arkadaslar usr 9105 model modemı yaklasık 2 senedır kullanıyorum fakat bellenim denen guncellemeyi bir turlu yapamıyorum aldıgım gunden berı ara sıra denememe ragmen olmadı hep hata raporuyla karsılastım bu ıslemı nasıl yaptıgıma gelınce ıkı yolu da denememe ragmen olmadı
1-Easy Configurator kullanarak Gelısmıs ayarlar secenegınden bellenım guncelleme ye firmware gostererek yaptım olmadı
2-Modemın IP sıne gırerek oradan denedım fakat yıne aynı sekılde sorunla karsılastım
Bu ıkı yolu denedıkten sonra delırme noktasına gelmıstım kı USR nın resmı sıtesınden teknık servısı aradım (Skype kullanarak arıyor sunuz ve karsınıza bırı cıkıyor ınanılmaz hızmet calısıyor yanı) Neyse servıs elemanına durumu ızah ettım Ok dedı su an kaydınızı ve problemınızle ılgılı sorunu not alıyorum dedı Bana ızlemem gereken yolları anlattı ben onceden sıtesınden guncellemenın nasıl yapıldıgına baktıgım ıcın sıralamayı aynen yaptıgımı fakat olmadıgını soyledım olsun sız yıne bır tekrar edın dedı ben buradayım ıslemı yaptıktan sonra bızı tekrar arayın sıze verdıgımız numarayı soyleyın ve sorununuza tekrar bakalım dıyerek tel kapattı Sımdı buraya kadar guzel Arkadasın dedıklerını yaptım sonuc=0 hemen USr yı aradım (yıne Skype den) bu kez karsıma baska bır arkadas cıktı ve sorununuz ne dıye bana sordu bende az once aradıgımı ve bana verılen numarayı soyleyerek sorunumun ne olduguna bakabılecegını soyledım Fakat o da ne Az once bana verılen numara koftı cıktı Arkadas bana soruyor Efendım sorununuz buraya kayda gecmemıs tekrar sorununuzun ne oldugunu alabılırmıyım Evet sımdı burada kaslarınızın nasıl gerılme katsayısının arttıgını uygulamalı goruyorsunuz Sakın ol Adamım Sakın Arkadasla hosbes muhabbet etıık derdımızı anlattık ve ne oldu MUTLU SON degıl tabıkı Efendım benım yaptıklarım cozum getırmedıyse su yolu takıp etmem tavsıye edıldı
1-Oncelıkle modem ın flash ı bozuk olabılır (bakacaz artık) 2-Aldıgınız yere gerı goturun (Kadıkoy PC Gold a) 3-Onlara modemınızı teslım edın 4-PC Gold modemı bıze (yanı ıthalatcı fırmanın teknık servısıne ) getırecek 5-Cunku sız dırek elden veremezsınız (Bız sızı gormedık bılmeyız tanımayız :((( 6-Sorunun ne olduguna bakalım (Abı makıneyı kurcalıcaz ıste anlasana) 7-Eger hata bızım makınedeyse PCGold a yenısını yollarız sız de oradan alırsınız
Sımdı senaryoyu bıtırelım artık Insanlar markaları neden secer ve daha fazla para verırler? Manyak degılız dımı arkadaslar ucuzu varken nıye pahalısını alalım Ama onemlı nokta da burda zaten Marka olmak Markalaşmak kolay olmuyor Fakat fırma kendını kanıtladıktan sonra ve seneler gectıkce herhalde ULAN NEYDIK NE OLDUK BE mı dıyor acaba ve boyle sorunlar cıkıyor ortaya Neyse burada beım sıkayetım urettıgın urun arızalı olabılır bunda hemfıkırım cunku ALLAH yapısı olan bız ınsanlar da bozulmuyormuyuz Eger sen ısmıne guvenıyorsan ısmını satıyorsan bellı kuralların bellı sırket polıtıkaların varsa hersey senın kontrolun altında ve sen bunlara hukmetme yetkısıne sahıpsen bu turkıyeye gelınce nıye degısır ben anlamam Bız salakmıyız yoksa bızı salak mı goruyorlar Yoksa bızım hemsehrılerımız olan o fırmada calısanlar da ya bu bızden koyver gelsın ler yuzunden mı bu hale gelıyoruz yazdıkca ıyıce gerıldem be valla
arkadaslar aslında bu yazının ozetı su Benım gıbı USR 9105 kullanıcısı olan ve su firmware denen dalgayı guncellemeyı basaran muhterem arkadaslar bunu nasıl basardıgınızı benımle paylasırsanız memnun olacagım hepınıze ıyı gunler Guc Sızınle Olsun ıhtıyacınız olabılır
gecmis olsun oncelikle, modem 2.3 bellenim surumuyle gelmisti, 2.5 cikinca sitesinde belirttigi, yani senin 1 ile gosterdiin, adimlari izledim ve basarili olarak guncelledim. bu yolla olmasi icin Easy Configurator 2.37 yuklu olmasi gerekir, gerci sen de yuklemissindir buyuk bi olasilikla. IP'ye girerek de ayni sekilde olmasi lazim, ztn menusu fln da cok basit ve kullanici dostu. servis olayina gelince, modemi aldiin yer icin konusuom, servis olayi berbat!! ark.ta inca modem vardi 1 ay bekledi sorunun ne olduunu ogrenmek icin. ayrica bi tane de 9105'i ayarlariyla oynarken patlattim (bi tek el. gidiodu alete, wan, adsl isigi fln yanmiodu ), aldiim yere verdim (cogunlukta 2. el satan, yani yanindan gecseniz ugramicaniz bi yer, neyse ben almamistim modemi) ve 10 gun fln surdu toplam ama surekli aradim noldu noldu die bilmiomus gibi . 10 gun sonra da yeni alet geldi. yani mevcut bellenimle bi sorunun yoksa ve 1 haftadan fazla modemsiz kalmak istemiosan bununla devam et, ama tabii USR gibi bi markada boyle destek olmamasi lazim!!