..Kamera,,yazıcı,usb bellek hepsini önde arkada her girişe denedim..Ne hata veriyor nede okuyor..

Usbden disable olmuştur diye bios a baktım hepsi enable..Aygıt yöneticisindede bi sorun görünmüyor..

Hepsini kaldırıp yeniden yükledim driverlarını yine düzelmedi..En son format attım yine okumuyor..Pc de service pack 2 yüklü..

Usblere sanırım elektrik geliyor..Telefonu taktığımda telefon usbye takıldığını görüyor..

Uzun süredir araştırıyorum çözümünü bulamadım..

Varmı aynı sorun başına gelen,,çözen..? Bilirkişilerden yardım bekliyorum..

Yardımlarınız için teşekkürler..

• Birkaç haftadır bu problemden rahatsız kullanıcılara rastlıyorum forumda,bende kayda değer bir cevap bekliyorum.
  • BIOS pilini çıkarıp 5-10 dakika bekleyin ve BIOS u resetleyiniz.
  • Bios pilini çıkarıp 5-10 dk bekletelim tamam ama bios a reset nasıl atıcam?
    Aynı soru bendede var ya ama benim usb arızası ters bağlamaktan kaynaklandı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Teknode

Bios pilini çıkarıp 5-10 dk bekletelim tamam ama bios a reset nasıl atıcam?
    Aynı soru bendede var ya ama benim usb arızası ters bağlamaktan kaynaklandı.

BIOS pilini çıkarınca resetleniyor yani. Benim cümlede anlam düşüklüğü olmuş galiba

Sizin sorununuz ters bağlantı ise bu çözüm sizin için geçerli olmaz.
  • Ters bağlantı sorununu nasıl çözebilirim peki bu konuda ne tavsiye edersiniz bana?
  • pilin yanında mavi jumper ler war onlar 1-2 olarak takılıdır sen onları 2-3 yap calıştır kapat sonra tekrar 1-2 yap bios resetlemesi budur
  • quote:

Ters bağlantı sorununu nasıl çözebilirim peki bu konuda ne tavsiye edersiniz bana?

Anakartınızn kitapcığında usblerin bağlanış şekli belirtilmiş olması laızm. O şekilde ön usb kablolarını doğru yere takın
  • usn kabloları kırmızı beyaz yeşil siyah olarak sırayla takılır 2 pinin tam olduğu yerden başlama şartıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Ters bağlantı sorununu nasıl çözebilirim peki bu konuda ne tavsiye edersiniz bana?

Anakartınızn kitapcığında usblerin bağlanış şekli belirtilmiş olması laızm. O şekilde ön usb kablolarını doğru yere takın

Hayır siz beni yanlış anladınız.Bakın aynen şöyle oldu.Ben telefonumun kablosunu pc ye takıcaktım.Ama ters tutmuşum ve nasıl olduysa ters taktım ve pc kapandı birden.İşte sorun burdan kaynaklandı galiba.Yani kabloların ters takılmasıyla alaksı yok herşey yerli yerinde.Olay tamamen dış etkenlerden kaynaklandı.Sorun benim telefonunun usb kablosunu ters takıp ardından hemen çıkarmam dikkatsizlik sonucu!

• Aynı problem bende var. anlayamadım sorunu. işin kötü tarafı on-board ethernette de bir problem oluştu. aygıt yöneticisinde controller görülüyor fakat usbler tanınmıyor ethernette de yavaşlama mevcut. bir yapabilirsem benden kralı yok. Şu anda PCI ethernet ve PCI to USB ile bilgisayarı kullanıyorum ancak içim yanıyor. Dediklerinizi yaptım. pili çıkarttım, bios güncelledim, sistemi yeniden kurdum, ancak 1-2 2-3 kombinasyonu biosa zarar verir ibaresini kullanım klavuzunda gördüğüm için gerçekleştirmedim. Bu arada Anakart MSI 865PEM2-ILS. Sanırım Kuzey köprüsünde bir problem var. Ancak diğer portlarda bir problem yok.
  • Son olarak Bios Pilini de çıkarıp, bekletip resetledim..Yine düzelmedi.? Olmuyor olmuyor...Acaba anakart da mı bir sorun var..
  • Sorunun tıpkısının aynısı, %100 benzeri bende de var. Bu konuyla ilgili başlık açmayı düşünüyordum ki bu başlığı gördüm. Bilgisayara virüs bulaştı ve format attım. Sonrasında ise her şey normal fakat USB'leri görmüyor, AYGIT yöneticisine girdiğimde de USB Kök Hub gibi garip bir ifade çıkıyor.
  • Burda da cevap bulamicaksak ohooo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.