|
Üst kat için mesh mi yeni router mı? (2. sayfa)
-
-
Geldi hocam. Bugün yaptığım testleri paylaşıyorum. Sonuçlar çok yakın birbirine. 2li Deco M4 aldım. Birini aşağı kattaki TTNET ZTE H168N (2012 model) modeme kablolu olarak bağladım. Diğeri de üst katta. Modemin wireless özelliğini kapattım. Direkt Deco üzerinden kullanıyoruz interneti.
- Alt katta Deco'ya kablolu bağlantı yaptığımda sonuç:
2. Alt katta direkt modemin kendisine kablolu bağlantı yaptığımda sonuç:
3. Üst katta Deco'ya KABLOSUZ bağlantı yaptığımda sonuç:
4. Üst katta Deco'ya Kablolu bağlantı yaptığımda sonuç:
Hızda hiç kayıp yok, neredeyse aynı. Bu beni şaşırttı açıkçası. Ping olarak da öyle aman aman bir fark yok. Burada sonuç böyleyken FIFA 23'te 56-62 sabit Latency alıyorum bu arada. Değişmiyor, sabit veriyor latency'i. Maç başlamadan önce latency ekranında sürekli değişirdi mesela sonuç, Deco'dan sonra 62 yazdıysa hep 62. 56 yazdıysa hep 56 oluyor. Dalgalanma yok kısacası. Ama mükemmel bir latency değil tabi ki. 30'un altında olsa tadından yenmezdi tabi. Aşağıda modeme kablolu bağlanıp oynamayı denemedim henüz. Eğer onda da sonuç 30 üstü çıkarsa (ki bu testlerden sonra çıkabilir). Bu konu sağlayımla ya da modemimle alakalı olabilir. Eski bir modem kullanıyorum belki ondandır. Fiber altyapımız yok, bu sebeple VDSL kullanıyoruz 81 mbps'ye kadar görünüyor. Anladığım kadarıyla biz 50 ve altında bir şey alabiliyoruz.
Özetle Deco işini yapıyor gibi. Varsa bir tavsiyeniz, yorumunuz bekliyorum hocam. Teşekkür ederim size de
edit: ek olarak üst katta sanki daha stabil bir internet alıyorum. Grafiklere bakarsanız aşağıda iki kablolu sonucunda da 30lardan 45lere geldi hız ve daha az stabil görünüyor. Yukarıda mesafe olmasına rağmen yüksek başlayıp yüksek devam ediyor ve oldukça stabil görünümde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 14 Kasım 2022; 18:51:32 >
-
Benim de modem ZTE h298
Sanırım Sizdeki cihazın 1 ile 2 üst versiyonu
Dün Fark ettim kardeşim benim odaya gelip oyuna girince Evet Ana cihazın yanında Bing dalgalanma yapıyor Anlamadım ben de
Ne kadarlık bir hız aldığınızı ise Modem arayüzüne girerseniz hat değerlerinize bakıp görebilirsiniz
Ve hat değerlerinize göre belki daha yüksek hız da alabilirsiniz yani yüksek pakete geçebilirsiniz Tabii hat değerlerine bakmak şart
Tabii yüksek hızın Pink ile bir alakası yok Orası ayrı mesele
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receep 32 -- 14 Kasım 2022; 19:6:21 > -
-
altyapı sorgulamada 81 mbps'ye kadar dese de modem arayüzü 56 mbps'ye kadar demiş oluyor sanırım. pek anlamadığım için soruyorum. Bu durum altyapıyla mı ilgili modemle mi? Yani daha iyi bir modem olsa 81'e kadar alabilir miydim, yoksa altyapı zaten 81'e kadar değil 56'ya kadar mı müsaade ediyor? Ve bir de modem değişikliği ping meselesini etkiler mi?
-
Işin bu kısmı beni biraz aşıyor hocam
Konuyu bilen bir hocamızı etiketliyorum
Gördüğü zaman net bir şekilde konuyu açıklığa kavuşturacaktır
Ekspress hocam söz konusu olan mesaj linkini aşağıya bırakıyorumhttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154411317#154411317
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receep 32 -- 14 Kasım 2022; 19:28:27 > -
Teşekkür ediyorum hocam, çok yardımcı oldunuz -
Ne demek hocam her zaman
Bu arada şöyle bir bakındım da forum da deco için Ana Konu veya kullananlar topluluğu yok şaşırdım
Kullanan sayısı çok çok fazla olmasa da forumda farklı bölüm veya konularda görüyorum kullanan 3 ile 5 arkadaş var
Eğer vakit bulabilirsem Bir Ana Konu açmayı düşünüyorum -
Bence de açılmalı. Alt kat, üst kat mevzusu için bayağı bilgilendirici bir içerik oluşturduğumuzu düşünüyorum bu arada -
Evet zaten özellikle bu şekil dubleks evlerde wi-fi işi fena sorun oluyor
Benim ev normal 3+1 ama 160 metrekare ve yapısı gereği uzun bir yapıya sahip bir baştan bir başa uzanıyor
Tam orta Yere sağlam bir Router koysak Muhtemelen iyi kötü her tarafa sinyal gider
Lakin o şekilde bir düzenleme yapmam Şu an için imkansız gibi
15 gündür fena rahatladım
Evin her tarafında sinyal full tabii hızlarda kayıp oluyor illaki
Sonuçta aldığım hız az buz değil 500'lük paket var
Ama evden çıkınca bir yan sokağa kadar internet çekiyor öyle söyleyeyim😂 -
Merhaba. Altyapı sorgulama sayfaları net bilgi değil, teorik bilgi vermektedir. Ancak bu denli büyük bir farkın oluşmasının sebebi, ankastre kutusundan daireye kadar gelen kablonun durumuyla ilişkili gibi gözüküyor. Elbette bu bir tahmin ama kullanıcı ilgili kablonun kaç yıllık olduğunu, ek olup olmadığını ve sert şekilde bükülüp bükülmediği gibi bilgilere vakıftır diye düşünüyorum, eğer değilseniz de küçük bir araştırma ile tespit edebilirsiniz.
Belirli yıl aralıklarında kabloları yenilemek iyi olabiliyor esasen, kablonuz eski ise, ankastre kutusunun yanından daireye kadar kablo çekmek birçok problemi çözecektir.
https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067
-
Selamlar
Deco uygulamasını güncelleme gelmiş arayüz baştan aşağı değişmiş diyebilirim
I ilk dikkatimi çeken şey ise Normalde bant ayrımı yapamıyorduk şu an ise tek iki nokta dört bandı üzerinden a oluşturabiliyor veya tek 5 GHz a da önceki gibi İkisi birden oluyor Kendi kendine geçiş yapıyor Önceden bu kadar kapsamlı bir ayar yoktu sanırım
Ana Konu için birkaç bir şey hazırlamıştım ama toparlayıp açamadım bir türlü umarım en yakın zamanda açacağım
-
recep bey peki dekoları birbirine kablo ile bağlayabiliyor muyuz? o zaman verim artar mı?
-
Evet ben bir defa test ettim
2 ünitede 500 megabit hız veriyordu O durumda -
dubleks ev 100mgbit alt yapı var. ttkom altyapısıyla fiber bağlandı.. ancak üst katta 2mgbit hatta daha düşük alıyorum. mesh sitemleri router access point tplink deco cihaz bunları duydum ama çok bilgi sahibi değilim. en uygun ne kullanmalıyım. yukarda wifi yanında masaüstü de kullanmayı düşünüyorum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X