Şimdi Ara

USB MALE SOKETLİ CİHAZI RJ45 SOKETİNE CONVERT ETMEK HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Usb male soket ile çalışan kablosuz usb wireless adaptörünü RJ45 Ethernet bağlantısına çevirmek istiyorum.Data aktarımı RJ45 Ethernetten olacak, enerji beslemesi ise USB male soketten alacak şekilde yapılandırmak istiyorum.

Bu durumda cihaz içinden USB soketine gelen pinlerin;

pin1 Volt CC 5 Volt
    pin2 D -
    pin3 D+
    pin4 GND

bağlantı uçlarını RJ45 te bulunan 8 adet pin den;

pin1 + Geçiren
    pin2 - Geçiren
    pin3 + Alan
    pin4 Kullanılmayan
    pin5 Kullanılmayan
    pin6 - Alan
    pin7 Kullanılmayan
    pin8 Kullanılmayan

bağlantı sıralamasına göre hangi uçlara hangilerini eşleştirmem gerekiyor acaba?
    Ayrıca enerji beslemesi için USB male sokette 1 ve 4 nolu uçların kalması yeterlimidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 9 Eylül 2012; 13:17:04 >

• görsellere bakarken alt resimi buldum.acaba bahsettiğim işlem için bu bağlantı şekli uygunmudur?

Eğer uygun ise enerji beslemesi için bağlantıyı nasıl yapmalıyım acaba?

Birde resimdeki 130K luk direncin görevi nedir?

USB MALE SOKETLİ CİHAZI RJ45 SOKETİNE CONVERT ETMEK HK.
  • Amacınız sadece soket tipini değiştirmekse olur tabii. Ancak amacınız USB bir cihazı ethernet üstünde çalıştırmaksa bu işi için yapılmış olan bir cihaza ihtiyacınız olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Amacınız sadece soket tipini değiştirmekse olur tabii. Ancak amacınız USB bir cihazı ethernet üstünde çalıştırmaksa bu işi için yapılmış olan bir cihaza ihtiyacınız olacaktır.

dediğiniz gibi amacım usb den çalışan bir cihazı yani usb wireless adapdörünü ethernet portu üzerinden çalıştırmak.dediğim gibi cihazın enerji beslemesini ayrıca yapmayı düşünüyordum.

durum dediğiniz şekilde ise alt linkteki türden bir ürün ihtiyacımı karşılarmı acaba?
    http://www.itechnews.net/2010/12/22/planex-mzk-sng02us-usbsd-card-ethernet-converter/

yoksa convert ederek enerji cihazın enerji beslemesinide ayrıca sağlarsam işimi görebilirmiyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 10 Eylül 2012; 20:14:36 >

• Bir adet Access Point alsanız daha kolay olur kanısındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Bir adet Access Point alsanız daha kolay olur kanısındayım.

AP internet bağlantı işini elbette çözüyor fakat ben bu cihazı TV de kullanmak için uğraşıyorum.TV ye AP bağlarsam internet bağlantısı ethernet ile oluyor ve smart özelliklerinin internet ile olan özelliklerini kullanabiliyorum.

Fakat gelgelelim AP yi ethernet ile TV ye takınca DLNA ve ALL SHARE özellikleri kullanılmıyor.Bende sırf bu yüzden wireless adaptör üzerinde çalışıyorum.DLNA özelliği kullanılamayınca pc de kayıtlı filmleri ve diğer dosyaları kablosuz olarak tv de izlemek mümkün olmuyor.
  • Arkadaşlar ,slm

Bende USB ile calışan kablolu yazıcıyı

RJ 45 sokete cevirebilirmiyiz ? sonra ben bunu wireless modeme bağlayarak ortak olarak ev de kullanmak istiyorum bu mümkünmüdür? boyle bir şey deneyen varsa yardımcı olmanızı isterim

kolay gelsin
  • xpress34 X kullanıcısına yanıt
    Usb ile Ethernet veri aktarım protokolleri farklı. En basitinden Usbde(2.0 için) aynı pinler hem alıcı hem verici olarak çalışırken rj45te alıcı ve verici pinler ayrıdır. Bu iş pin eşleştirme ile olmaz. Donuşturucu devre lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Ekim 2014; 18:31:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Usb ile Ethernet veri aktarım protokolleri farklı. En basitinden Usbde(2.0 için) aynı pinler hem alıcı hem verici olarak çalışırken rj45te alıcı ve verici pinler ayrıdır. Bu iş pin eşleştirme ile olmaz. Donuşturucu devre lazım.

teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.