Şimdi Ara

uydu mu,kablolu tv mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde normal anten kullanıyorum,ama artık uydu veya kablolu yayına geçmeyi düşünüyorum hem kanal sayısını artırmak, hem de karıncalı yayından kurtulmak istediğim için.Birkaç sorum olacaktı.
    1.Kablolu yayının internet seçeneği de varmış,evdeki ttneti kapatıp buna geçsem aylık ne kadar öderim,herhangi bir sorun yaşarmıyım?
    2.Kablolu ve uydu maliyet olarak bana kaça patlar(Apartmanda toplam 3 daire var belki 3ünede bağlatabilirim)?
    3.Sizce Kablolu mu daha iyi uydumu?Hangisini tercih edeyim?
    4.Turkmax moviemax gibi kanallar sadece Digiturkte'mi var yoksa uydu veya kabloluda da varmı?
    Saygılar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uydu ve Kablolu Televizyon Arasındaki Farklar

Televizyon izleme deneyimini geliştirmek için uydu ve kablolu televizyon arasında bir seçim yapmanız gerekebilir. İşte bu iki hizmet arasındaki temel farklara genel bir bakış:

Kurulum

• Uydu: Uydu sistemleri, çanak anten kurulumu gerektirir ve genellikle profesyonel kurulum gerektirir.
    • Kablolu: Kablolu televizyon kurulumu, zaten kablo altyapısının bulunduğu alanlarda daha kolaydır.

Kanallar

• Uydu: Uydu sistemleri, kablolu televizyondan daha fazla kanal seçeneği sunabilir, özellikle yerel olmayan veya uluslararası kanallar.
    • Kablolu: Kablolu televizyon, genellikle bölgesel kanallar ve temel ağlara odaklanır.

Maliyet

• Uydu: Uydu sistemlerinin kurulum maliyetleri kablolu televisyondan daha yüksek olabilir, ancak aylık abonelik ücretleri daha düşük olabilir.
    • Kablolu: Kablolu televizyonun kurulum maliyetleri genellikle daha düşüktür, ancak aylık abonelik ücretleri daha yüksek olabilir.

Resim Kalitesi

• Uydu: Dijital uydu yayınları, genellikle kablolu televisyondan daha net resim kalitesi sunar.
    • Kablolu: Dijital kablolu televizyon da iyi resim kalitesi sunar, ancak sinyal paraziti veya sıkıştırma nedeniyle uydudan biraz daha düşük olabilir.

Özellikler

• Uydu: Uydu sistemleri, DVR (Dijital Video Kaydedici) ve video isteği gibi ek özellikler sunabilir.
    • Kablolu: Kablolu televizyon, VOD (Video İstek Üzerine) gibi benzer özellikler sunar.

Hava Koşulları Etkisi

• Uydu: Uydu sinyalleri hava koşullarından (ağır yağmur veya kar) etkilenebilir ve sinyal kesintilerine neden olabilir.
    • Kablolu: Kablolu televizyon, hava koşullarından daha az etkilenir ve daha istikrarlı bir yayın sağlar.

Bu farkları göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun televizyon seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence sansui 7500 pvr cihaz al hem seyret hem kaydet 135 tl
  • paran çoksa tabiki kablolu ama tv izlemeye para vermem diyorsanız normal uydu al türksatta 250 üstünde kanal var şifreli olmayanlar yeter size
  • Sinema kanaları paralı kanalarda var flim seviyorsanız bunlardan birine üye olun.
  • Teledünya almaya karar verdim gibi gözüküyor,ayrıca internetini de alacağım.Normalde ttnetin hızı kaç Kbps?uydunetin limitsiz 512 Kbps'sini alsam çokmu yavaş olur?
  • Dijital şenlik hesaplı enaz 1 olsun hayırlı olsun.
  • En güzeli uydu istediğini seyret
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D-smartmı Tivibu ip tv mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım bende ikiside var, kabloluda zaman, zaman yayın gidiyor telefon açıp muhatap bulamıyorsun,sallama cevaplar veriyorlar,ama vermedikleri yayının parasını alıyorlar,çanakta böğle bir şey söz konusu olmaz.bazı kanal farklılıkları var hepsi bu
  • türksat-hotbird uydu yayınlarıyla birlikte kablolu tv-uydunet ve d-smart abonesi olarak binlerce kanal yayın yapan uydu yayınlarını daha fazla izliyorum... zira zapping yapmak hoşuma gidiyor... arada beğendiğim sinema tv kanallarını d-smart receiverimle izlerken kablolu yayına nadiren takılıyorum... gündüzleri genelde uydunet internetinin başındayım... geceleri kendimi daha ziyade uydu yayınlarına teslim ediyorum... özellikle yetişkin kanallarını izliyorum... korku filmleride ilgimi çekiyor... bilgilerinize sunarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plt51

Teledünya almaya karar verdim gibi gözüküyor,ayrıca internetini de alacağım.Normalde ttnetin hızı kaç Kbps?uydunetin limitsiz 512 Kbps'sini alsam çokmu yavaş olur?

Başka bir konuya yazmıştım ama mali boyutunu görme adına buraya da aktarayım.
    ""Kampanya, Dijital Şenlik adı altında. Uydunete en az 1Mbps(59 TL)+HD Teledünyaya(9,50 TL)+5 kanallık(2HD, 3SD) sinema paketine(en az 15 TL) yada 2 HD sinema kanalına (11,50 TL)aylık üye olup 24 ay taahhütte bulunanlara; kurulumların hepsi+kablosuz modem bedava, HD set top box ise 210 TL yerine 105 TL(yarı fiyatına), isteyene taksitle. Buna göre; aylık 80 TL ye internet ve dijital HD platform işini halletmiş oluyorsunuz. Full sinema paketine(3 kanal SD, 2 kanal HD) geçeyim derseniz fiyat, 11,50 TL yerine 15 TL oluyor. Toplam aylık ödeme ise 83,50 TL'ye çıkıyor. Oldukça cazip teklif bence.""

• İkiside olması avantaj biri giderse devreye öbürü girer çanağın zevki başka hobisi olan çanakla uğraşır
  • uydu al hocam ben teledünya aldım 1 hafta dayanmadan kumanda bozuldu şu an çalışmıyor
  • arkadaşlar...dünya üzerinde uydu yayınları binlerce kanal sayesinde bizler gibi çanak antenlerin sahiplerine özgürlük sağlıyor... kablolu yayın aboneliğimizle sadece az sayıda seçilmiş kanalları izleyebiliyoruz... bilgilerinize sunarım... iyi seyirler dilerim... saygılarımla...
  • hocam eger ınterneti kullancaksan kesınlıkle kablolu tv al derım b de hd tele dunya alırsan dadınyan yenmez 9.5 aylık odeme kablolu we tele dunya + ınternet ıstersende 1 mgb total 45 tl ye patlar zaten ttnet 1 mgbt fıyatı 40 tl cıvarında kablolu dogru secım;)
  • Dijital yayin ve internet bir arada istiyorsan bence en iyisi Teledunya... Şu sıralar kampanyası da var..

Eger LCD tv var ise kesinlikle HD aboneligi tavsiye ederim.
  • teledünya mı ? aman kardeşim yapma... bizde malesef bir huy var,adam kendi kazık yiyor ve yediği kazığın acısını azaltmak için başkalarına da tavsiye ediyor. şikayetvar'a bi baksana kablo tv ile ilgili neler yazmış adamlar...? ben dahil. 5aydır kullanmaya çalışıyorum,20den fazla defa servis geldi eve.. yayın sürekli donar,takılır.. şifre girer.. yayın gecenin 2sinde komple gider.. adamlara diyorum ki keşke d smart yada digitürk alsaydım,adamın cevabı:o zaman karşımda muhatap bulamazmışım.. gerizekalı! 20 defa da servis gelmezdi herhalde..! interneti evlere şenlik.. benimki kotalı.. evde olmadığım 4 günlük tatilimde bile download yapmışım.. nasıl oluyorsa..? kapatcam diyorum,bir daha asla kullanamayacağım kablotv alıcısının parasını istiyor adamlar.. modemin vs... sonuçta şu kadar derim L Ü T F E N!!! A L M A Y I N , A L D A N M A Y I N VE A L D I R T M A Y I N !!!! PARANIZA VE SİNİRLERİNİZE YAZIK..
  • kıyas bile edilmez elbette uydu! kabloluya para vermek bence saçmalık.İyi bir uydu alıcısıyla hele hdmi çıkışlı olursa tadından yenmez.siz siz olun kablolu gibi içinde birkaç sıradan kanallar olan bişeye ücret vermek bence resmen sokağa para atmak. ona verceğiniz parayla gidip lig tv li digi alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.