Şimdi Ara

ÜST SEVİYE NOTEBOOK ARIYORUM, YOLUMU KAYBETTİM :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardes valla özellikle büyük ekran aradığını bilmiodm o yüzden onerdim :)
    Acıkcası ben su laptopa bayıldım da cok pahalı:

Qosmio F50-11M
    İŞLEMCİ: Yeni Nesil Intel Montevina 1066 MHZ 2.53 GHz. 6 MB Cache T9400 İşlemci
    RAM: 4GB DDR2 667 Mhz. (Max. 8 GB) Ram
    HDD: 640GB (320+320GB) (5.400rpm) Seri ATA HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ: DVD Super Multi Drive DOUBLE LAYER (DVD-RAM ve DVD±R/±RW)
    EKRAN KARTI: NVIDIA® GeForce® 9600M GT Max. 1770MB Ekran Kartı

Fiyat/performans olarak kotu sayılır fakat aletin dısı da cidden cok kalite,su geçirmez klavye olayı ozellikle hos :)
    Yine de ben senin yerinde olsam yukarıda soylediğimi alırdım,18.4"i neden istiyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KRAL_88

kısaca Intel® Core�2 Duo T9400 2,53 GHz işlemci ile P8400 2,26 GHz arasında nasıl bi fark vardır.Performans anlamında birbirine yakın işlemcilermidir son olarak benim +/- 'lerim ne olur.? ne kaybederim veya ne kazanırım _

iki işlemci arasında çok çok fark var.
  • ne gibi fark var bunu anlatabilirseniz sevinirim?

birinde 6mb cache var diğerinde 3 bu önemli bi etken bunun dışında veriyolu hızları ikisinde de 1066FSB
    P8400'ün pil tüketimi daha az 25W t9400'de 35W P8400altı hücreli pilde 224dakika açık kalırken T9400 160 dk açık kalabiliyor.

bunun dışında sistem saat hızı t9400 2,53 p8400 2,26 olarak t9000 tabiki daha iyi kalıyor

aşağı yukarı çokda bi fark olcağını zannetmiyorum gözle görülür.
    yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar
  • Tabiki öyle ahım şahım bir fark yok ama yine de ben cok işlemci kullanacam kastırcam complex cizimler yapacağım vs diorsan T9400ü tercih et tabiki.Yani gözle gorulur bir şekilde fark ancak 1 saniye falandır uygulama acarken.P8600 alma sansın olursa o da güzel.
  • acer lar çok problemli çıkıyor son zamanlar ürün tavsiye edemiycem ama acerları tavsiye etmeyebilirim.
  • Ben herhalde 6 aydan beri acer 8920 kullanıyorum, tasarımı gerçektende çok cezbedici, ekran da çok iyi, gerçi bu aralar hdmi ile tv'ye bağlayıp kullanıyorum ama 18.4 full hd, bluray gibi özellikleri ile keyifli. Marka olarak bakmak gerekirse sonuçta Acer, bir Sony, Toshiba gibi marka ağırlığı yok ama bu psikolojik özelliği saymazsak iyi bir notebook.
  • asukrumercan yorum için teşekkürler peki 6 ay içinde yaşadığın olumsuzluklar nasıl ? yani daha dorusu senin canını sıkan yada kafanı karaştıran ters bi drum varmı ?
  • bu aralar en çok satılan model

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72788
    MSI GX630 AMD X2 DUAL CORE ZM-80 2.1Ghz 4096MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR ( PARLAK EKRAN )
    # İşlemci & Cache AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor Turion Ultra ZM-80 2.1G
    # İşlemci Windows Vista® Home Premium
    # Chipsets nVIDIA MCP77
    # Sistem Belleği 4 GB
    # LCD Ekran 15.4" ACV(Amazing Crystal Vision) Display
    # Graphics & Video Kart nVIDIA Geforce 9600M GT, 512MB DDR3 VRAM
    # Ses SoundBlaster compatible
    # HDD 250GB SATA (5400RPM)
    # Optical Sürücü DVD Super Multi
    # Webcam 2.0M
    # Kart Okuyucu 4-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS/MS Pro
    # Communication Port Built-in Gigabit Ethernet LAN and Modem Module Built-in 802.11b/g Bluetooth V2.0+EDR
    # I/O Port Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1 USB2.0 Port X 3 Mic-in Port X 1 Headphone Output X 1 Modem Port X 1 LAN Port X 1 PCI Express Card X 1 eSATA X 1 HDMI X 1
    # AC Adaptor 120W
    # Battery Pack & Life Li-Ion 6/9 cells
    # Ağırlık Ve Uzunluk 358(L) X 260(D) X 27~31(H)mm
    # 2.7KG
    Notebook+Çanta+Mouse

• Bu zaman zarfında herhangibir sorun yaşamadım, ama ben notebook'u çok zorlayarak kullanmıyorum, ms ofis işlemleri, full HD kamera ile film kaydetme ve oynatma, internet gibi amaçlar için kullanıyorum, oyun oynamıyorum. Ama dediğim gibi dizayn ve monitörü harika, kullanmak çok keyifli. Bunlarla beraber eğer benim gibi yıllardan beri thinkpad kullanıcıysan plastik aksamı, ve menteşeleri thinkpad'a göre biraz kibar ve kırılgan gözükebilir, ama bütün diğer notebooklar da öyle gözüküyor.
    Sonuç olarak tavsiye ederim, ben bir problem yaşamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: KRAL_88

asukrumercan yorum için teşekkürler peki 6 ay içinde yaşadığın olumsuzluklar nasıl ? yani daha dorusu senin canını sıkan yada kafanı karaştıran ters bi drum varmı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: mahho88

bu aralar en çok satılan model

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72788
    MSI GX630 AMD X2 DUAL CORE ZM-80 2.1Ghz 4096MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR ( PARLAK EKRAN )
    # İşlemci & Cache AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor Turion Ultra ZM-80 2.1G
    # İşlemci Windows Vista® Home Premium
    # Chipsets nVIDIA MCP77
    # Sistem Belleği 4 GB
    # LCD Ekran 15.4" ACV(Amazing Crystal Vision) Display
    # Graphics & Video Kart nVIDIA Geforce 9600M GT, 512MB DDR3 VRAM
    # Ses SoundBlaster compatible
    # HDD 250GB SATA (5400RPM)
    # Optical Sürücü DVD Super Multi
    # Webcam 2.0M
    # Kart Okuyucu 4-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS/MS Pro
    # Communication Port Built-in Gigabit Ethernet LAN and Modem Module Built-in 802.11b/g Bluetooth V2.0+EDR
    # I/O Port Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1 USB2.0 Port X 3 Mic-in Port X 1 Headphone Output X 1 Modem Port X 1 LAN Port X 1 PCI Express Card X 1 eSATA X 1 HDMI X 1
    # AC Adaptor 120W
    # Battery Pack & Life Li-Ion 6/9 cells
    # Ağırlık Ve Uzunluk 358(L) X 260(D) X 27~31(H)mm
    # 2.7KG
    Notebook+Çanta+Mouse

ya bu makinanın warya aşığıyım şu acerdan bi kurtulsam üstünede ekleyip direk alıcam bunu on numara walla

• arkadaşlar yorumlarınız için hepinize tşekkür ederim.
  • Hemseri kardeşim ,
    Alsana bir masaustu ,o paraya Çift Lcd li,Sli ekran kartlı 8 GB ramli 1 terabyte hdd li ,bomba masaustu yaparsın.yaylada gibi çiz dur.

Eğer dert mobilite ise ayrık ekran kartlı herhangi bir laptop da işini gorur.Photoshop,corel,freehand pentium 3 te bile sahane calısıyor,muhım olan ram mıktarı bu bılgısayarlarda ,bir de arkaplanda fazla ıvırzıvır program calıstırmayacaksın,8 senedır photoshop kullanıyorum. Masaustu almayacaksan ,al bı tane macbook 6 sene işini gorur.
    ozellıkle yenı cıkan macbook pro al ,alumınyum tek parca kasa yapmıslar,tam desıgner bılgısayarı.gerısı tırt ,yanı gerıye kalan laptoplar ıse yaramaz demıyorum ,oyun moyun fılm seyredersın o kadar.çizimde yaparsın.Ancak wındows sorunlu kız arkadasa benzer , herseyı hallettım dıyorsun mutlaka gundeme yenı bır sey cıkartıyor...
  • sendemail
    bilader sana bişey demiyorum...
    yahu sadecee çizimden ibaret değil benim işim profesyonel kullanıcam aleti . ram kadar bana cpu da lazım ekran kartıda mobilite diyosun harici ekran kartı diyosun ben ne anladım şimdi mobiliteden. masaüstü düşünseydim buraya bu konuyu açmazdım.
    windows konusunda sana katılıyorum ama yapıcak bişey yok mecburen kullanıyoruz. gerçi benim daha çok server2003 te ...
  • o halde git monster al konu kapansın .
    6 bin 500 ytl ye ortalıgı kanırtacak laptoplar var ,monsterlara kıyasla alienware , hp halt etmıs ,adamlar mallarının arkasında da duruyor.

ya da 2012'i bekle ibm cift cell islemcili bilgisayarları surecek pıyasaya, hologram dısklerı coktan kullanıyorlar zaten...
  • monsterin da tipine bakınca üstüne kusasım geliyor yani.Hem de cok pahalı.Kral bir karar veremedin sende cok para harcarım diosan kararının 1 saatte verilmesi lazım.Cok basit 3-4 tane alet secebilirsin. Ya dediin gibi 8930G al ya Toshiba'daki dediğim modellere bak,ya arkadasın dediği gibi macpro al.Yani sen oyun amaclı kullanmicaksan bilgisayarı,tüm profosyonelliğini sergile,yine de Ati HD3650 yeter de artar sana.Az oyun oynicam diosan da yeter hatta.Bu kadar kararsızlığa düşmenin manası yok.Bütçeni tam yaz bana bu aksam gelip sana sıralicam yani artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Children_oF_BodoM -- 1 Aralık 2008; 17:09:45 >
  • insanın çok parası olmasıda iyi değil ne alacağını şaşırıyor insan
  • KRAL_88;

Bir dizüstünü bu derecede kastırabilecek hangi işi yapıyorsunuz merak ettim doğrusu

Aslında herkezin gönlünde bir AllienWare yatar ama çok zorlar oda insanı
  • Yahu nerden çıkardınız çok param olduğunu

1 - kişisel bir bilgisayarım yok. bu yüzden çok iyi bir pc arıyorum ama yanımda olsun istiyorum. evde de iştede.
    2- bütçem max. 1800$+kdv ye kadar yani 3,500 ytl üstü imkansız. okadar para veremem.
    3 - alacağım pc de hem server kurucam hem çizim yapıcam , oyunda oynayacağım filimde seyredeceğim kısacası herşeyi yapacağım. Hp'nin bi sloganı vardı ; " Bilgisayarın hayatındır" alacağım alet elim ayağım olacak benim.Her türlü işimi yapabilmeliyim.Ve en önemlisi beni şöle 4/5 sene götürsün yarı yolda bırakmasın istiyorum .

Sonuç : Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınızdan ötürü.
    Ben kararımı verdim Acer Aspire 8930G alıyorum. İhtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyacağına inanıyorum.Paramın karşılığını vericek gibi duruyor.Gerek tasarımı,gerek özellikleri olsun oldukça cezbetti.

• Bence bu ekranı dışında daha uygun...

Asus M50Vm: http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=147917
  • Doğru seçim, tebrikler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.