Şimdi Ara

ütü tavsiye edermisiniz? tefal istiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
2
Favori
55.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tefal hakkında yorumları kesinlikle karalama olarak görüyorum. bizim kullandığımız tefale 13 yıl oldu. almanyadan almıştım.artık değiştirme zamanı geldi.ve yeni bir tefalle tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Tefal'lerin performansı güzel, ancak dayanıklılık konusunda çoğu ütüden epey geride.
    Seramik tabanları çok çabuk bozuluyor.
    Çevremde o kadar Tefal kullananı bilirim, hiçbirinin ömrü 4-5 seneyi geçmedi.
    Biz de 1998'de almıştık. 2003 gibi tabanı bozuldu, 1 ütü parası vermiştik tamiri için. Ardından 2007 gibi performansı sıfıra düşünce yerine buhar motorlu Siemens aldım. Gayet memnunuz.

Bence ütüde Tefal'i düşünmeyin. Braun, Philips ve Bosch daha iyi ütü konusunda.

selamlar candoğan bey,,beyaz eşya konusunda fazla bilgili değilim,genelde yorumları okur kafamda bir sentez yapar ve en doğru kararı vermeye çalışırım,hiçbir eleştiri veya beğeniyi gözü kapalı olarak doğru kabul etmem,yorumları önce akıl süzgecimden geçiririm,bu yüzden yapılan yorumlar benim için önemlidir,yorumunuzu okuyunca bazı tesbitler yaptım ve kafama birkaç soru takıldı ;

1.98 de bir tefal ütü almışsınız, ,ütünüzü 5 yıl sorunsuz kullanmışsınız,sonra bozulmuş,,, olamazmı ? bozulamazmı ? ütünüz bosch olsaydı veya philips olsaydı kesinlikle bozulmayacaktı diyebiliyormusunuz ?,boschun,philipsin ütülerinin bozulmama garantisi mi var?

2.ütüyü toplam 9 yıl kullanmışsınız, dile kolay 9 yıl,,, 9 yıl kullanıpta bir ütüye dayanıklılığı kötü diyorsanız size simbo ütüleri tavsiye ediyorum (!)

3.ütünün performansından memnun olmasanız 9 yıl kullanmazdınız kanaatindeyim,zaten yorumunuzda ütünün performansının güzel olduğunu belirtmişsiniz,şimdide aman tefalden uzak dur diyorsunuz ?

4.etrafınızdaki birçok kişinin tefal ütüsünün 4-5 senede pert olduğunu söylemişsiniz, benim çevremde tefal ütüsü olupta 4-5 senede pert olmuş bir kişi yok,zaten ben kullananların tavsiyesiyle tefal aldım,hepside uzun yıllardır sorunsuz bir şekilde kullandıklarını söyleyip şiddetle tefal tavsiye ettiler, annemin ütüsüde tefalin eski bir modeli ve 10 yıldan fazladır kullanıyor,''at artık şu külüstürü'' diyorum atmıyor...ayrıca tefal ütüleri değerlendirirken sizin etrafınızdaki kişilerin ne düşündüklerine göremi, yoksa kamuoyunda tefal ütüler hakkında oluşmuş genel kanaate göremi karar vermeliyiz,ben kamuoyunda tefal ütüler hakkında olumsuz yönde bir kanaat olduğunu düşünmüyorum,hatta sizin iddia ettiklerinizin tam tersine çok olumlu yönde kanaat olduğunu görüyorum.

5. ütünün tamirine bir ütü bedeli kadar para ödemişsiniz, eğer biri bana 5 yaşında bir ütünün taban değişimine bir ütü parası kadar fatura çıkarsaydı ben o ütüyü o tamircinin ağzına sokardım,, ben sizin gibi uyanık ve herkese akıl veren bir insanın önce tahmini tamir bedelini öğrenmesini ve ona göre tamire vermesini beklerdim, mesela sigorta şirketleri,kaza yapan arabanın tamir bedeli,arabanın piyasa değerinin yarısını geçerse arabayı perte çıkarırlar tamire vermezler.

6.ütünüz 14 sene öncenin teknolojisiydi, elbetteki elektronik ve beyaz eşya sektöründe başdöndürücü gelişmeler oldu, bir araba alıyorsun 2 sene sonra o arabanın yeni modelinde öyle teknolojiler ekliyorlarki elinizdeki arabadan soğuyorsunuz, hatta epey zararına satıp yeni modeli alıyorsunuz,,,,sizde biliyorsunuz birkaç ay önce siemensin İQ 700 model kurutma makinasını almıştım,bu makineyi herkes tek yöne çeviriyor diye eleştiriyordu,bende çok gerekli olsa çift yöne çevireni üretirlerdi diye kendimi avutuyordum,ama ben aldıktan 1 ay sonra 860 TR modeli çıktı ve çift yöne çeviriyor,her ne kadar makinamdan çok memnun olsamda bu durum içime oturmadı değil,neredeyse aynı fiyata satılıyor,işte sektörün gelişim hızı bu,,,, hatırlarsanız tofaş ilk şahinleri doğanları ürettiğinde sağ ayna opsiyoneldi,arabanın sağ aynası olmadan satılıyordu,sen cebinden para verip sağ ayna taktırıyordun, biz yıllarca o arabalara mercedes bmw niyetine bindik,, şimdi o dandik arabaları üreten tofaş, her yıl bir yerlerden ödül alan doblo arabaları üretiyor, yani hiçbişey yerinde durmuyor,tofaş bile belli bir oranda kaliteyi ucundanda olsa yakaladı, neyse lafı uzatmıyım, ismi ''kalite ve inovasyon'' ile bütünleşmiş bir marka olan tefal elbette 14 sene öncekinden çok daha üstün cihazlar üretecektir, kaldıki 14 sene öncekiler bile 9 sene kullanılabiliyordu icabında...

7.bu yazdıklarımı, sitede sözü kanun olarak kabul edilen sizi, eleştirilerinizi rasyonel akıl ölçüleri içinde yapmaya davet etmek için yazdım, yoksa mesele tefal ütü falan değil

vay bee, eski nikimle yazdığım bir mesajım, ne döktürmüşüm bee (artık beyaz eşya bölümüne takılmıyorum,inanın çok düzeysiz,aşırı taraflı,reklam kokan,hatta hakarete varan fanatik yorumlar var) bu arada bu 9460 modelinden annemede aldım geçen zaman içinde, zaten bendekini görüp hayran olmuştu almak farz olmuştu haa bu arada yukarıda yazdığım bu düzeyli mesajı kim ne amaçla sildi veya sildirdi onu merak ediyorum, mesajımda forum kurallarına aykırı bir durum göremiyorum, jackdaniels in alıntısı olmasa bütün bu yalın gerçekler magmaya gidecekmiş

ütü tavsiye edermisiniz? tefal istiyorum.

• Ben de ne kadar yüzeysel bir yorum yapmış olduğunuzu şimdi okudum. Yazdıklarımı derinlemesine okumak yerine 1-2 yorumumu orada burada görüp yorum yapanlar her zaman aynı kapıya çıkıyor. Belki de forum düzeni ve sürekli aynı soruları soran; aynı zamanda da yardıma ihtiyacı olan insanlara benzer cevapları vermemi görmelerinden kaynaklanmıştır bu sabit fikirlilik.

Ütü konusuna gelince; annem ütü bozulunca (ki ütünün lap diye tabanı düştü, öyle sıradan bir arıza değil) babama al servise göster dedi. Yıl 2003'tü yanılmıyorsam. Babam yetkili Group-SEB servisine ütüyü gösterdiğinde adam şöyle bir söktü baktı ve 10 lira arıza tespit ücretini alayım dedi (bu 20 de olabilir tam hatırlamıyorum, bugünün parasıyla 25-30TL'den aşağı değildir) Kısacası servisin dolandırıcılığına geldik Tabanı değiştirmeye de bir o kadar ücret istedi, bakım ücretini düşeceğini belirtti. O para çıkınca da babam mecburen yaptırmak zorunda kalmıştı. Alaycı üslubunuza karşılık yeterince mantıklı bir açıklama olmuştur umarım.

Benim için birkaç senelik ütünün (üstelik en üst serisi) lap diye tabanının düşmesi, her sene kireç kartuşu değiştirme gereği duyması, o kireç kartuşunu fellik fellik aranarak zar zor bulmamız normal şeyler değildi. Hem de birkaç senede kireçten dolayı kullanılamaz hale gelmesi de cabası. (Annem her zaman kaynayıp ılımış içme suyu kullanır bu arada)

Bu halde memnun kalmadığım bir ütüyü Sinbo (Simbo değil) ile karşılaştırmak da manasız. Sinbo bana 7 yıl dayansa bile performanssızlığı ve dayanıksızlığı ortada. Sinbo değil; bir Delonghi, bir Arzum ütü bile inanılmaz derecede düşük performanslı. Belki kullanmışsınızdır.

Buna karşılık 2007'de 165TL ödediğimiz Siemens Steam Generator ütü çok şükür sorunsuz çalışıyor ve oldukça fazla buhar üretiyor. 5 seneyi çoktan doldurdu ve Tefal gibi tabanı düşmedi. Düzenli yapılması gereken kireç temizleme işlemini de şimdiye dek 2 ya da 3 kez yapmışımdır. Her yapışımda da ütüden 2 avuç kadar kum çıkıyor. Bakımsız haliyle bile gayet normal çalışıyor, sadece içim rahat etmediğinden bakım yapıyorum. Tefal gibi yılda 1-2 kez pahalı kartuşu almam da gerekmiyor. Taban kaplaması Tefal gibi yapışıp dökülmedi üstelik.

Tefal'in ütüde isim yapmasının tek sebebi reklamlarıdır. Şu an ütü alsam ya Philips Azur, ya da yine Siemens Steam Generator alırdım. Bu arada çevremde birkaç senede tabanı düşen Tefal'lere sürekli yenileri de ekleniyor.

Konuya girmeyeyim dedim ama yine de açıklayıverdim. Ben kimse burada sözümü dinlesin diye bir baskı kurmuyorum. Benden yardım isteyenlerin elbet bir bildiği var ki istiyorlar. İsteyen de istemeyen de sağolsun. Ben her zaman öğrenmeye ve bildiklerimi paylaşmaya devam edeceğim, çünkü bu benim hayatta en sevdiğim hobim.

• 2 yıl önceki yorumunuzdaki mantıksızlıklara o anki isyan eden ruh halimin etkisiyle yazmış olduğum bir mesaja 2 sene önce mantıklı bir cevap yazamadığınız için mi konudaki yorumları sildirttinizde konuya 2 sene sonra cevap verme gereği duydunuz, benim mesajım 2 sene önceki yorumunuza idi ama o yorum silinmiş, 2 sene sonra mesajınızı şerh etmeniz çok saçma olmuş,,neyse size beyaz eşya departmanınızda mutluluklar dilerim, bu arada philips i bende severim hayırlı olsun
  • valla 2007 de aldığım tefalden okadar memnunumki

geçen zaman içindede birçok arkadaşıma aldırdım

ayrıca 3 ay öncede kardeşime 9461 modelini aldım

henüz tabanı düşen ütüyü ilk defa duydum

siemensler kul yapısı değil snaırım

ne yapsa adamlar 40 sene kullanılıyor vay beee

sanki siemens servisleri sütten çıkmış ak kaşık

her türlü üçkağıt var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

2 yıl önceki yorumunuzdaki mantıksızlıklara o anki isyan eden ruh halimin etkisiyle yazmış olduğum bir mesaja 2 sene önce mantıklı bir cevap yazamadığınız için mi konudaki yorumları sildirttinizde konuya 2 sene sonra cevap verme gereği duydunuz, benim mesajım 2 sene önceki yorumunuza idi ama o yorum silinmiş, 2 sene sonra mesajınızı şerh etmeniz çok saçma olmuş,,neyse size beyaz eşya departmanınızda mutluluklar dilerim, bu arada philips i bende severim hayırlı olsun

Yazdığınız mantık dışı yazınızı tesadüf eseri yeni gördüğümden cevap yazdım. 2 yıl önce görsem o zaman cevap yazardım. Neyse, size 2 yıldır halen geçmemiş olan sığlığınızla mutluluklar dilerim. Lüzumsuz tartışmalar için daha fazla vakit harcayamayacağım.

Burası benim babamın forumu, işime gelmeyen mesajları sildiriyorum, evet

Sabır yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

valla 2007 de aldığım tefalden okadar memnunumki

geçen zaman içindede birçok arkadaşıma aldırdım

ayrıca 3 ay öncede kardeşime 9461 modelini aldım

henüz tabanı düşen ütüyü ilk defa duydum

siemensler kul yapısı değil snaırım

ne yapsa adamlar 40 sene kullanılıyor vay beee

sanki siemens servisleri sütten çıkmış ak kaşık

her türlü üçkağıt var

Ben tabanı düşen, su akıtan, tabanı parlama ve yapışma yapan Tefal ütü çok gördüm. Siemens elbette sütten çıkma ak kaşık değil. Steam Generator serisi diye özellikle üzerinde durdum zaten, gerisi bence alınmaz. 40 sene dayanıyor diye bir iddiada bulunmadım ama Tefal'den çok daha sağlam olduğuna tamamiyle eminim. Siz katılmayabilirsiniz, zaten forum da fikir belirtmek için var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

2 yıl önceki yorumunuzdaki mantıksızlıklara o anki isyan eden ruh halimin etkisiyle yazmış olduğum bir mesaja 2 sene önce mantıklı bir cevap yazamadığınız için mi konudaki yorumları sildirttinizde konuya 2 sene sonra cevap verme gereği duydunuz, benim mesajım 2 sene önceki yorumunuza idi ama o yorum silinmiş, 2 sene sonra mesajınızı şerh etmeniz çok saçma olmuş,,neyse size beyaz eşya departmanınızda mutluluklar dilerim, bu arada philips i bende severim hayırlı olsun

çok güzel yorum yapmışsınız hocam :)
  • 2006 yılında aldığım tefal ütü 200 liraydı
    200 kere düzgün ütü yapmamıştır
    ilk belki birkaç ay iyi ama sonrasında hep sorun
    hiç ütülemiyor bazen ütülüyor bazen buz gibi soğuyor ara vere vere 2 gömleği 1 saatte ütülüyorum.
    acaip su damlatıyor

yakında değiştirmeyi düşünüyorum.
  • 4 sene olmuştur herhalde philips azurun beyaz renkli bir ütüsü modelini hatırlamıyorum ama aynı gün teyzemle aldığımız tefal şuanda beykoz çöplüğünde parçası kalmamıştır ütüde philips diyorum
  • Rowenta yı annemin 25 yıllık ütüsünden esinlenerek 3 sene önce aldım...Üst serilerinden biri...Halen kullanıyoruz çok memnunuz..
  • 2006 yılında BİM'den aldığımız Philips ütüyü hala kullanıyoruz arıza da yapmadı, plastik aksamı kutudan çıktığı gibi hala. sadece kireçlenme sorunu oluyor, onu da temizleyerek hallediyoruz. Eski tefal ütümüz de 6 yılda bozuldu, giysileri yakmaya başlamıştı. Ütüde Philips ve Braun iyi ürünler çıkarıyor.
  • - 20 - 25 yıl içinde aldığım hiçbir phılıps ürünü bozulmadı ama çevremde tefal alan herkes benim üstüme bir kaç defa ürün değiştirdi.
    - Tefal tava yapsın, tencere yapsın ama elektrikli aletlerde başarılı değil bunu alıpta başına gelen belki anlıyor yada ülkemize has bir sözle şans diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 26 Kasım 2012; 19:54:49 >
  • Rowenta ve phılıps' üzerine tanımam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamuoyunun da ne düşündüğünü buradan görebiliyoruz Benim çevremin kanılarıymışmış
  • dunyanın en ıyı utu uretıcısı phılıpstır .ben yaklasık 2 senedırkullanıyorum saglam urun.
  • Arkadaş başlıktada yazmış bende kaçırmışım illaki tefal olacakmış....Bırakın başka marka tavsiye etmeyi tefalciler tefali övsün candoğan tefal düşmanı olsun arkadaş bikaç sene sonra tekrar konu açsın ütü arıyorum diye..
  • Şomağızlılığımdan mıdır, birilerinin nazarının değdiğinden midir,; tam konunun üzerine Siemens ütü mefta oldu

Annem sana kötü haberim var dedi; ütü yaparken yanık konusu çıkmış ve ütü sönmüş. Fişe taktım çalışmadı. Ben de aldım ütüyü söktüm, içinde bariz yanık bir yer bulamadım. Tabanına dışarıdan elektrik verdiğimde ısındı. Tahminimce güç kartı ya da termostatında sorun vardı. Ben de tabanı ve kablosunu aldım kalanı çöpe attım. Philips alacağım

Tam para biriktirip telefon alacakken bu çıktı başıma

• quote:

Şomağızlılığımdan mıdır, birilerinin nazarının değdiğinden midir,; tam konunun üzerine Siemens ütü mefta oldu

Annem sana kötü haberim var dedi; ütü yaparken yanık konusu çıkmış ve ütü sönmüş. Fişe taktım çalışmadı. Ben de aldım ütüyü söktüm, içinde bariz yanık bir yer bulamadım. Tabanına dışarıdan elektrik verdiğimde ısındı. Tahminimce güç kartı ya da termostatında sorun vardı. Ben de tabanı ve kablosunu aldım kalanı çöpe attım. Philips alacağım

geçmiş olsun philips al rahat et 200 liraya iyi bir philips bulursun

• quote:

Şomağızlılığımdan mıdır, birilerinin nazarının değdiğinden midir,; tam konunun üzerine Siemens ütü mefta oldu

CANDOGANBEY HANGİ ÜTÜYÜ ALDIĞINIZI BURADAN PAYLAŞIRSANIZ BİZLERE ÖRNEK TEŞKİL EDER TŞK...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.