Şimdi Ara

Uv maceram :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Transistöre dikkat etmen lazımdı,Neyse birşey olmamış ya ona şükür ama evi berbat etmişsin sıvıyı dökmüşsün her yere

Çalışmalarının devamını bekliyoruz.
  • Teşekkürler :)
    Bu gün aksama da silikon cubuk hazırlayacağım :)
  • güzel çalısma ama biraz daha bilgi verirmisin tasarruflu ampul devresi ve floresanların hakkında, bndede osaka marka 3 tane 8w lık siyah floresan(mor ışık) var 230v 50hz yazıyor üzerinde ama bildiğim kadarıyla floresanlar trafo ve startersız veya devresiz çalısmıyorlar* bnde bunlara devre bulamadım samsun piyasasında gittim bir tane cooler master marka kasa için 12v girişli invertörlü floresan aldım ve onun 2 tane floresan çıksışı vardı 2 tane mor floresanı bağladım bu cooler masterdan çıkan invertörde çalsıyıor. bnm elimde çok sayıda tasarruflu ampül devresi var bnm merak ettiğim bu mor ışığı taksam o devreye çalsırmı ve snn devrenin transistörü neden yandı snn floresanın değerleri varmı...

http://forum.donanimhaber.com/m_51277792/tm.htm linkteki cooler master kasa floresanı 2. resim invertörü, floresanı ise 1. resimdeklerden birisi

• benim florasım 220v florasandı ve senin bu neonlar galiba elektronik ( böyle deniyo. direk 12 v +- kabloları var )
    ayrıca yine iki kablolu uv florasanlarda olması lazım. ben sonra gidip adama florasan yakacam bunun için ne lazım dedim adam bana bunları anlattı :D

o tasarruflu ampul devrelerinde 4 tane çıkış vardır. sağdaki yada soldaki ikisini florasanın bir ucundaki ikiliye diğerleri ise diğer ucundaki ikiliye bağladım. çalıştı.
    30 w lık devreydi o. ben 9 w lık florasan bağladım. ısıdan patlamıştır diye tahmin ediyorum

benim önerim eger florasnlar iki uçlu ise direk bağla kabloları çalışsın.
    değilse 3 tane startel al bir tane balastın olsun 30w gibi
    devre burda
    http://forum.donanimhaber.com/m_17236336/tm.htm
    burda tek florasan için anlatılmış. siz ise her florasana starteli bağlayın. diğer uçların paralelleyerek balasta ve fişe bağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baryen -- 13 Kasım 2011; 12:51:22 >

• hmm teşekkür ederim bakalım bnde deneyecem ne olacak :) bndeki o floresan coolermaster kit olanı invertör oaln kutucuğa 12v dc giriyor o kutucuktan 2 tane floresan çıkışı elde ediliyor orayada floresan bağladımı tmmdır. yanlız bu floresan çıkısları 12 v değil ondan eminim 1. si avo metre ile ne ac de nede dc de ölçülmüyor voltajı, floresana çıkan voltaj ama çarpıyor hani şaka oyuncakları varya onlar gibi çarpıyor :) bu tasarruflu ampüllerdede 2 tane floresan çıkıs var anladığım kadarıyla zaten bozuk floresanına baktığımdada 2 boru şeklindeler ve 1 boru 2 kablo 1 boru 2 kablo şeklinde snn devrenin transisötrü belki kısa devreden dolayı yanmıstır bak devre üzerinede 2 kanal 2 kanal şeklinde ayır o şekil ver voltajı bn şuan deneyemiyorum deneyip özel msj atarım... not floresanın her 2 ucundaki 2 şerli pinler birbiriyle aynı yani kısadevre floresana girmesi gerekn voltaj floresanın bir tarafından bir uc diğer tarafından bir uc toplam 2 kablo yani...

• tmm hocam msjı sonrdan değiştirmişssiniz aynı şeyi yazmısız genel olarak :) tmm sizde aynı şekilde yaptınız yanması enteresan transistörün basaka devre varmı acaba elinizde birde onla deneseniz..
  • Iki devre var su anda ama floresan yok hiç :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baryen -- 18 Kasım 2011; 16:12:30 >
  • Devamını beklıyoruz hocam
  • iyi elinde patlamamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: musdroo

iyi elinde patlamamış

Adam post kasiyo :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: baryen

quote:

iyi elinde patlamamış

yokla konuya baktım ledleri 3lü prize takmış ya bende aynısını yaptım evin şantelleri attı ondandedim
  • quote:

quote:

quote:

iyi elinde patlamamış

yokla konuya baktım ledleri 3lü prize takmış ya bende aynısını yaptım evin şantelleri attı ondandedim

abi ledleri 3 lü prize takmış dediğin benim :D
    ayrrıca orda 3 lü priz değil at güç kaynagından 12 voltu çektim

ki eğer uv olayını diyorsan orda tasarruflu ampul devresi var ve led değil florasan

• quote:

quote:

quote:

quote:

iyi elinde patlamamış

abi ledleri 3 lü prize takmış dediğin benim :D
    ayrrıca orda 3 lü priz değil at güç kaynagından 12 voltu çektim

ki eğer uv olayını diyorsan orda tasarruflu ampul devresi var ve led değil florasan

Ben zaten elektirikçiyim ne anlarım :D biraz anlasam 12 v calıscak ledleri 220 W takmazdım

• Biraz dağanık çalışmıssın.
    Ffloresanı direk fişe takmak için neler lazım? Bir de hangi siteden alışveriş yapayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Biraz dağanık çalışmıssın.
    Ffloresanı direk fişe takmak için neler lazım? Bir de hangi siteden alışveriş yapayım?

üstat site falan değil her elektrikçide olur bunlar
    istersen bir tane tasarruflu ampul alıp devresini kullanırsın floresan yanında yada onun yerine ( tercihim :D daha güvenli olan ) balast ve startel de alırsın yanına

starteli floresanın bir ucundan giğerine bağla
    açıkta 2 uc kalacak biri sağda diğeri solda
    onlardan bir tanesini fişe bir tanesini balasta
    balastın açık olan diğer ucunu fişe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baryen -- 18 Kasım 2011; 16:13:02 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thekurufasulye

Biraz dağanık çalışmıssın.
    Floresanı direk fişe takmak için neler lazım? Bir de hangi siteden alışveriş yapayım?

üstat site falan değil her elektrikçide olur bunlar
    istersen bir tane tasarruflu ampul alıp devresini kullanırsın floresan yanında yada onun yerine ( tercihim :D daha güvenli olan ) balast ve startel de alırsın yanına

starteli floresanın bir ucundan diğerine bağla
    açıkta 2 uc kalacak biri sağda diğeri solda
    onlardan bir tanesini fişe bir tanesini balasta
    balastın açık olan diğer ucunu fişe

pm attım konu dağılmasın.

• biraz acık olmuş gibi priz bağlatısı falan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.