Şimdi Ara

Usher mini dancer 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni hoparlor almak istiyorum
    ingilizce forumlarda hatta alman ve japon forumlari dahil ( google translate sagolsun ingilizceye cevirildiginde anlasilir seyler oluyorlar) usher mini dancerlar icin cok guzel seyler soyluyorlar
    Istanbula gittigimde proaclarla birlikte dinleyip denemek istiyorum
    Yazilanlarin yarisi dogru olsa alacakmisim gibi duruyor
    (Gecen sefer de okuduklarimin gaziyla sonus faber venere 2.5 alacaktim ama vienna acoustic mozartla yan yana dinleyince yari fiyatina bile verseler almayacak kadar sogumustum yani elbet dinlemek lazim)
    Ama sorun su salonum 33 metre kare
    Bu hoparlor icin kucuk olabilir mi
    Basslar sorun olur mu
    Cevaplar icin simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben yaklaşık bir sene birkaç farklı amfiyle kullanmıştım. Hedefim olan Sonus Faber Cremona M e ulaşmadan önce benzer bir modeldi.Monitor Audio GS60 dan sonra kullandım. Tabiki venere den daha oturaklı ama bende biraz tweeter ayrı telden çalıyormuş izlenimi uyandırdırmıştı ama orta seslerde akıcı bass sesler de derin ama sert değil. Biraz klasik müzik hoparlörü gene de tweeter o hoparlörün değilmiş gibi...Şöyle scan speak bir tweeter çok daha iyi olurmuş gibi...benim alanım da 27 m2 idi ...öyle basslarda şişme falan olmuyordu. Bu hoparlörden sonra focal alto utopia ya geçtim aman tanrım olmuştum ...aralarında fersah fersah fark var.
    Usher bildiğin gibi ÇİN markasıdır. Genellikle Sonus Faber i taklit ettiği konuşulur. Ama fiyat performans olarak iyidir gene de çok uçuk modellerine gitmemek lazım keza ikinci eli sorunlu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 33 m2 cremona m kap ikinciel bitir olayı. Usher da parlak çalma sorunu var ben 8871 de kullandım s harfleri sonus faber a göre mermi gibi kulağından geçiyor

• Cevaplar icin tesekkurler
    Parlak hoparlor istedigim son sey
    Uzun dinlemeler icin yumusak ve mutlaka ayrintili bir hoparlor bakiyorum
    2. Ellere bakmam lazim evet iyi soylediniz saygilar

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Hocam usher i hic rega elicit le kullandiniz mi bakir kabloyla tizler dengelenebilir mi

• captain_error C kullanıcısına yanıt
    Ben NAD pre power , krell entegre , krell pre power , antique sound lab hurricane mono mono lambalılar ve vincent mono mono amfiler ile kullandım ... Krelller ile hiç olmadı , Nad ile keyif vermedi. Vincent zaten geçmek lazım bir tek lambalı ile istediğim gibi çaldı ...
    Rega elicit ile eşleşmez gibi geliyor fazla zorlamamak lazım şansı...keza çok ayrı dünyaların hoparlörleri...proac...kudos...pmc...dynaudio gibi hoparlörlere bakın bence ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeler icin tesekkurler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • proac benim sevdiğim hoparlörler
    ancak bir kaç ay önce D18 Hegel ile o kadar zayıf ve ölük kaldı ki şaşırdım. Üstelik Hegel de sevdiğim amfidir.
    Uzun dinlemeler için Sonus Faber hoparlörleri de radarınıza alın bence
  • aralarında ne kadar fark var bilmiyorum Usher md 2 yi değil ama biri dinledim kef r900 le yanyana. amfi olarak naim superuniti vardı.

usher md 1 in tizleri gayet detaylı ve açıktı ama çok fazla dinleyemedim çünkü air ın space maker isimli parçasındaki akustik gitar o kadar geride ve boğuktu ki başta hoparlörü bozuk zannettim. sevmek istediğim bi hoparlördü ama tüm hevesim kaçtı daha fazla dinlemedim ve almadım.

aynı sarkıyı kef r 900 la dinlerken daha iyiydi. öyle "vay be harika" dedirtmedi ama yine de etkileyici geldi bana.

Sonra keflerle focal aria 936 yı yanyana dinlemeye başladım. Focaller daha açıktı tizler daha belirgindi keflere göre. aman aman bir fark olmasa da odayı daha çok doldurdu müzikle.

Bi an kendime "dünyanın parasını veriyoruz bu hoparlörlere yine de sesleri bi yere kadar" dedim. biraz dinledikten sonra "Tamam işte budur!!" dedirtecek kadar değildiler. o fiyat aralığındaki tüm hoparlörleri dinlemedim tabi ki ama bu markalar böyleyse (belki istisnai bi kaç tanesi varsa onlar hariç) hepsi üç aşağı beş yukarı benzerdir heralde, aralarında uçurum yoktur

bi kanada dergisinin yaptığı testler vardı, galiba aria serisi ile kef r serisinden hatırlamadığım iki hoparlörü karşılaştırıyordu arialarda ( chorus 8... de olabilir net hatırlamıyorum) orta bantta distorşın varken (grafikleri hala aklımda) kef temizdi ve frekans tepkisi de daha vurgusuz düzdü. Bu tizler de kafa ağrıtmasın sonra deyip kefleri aldım, naim superuniti ile dinlemek üzere- her ne kadar çok yapılan bi eşleşme olmasa da. (vincentın bi hybrid amfisi ile de denedim çok kötüydü, basslar iğrenç oldu radiohead in how to disappear completely deki. bu almanlar bu amfiyle para kazanıyorlar ya bravo diyesim geldi, belki kefle uyuşmuyodur o ayrı)

kef r900 asla parlak değil (kapalı-dark kimine göre- tizleri kısık) odada kayboluyorlar, ses ortadan karşıdan geliyor ve sweet spot da işler hiç de fena değil. -dinlediğim kadarıyla thom yorke, sade' den daha kısa:) ama sahne çok da net değil, şu şuralarda bu buralarda bu daha arkada felan diyebiliyorum enstrumanlar için. epeyi ayrıntılı ve uzun dinlemeler için harika, bazı albümler tadından yenmiyor. 15 gün kadar oldu alalı dinledikçe açılıyorlar daha da açılırlar heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_error -- 20 Mayıs 2016; 15:03:36 >

Hayırlı olsun çok kalite bir sistem olmuş...Daha uyumlu ve güçlü bir amplifikasyon ile daha iyi sonuç alınabilir tabiki...
    Keyfini çıkarın...

• bi süre bu şekilde dinleyip daha uyumlu güçlü bir amfiye (arcam, electrocompaniet yada artık ne olursa ) geçmek güzel olur
    .......iyi dilekleriniz için sağolun teşekkürler
    R900'lere güçlü bir krell hegel yada musical fidelity deneyin. Sakın marantz,pioneer gibi amfiler denemeyin r serisi ile alt frekanslar hiç olmuyor neredeyse. En son extreme audio'da r700 ve pm14s1 dinlemiştim benim elimdeki jamo concert 11 ile musical fidelityden çok daha tatsız tuzsuz çalmışlardı.

• Tavsiyeler icin tesekkurler en uygun zamanda bu eslesmeleri dinleyecem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.