Şimdi Ara

Uydu Kablosuna Ek Kablo Yaptım. Sonuç Kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Akrabam bana hediye yurtdışından( İsveç ) uydu alıcı getirdiydi. Minik olanlardan değil böyle DVD Player gibi olanlardan. Markası SkySignal. Tv ile uydu alıcısını başka bir odaya taşıdık. Ama kablo çatıdan geliyor ve taşınan odaya uzanmıyor. ''T'' gibi küçük bi aparat ve kablo aldım. Bagladım. Birçok kanalı göstermiyor. Gösterdiği kanallarda arasıra gidiyor yada görüntü bozuluyor. 3 haftadır böyle. Dedim eski yerine koyayım birde öyle deniyim. Çok iyi çekiyor. Göstermediklerinide gösteriyor. Ama Tv ve uydunun belirlediğimiz odaya taşınması gerek. Yeni bir uydu alıcısı alabilirim. Bükçem 50TL. Eğer yenisi gerekse önerilerinizi bekliyorum. Bu konuda ne yapmam gerek? Yardımcı olursanız çok makbule geçer

• Yardım :)
  • yapman gereken yeni bir çanak almak olucak. next öneririm. recever almana gerek yok elindeki güzele benziyor. hele kart giriş yeri varsa daha iyi
  • Kart girişi var kardeş. Kanal geçişleri felan çok iyi de ek kablo yapınca görüntü vermez oldu. Çanak alabileceğimi pek sanmıyorum. Başka bir tavsiyeniz varmı?
  • iki receiver birden bağlamıyorsunuz değil mi?
    T yerine == şeklinde silindir olanlar var ek için. 1tl onlardan alın. Kablosuz telefonlarda sorun çıkarabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: pphammer

iki receiver birden bağlamıyorsunuz değil mi?
    T yerine == şeklinde silindir olanlar var ek için. 1tl onlardan alın. Kablosuz telefonlarda sorun çıkarabiliyor
    evet hocam telefon dan arama gelince sorun çıkıyor ama sadece ek olarak uzatma kablo yaptım. 2. bir uydu alıcısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 13 Ağustos 2012; 21:48:54 >
  • Hocam birinden verdiğim resimdeki şeyi aldım. Star, NTV, Cnbc-e gibi birçok kanalı göstermiyordu. Yaptım gösteriyor ama tabiki kalite eskisi gibi%70-80 lerde değil. Şuan 40-60 arası değişiyor. 2 Sorum var

1- Atv, SkyTürk gibi 6-7 küsür kanalı göstermiyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu. En azından Atv gelsin :).

2- Uydunun markası SkySignal. Uydu listesinde Türksat 1C var. 1C ile 2A aynıymış google de öyle diyorlar. Bende bunu 3A yapayım dedim ama yapamadım. 12731 3333 frekansını giriyorum kanal gelmiyor. Çanak apartmanın çatısından geldiği için çanagı kurdalayamam. Nasıl yapabilirim?

Aldıgım aparatın resmi:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardım :)
  • Kusura bakmayın :) Konu Up Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkamacar

Hocam birinden verdiğim resimdeki şeyi aldım. Star, NTV, Cnbc-e gibi birçok kanalı göstermiyordu. Yaptım gösteriyor ama tabiki kalite eskisi gibi%70-80 lerde değil. Şuan 40-60 arası değişiyor. 2 Sorum var

1- Atv, SkyTürk gibi 6-7 küsür kanalı göstermiyor. Nasıl çözebilirim bu sorunu. En azından Atv gelsin :).

2- Uydunun markası SkySignal. Uydu listesinde Türksat 1C var. 1C ile 2A aynıymış google de öyle diyorlar. Bende bunu 3A yapayım dedim ama yapamadım. 12731 3333 frekansını giriyorum kanal gelmiyor. Çanak apartmanın çatısından geldiği için çanagı kurdalayamam. Nasıl yapabilirim?

Aldıgım aparatın resmi:

Lütfen yardım edin ya

• quote:

Kart girişi var kardeş. Kanal geçişleri felan çok iyi de ek kablo yapınca görüntü vermez oldu. Çanak alabileceğimi pek sanmıyorum. Başka bir tavsiyeniz varmı?

Her ek kayıptır,ancak yinede yayını almanız gerek,yaptığnız bağlantıyı gözden geçirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

Kart girişi var kardeş. Kanal geçişleri felan çok iyi de ek kablo yapınca görüntü vermez oldu. Çanak alabileceğimi pek sanmıyorum. Başka bir tavsiyeniz varmı?

Her ek kayıptır,ancak yinede yayını almanız gerek,yaptığnız bağlantıyı gözden geçirin.

Hocam vakit ayırdıgınız için minnettarım. 2 Gündür cevap bekliyorum. Dediğim gibi çanak alamam. Peki hocam 3A yapamaz mıyız?
  • İki kablo arasında Line amplifier (parmak amfi) deneyebilirsiniz
  • Bende patladı falan sandım
  • quote:

yardım :)

bu aparat işi görür.sorun kullandığın ek kablodan olabilir. cihaza tek çanak mı bağlı ?
    eğer öyleyse çanak anten hafif dönmüş olabilir. ilk etatpta lnbyi hafif saga çevir sinyalin artışına bak. ince ayar için kanal a nın frekansını baz al.

yada direkt metresi 750-500 kr olan ihtiyacın kadar RG6 kablo al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: technovaland

quote:

yardım :)

bu aparat işi görür.sorun kullandığın ek kablodan olabilir. cihaza tek çanak mı bağlı ?
    eğer öyleyse çanak anten hafif dönmüş olabilir. ilk etatpta lnbyi hafif saga çevir sinyalin artışına bak. ince ayar için kanal a nın frekansını baz al.

yada direkt metresi 750-500 kr olan ihtiyacın kadar RG6 kablo al.

Hocam apartmandayım. İşte çatıdan bir kablo geliyor. oda 1 metre bile yok. Uzatıcam dedik işte yeni aldıgım aparat heralde adı ff dişi ara konnektör müş. Yani cihaza tek çanak mı baglı bilmiyorum. 10 katlı apartmanda oturuyorum. lnb dediginiz heralde çanak oluyor. çanak benim olmadıgı için dediğinizi yapamıcam. ''ince ayar için kanal a nın frekansını baz al. '' burayı pek anlamadım hocam. Hocam kabloya bakıyım dedim üzerinde yazan bu '' Yüce Elektronik RG6 U6 Mini 75+-3 OHM 090MT'' bu heralde tavsiye ettiğiniz RG6 kablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 18 Ağustos 2012; 11:41:51 >

• kablo tipi RG6 markası. çokta önemli değil.

lnb
    http://www.next.com.tr/default.asp?git=9&urun=64

çanakta hafif oynama olduğu zaman yegen telivzyon başında sinyal barını kontrol ederken bende ondan gelen komutlara göre lnbyi hafifçe saga veya sola dönderdiğimde sinyalde artış olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: technovaland

http://www.turksat.com.tr/content/view/574/285/

hocam apartmanda kiracı olarak oturuyoruz. Yani çanağı filan saga sola çeviremem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.