Şimdi Ara

Uydunet İp Değiştirmeyi Buldum (Router'da denenmiştir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
6
Favori
32.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım.
    İP'nizi müşteri hizmetleri de değiştirebiliyor. Arayıp durumu belirtin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hala çalışıyor mu?
  • Evet, çalışıyor hocam.

Ben hala kullanıyorum. TT yurtdışı çıkışlarına denk geldiğimde oyun Pingleri 90'a fırlıyor. Hemen iP değiştiriyorum, SO çıkışına denk geldiğimde 65'i geçmiyor.

Konu sahibine tekrar teşekkür ediyorum.
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi modem ve hangi router kullanıyorsunuz? Bende Netmaster 383Z4 var ve Zyxel NBG6515 ile kullanıyorum.

Modemi bridge moda mı alıyorsunuz bunu kullanabilmek için? Zira o şekilde olmazsa zaten benim router ip adresini 192.168.0.x şeklinde alıyor. Bridge yapınca da ip değişiyor mac değişince ama örneğin 176.66.155.66 veriyorsa mac değişince bu sefer sonu .67 veriyor, tekrar yaparsam ya .68 oluyor ya da 66'ya geri dönüyor. Üç dört defa denedim sonuç bu şekilde oldu.

Kaçırdığım bir nokta mı var acaba?
  • aradan yıllar geçmesine rağmen halen birilerinin işine yarıyorsa ne mutlu bana ben şimdi sol kullandığım için test edemiyorum ama cihazların mac adreslerini değiştirebiliyorsanız yeni ip ataması lazım.
    Bir de bridge modundayken bunu yapsam bile yapar yapmaz yeni IP vermiyor, modemi de kapatıp açmam gerekiyor.
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Doğru yapıyorsunuz hocam. Benim Modem de Z4. Router da 2010 senesinde aldığım linksys bir home router.

Mac adresi değişikliği sonrası Modemi bende kapatıp açıyorum. Sanırım sizin orada ki havuz da, fazla ip aralığı yok. Neticede IP'niz değişiyor.

Hmm anladım. Doğrudur zaten ben hiç SOL'a çıktığımı hatırlamıyorum ya Türksat oluyor TT oluyor TT çöp oluyor ama
  • ben kablonetde iken dandik bir modem veriyorlardı spesifik atlanta idi sanırım zaten bridge modda geliyordu yanına kablosuz için router şarttı şimdi nasıl veriyorlar bridge e alıyorsanız zaten real ip yi router alması gerek sonrasında siz kablo modemi değil router'ın mac adresini değiştirmeniz gerek öle mi yapıyorsunuz restarta gerek olmaması lazım
    Nereden bağlısınız? Bende IP bloğu değişse bile çıkış hep TT...
  • serkanbabax S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yapıyorum hocam. Bilmiyorum belki mac değiştirdikten sonra bir süre beklersem verir ancak şöyle bir 1-2 dakika bekledim vermeye niyeti yok gibiydi. O nedenle de mecbur modemi kapatıp açıyorum.
    Yeni modemler de DHCP var hocam. Ayrıca birden fazla port var. Bu yüzden 1.x bloğundan dağıtmaya başlıyor.

Bizde mecburen Bridge mode alıp, her mac adresi değişiminde yeniden başlatmak zorunda kalıyoruz.

Netmaster modemler restart olmadan iP almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 1 Mart 2017; 5:53:4 >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    İstanbul / Eyüp'ten katılıyorum.

• Anladım hocam üzerinde dhcp vs varsa router modda çalıştığı için real ip'yi kendi üzerinde tutar diğer bağladığınız router'a local ip bloğu verecektir o yüzden zorunlu olarak bridge moda alıyorsunuz sanırım peki bu verdikleri modemde mac adresini değiştirmeye izin veriyormu
    Maalesef netmaster modemlerin MAC adresi değişmiyor. DNS bile değiştiremiyorsun, çöp resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Hocam routersiz ip değiştirebildiniz mi acaba? O da çok gerekli her seferinde adamları aramak...

Routersız ip değişmek için direk baglantı olmalı. Yani mevcut modemlerde dhcp açıkken ip değişme ancak modem menüleri imkan verirse mümkün. Ip değişmek için router + dhcp kapalı kullanmalısınız. Ardından da kablosuz değil kablolu ve direk modemden bağlanmalısınız. Routerın işlevi sadece kablosuz aletler için olacak yani. Direk kablo ilr pc bağlayınca ms dos komut istemi ile vereceğiniz komutlar ile ip değişir. (Ipconfig /release ardından da ipconfig /renew)

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Maalesef netmaster modemlerin MAC adresi değişmiyor. DNS bile değiştiremiyorsun, çöp resmen.

Usta mac adresi değişirse internete hiç giremezsin. Kablonet sistemi adsl gibi kullanıcı ve şifre kullanmıyor. Mac adresine hız ve kota bilgileri tanımlanıyor. Modemin mac adresi değişmemeli de zaten. Router gibi ek birimler değisebilir o zaman da ip değişmiş yine olmazsın kablonetin routersız tanımladığı ikinci ipyi almış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 1 Mart 2017; 21:16:35 >
  • engunaydin E kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım. Yine de tarih öncesinden kalma bir modem ve DNS değiştirmeye imkan tanımaması da çok saçma. Bridge moda alıp router ile kullanmak en iyisi. Router ip değişince ikinci ip'yi değiştiriyoruz demek ki.
    bana hep superonline çıkışı geliyor nasıl türktelekom çıkışı yapabilirim
  • patren kullanıcısına yanıt
    Gelmiyorsa yapamazsınız. Kendi isteğinize göre yapamıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.