< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Üsteğmenlik

-
-
Astsubay, subay birbirinden bağımsız sistemler. Teoride göreve yeni başlamış bir teğmen 10-20 yıllık Astsubay K. Başçavuşun veya Uzman Çavuşun üstü olsa da pratikte o iş öyle olmuyor.
Subay olmak için astsubay olmana gerek yok. Üsteğmen olabilmen için önce 4 yıl kadar teğmen olman lazım, sonrasında sınavlarına, mülakatlarına girip yükselmen lazım. Tabi bunlar değişmiştir, veya benim bildiğimden farklıdır o yüzden benim yazdıklarım kesin doğrudur demiyorum. Ama aşağı yukarı böyle.
Sana tavsiyem askerliğini yapmadıysan bir an önce askere gitmen. Bu tür şeyleri askerdeyken kovalaman çok daha kolay. Oradaki sisteme er veya çavuş olarak başarılı bir şekilde uyabildiğini gösterirsen hem komutanlarından destek alırsın hem de yol gösterirler, işini kolaylaştırırlar. Çünkü komutanların tavsiye mektubu gibi şeyler yazıyorlar ve TSK içeriden alımlara öncelik veriyor diye biliyorum.
-
asker olmak = iktidarın kölesi kuklası olmaktır sen vatan için canını vermeyeceksin iktidar için vereceksin psikolojini çökertecek meslektaşların asker olmayın ortamı çok kötü inanılmaz kötü aklınız hayaliniz durur hele milliyetçi ya da vatansever biriyseniz hiç hiç asker olmayın çünkü önemli görevlere önemli rütbelere özellikle ümmetçi kişiler atanıyor kafayı yersiniz kafayı yedirirler size ordu ve asker eskisi gibi değil eskisi gibi olsa hadi vatanı savunuyor enazından derim ama o bile kalmadı artık siz sarayı savunmakla yükümlüsünüz önermiyorum o mesleği
-
Teşekkür ederim konumda yardımcı olduğun icin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4 yıl alakasız bi bölüm oku,sonra asteğmen olarak başlarsın,teğmen üsteğmen diye vs gider
-
İmkanı yok okadarda araştırmadım değil yani
Askerlik Yaptınmı İktidarın Falan Kölesi değilsin doğuda iktidar için değil bayrak için can veriyolar
doğuda değil Suriye kuzeyinden bahsediyorum oranın kaynakları sömürülüyor bazı askerler buna şahit olunca istifa edip oradan ayrılıyor askerlik yapmadım ama babam askerdi ve askerlerin içinde büyüdüm ben çocukken hep bana askerler baktı yedirdi içirdi gezdirdi ondan dolayı ortamı çok iyi biliyorum 7/24 askerlerle konuşuyordum gözlemliyordum 16-17 yaşıma kadar bu devam etti sonra babam emekli olunca askeriyeden ayrıldık normal apartmana geçtik ama hala bazı tanıdığım sevdiğim askerler var ara sıra konuşurum internet aracılığıyla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meola147of -- 20 Nisan 2022; 22:19:15 > -
la senin yaşın kaç nicke üsteğmen yazmış bir de
-
4 yıllık bölüm okuyorsun sonra tecil bozdururken asteğmen olmak istiyor musunuz sorusuna evet diyorsun. Asteğmen demek Subayların en düşük kademesidir. En kıdemli astsubaydan daha rütbelidir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X