Şimdi Ara

Uydunet Kurulum Gerçekleşti Detaylar Burada (Pingler+SSler) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
13.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim binada merkezi sistem uydu var. Ben yerel kanallar sebebiyle uyduyu da faal tutmak istiyorum. Ayrıca modemi bir odaya, HD kutuyu bir başka odaya istiyorum. Bunlarda bir sorun çıkar mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GRaVeYaRD16

uydunete geçsem mi diye düşünüyordum. bursa merkezdeyim. o 509 ping moralimi bozdu

ben sadece internet almak istiyorum. TV kanalı vb. istemiyorum. mümkün mü acaba?

Benim seçtiğim paketi alırsanız onda böyle bir seçenek yok ancak diğer paketlerde mutlaka yalın internet vardır bu arada benim bilgisayar dışında bütün cihazlarda 10-30 ping arası bir değer çıkıyor yani sanırım benim pcden kaynaklı sorun henüz online oyunda deneme fırsatım olmadı ancak deneyince sizlere resmini atarım
    -----------------------------------------------------------
    quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

Bizim binada merkezi sistem uydu var. Ben yerel kanallar sebebiyle uyduyu da faal tutmak istiyorum. Ayrıca modemi bir odaya, HD kutuyu bir başka odaya istiyorum. Bunlarda bir sorun çıkar mı acaba?

O merkezi uydu nasıl bişey hatırlayamadım ancak bize şöyle söylendi eğer evin içinde kablo istemiyorsanız bu kabloyu uyduya bağlatın uydudan çıkış alın böylece evde kablo olmaz binadaki kablolardan yayın alırsınız dendi ancak uydu iptal oluyor ben öyle biliyorum bunun dışında evinizde nerede uydunet için çıkış var bilemiyorum aslında biyerde olması farketmez kablo ile istediğiniz odaya çekebilirsiniz ama görüntü kirliliği olur sonuçta istediğinize kavuşmuş olursunuz kısacası modem farklı yerde hd kutu başka yerde olabilir hiçbir sorun yok

• Hocam her gece cs 1.6 oynuyorum ping çok önemli benim için. eğer test ederseniz görüntü isterim :)

bu sizin attığınız resimhttp://i.hizliresim.com/RYanqG.jpg

güç düğmesinin yanındaki beyaz kablodan mı internet geliyor? ttnet gibi splitter kullanmaya gerek yok mu bunlarda
  • Hocam resimdeki afisi asmislar apartmana. Ben 35 tl lik olani baglatmak istiyorum cok iyi oldu bu basligi actiginiz merak ediyordum baglanti seklini. Simdi bizim evde kablo tv bagli. Evde 2 tv ye gidiyor o yuzden disardan gelen o 1 kablo evde sizdeki cogalticiya benzer aletle 2 ye ayrilip tvlere gidiyor. Acaba internet baglaninca nasil olacak 3 lu cogaltici mi takacaklar yoksa 1tv iptal mi olacak? Ayrica kablo tv uyeligim var 2 ayda bir 20tl veriyorum bunu baglatinca o iptal mi olacak acaba bunda 35 tl ye hem internet hem kablo tb var nasilsa cunku. Cok kafam karisik bu baglanti olayindan oturu. Cok pislik cikti mi size toz toprak anlaminda? Bu sebepten ttnet baglatasim var cidden daha kolay olur düşüncesiyle. Simdiden cok tesekkurler cevaplariniz icin.
    Uydunet Kurulum Gerçekleşti Detaylar Burada (Pingler+SSler)

• Mr.Rich M kullanıcısına yanıt
    hocam ben komşulardan devam ediyorum idare etme kararı aldım buarada nick değiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Contra333

hocam ben komşulardan devam ediyorum idare etme kararı aldım buarada nick değiştim

Yeni Nickiniz hayırlı olsun komşu iyidir

---------------------------------------------------------------------

quote:

Hocam her gece cs 1.6 oynuyorum ping çok önemli benim için. eğer test ederseniz görüntü isterim :)

bu sizin attığınız resimhttp://i.hizliresim.com/RYanqG.jpg

güç düğmesinin yanındaki beyaz kablodan mı internet geliyor? ttnet gibi splitter kullanmaya gerek yok mu bunlarda

En yakın zamanda (Hatta yapabilirsem bugün içerisinde) ping testlerini atıcam ve evet ordan geliyor internet splitter gibi birşeye ihtiyaç yok yani ttnetinki telefon ve adsl hattını tek hat yapıyordu bundada ilk resimdeki gibi bir aparat takıyorlar hd kutuya bağlanan kablodan modeme de bağlanıyor bu yüzden docsis standartı destekleyen modem istiyorlar (daha doğrusu veriyorlar)
    Edit: Hocam Cs 1.6 rastgele Türk Serverine Girdim ve yukarıda SS mevcut Türk Serverlerinde Gayet Akıcı oyun deneyimi var bir tek takılma yok
    Edit2: Hocam LOL oyunundada pingim 64 ms akıcı bir oyun deneyimi sunuyor

quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Hocam resimdeki afisi asmislar apartmana. Ben 35 tl lik olani baglatmak istiyorum cok iyi oldu bu basligi actiginiz merak ediyordum baglanti seklini. Simdi bizim evde kablo tv bagli. Evde 2 tv ye gidiyor o yuzden disardan gelen o 1 kablo evde sizdeki cogalticiya benzer aletle 2 ye ayrilip tvlere gidiyor. Acaba internet baglaninca nasil olacak 3 lu cogaltici mi takacaklar yoksa 1tv iptal mi olacak? Ayrica kablo tv uyeligim var 2 ayda bir 20tl veriyorum bunu baglatinca o iptal mi olacak acaba bunda 35 tl ye hem internet hem kablo tb var nasilsa cunku. Cok kafam karisik bu baglanti olayindan oturu. Cok pislik cikti mi size toz toprak anlaminda? Bu sebepten ttnet baglatasim var cidden daha kolay olur düşüncesiyle. Simdiden cok tesekkurler cevaplariniz icin.
    Uydunet Kurulum Gerçekleşti Detaylar Burada (Pingler+SSler)

Hocam şöyle anlatıyım bağlantı olayı basit eğer yeterli şeyler varsa kırıp dökmeden toz çıkmadan halloluyor duvardaki kablonet bağlantı prizine (uygun tanım bulamadım ) 2 li ayırıcı takıyolar (splitter sanırım ismi) bu ayırıcının bir ucu modeme diğer ucu hd kutuya gidiyor ki sizin alıcağınız pakette analog yayın var yani hd kutu yok (ben öyle biliyorum) direk tvlerin arkasına bağlanıyor isterseniz yani gelen ekiplerden rica ederseniz 3'lü 4'lü ayırıcı takarlar (ellerinde varsa) sizde istediğiniz kadar tvnin arkasına takarsınız şimdi gelelim diğer sorunuza 20 tllik kablonet varsa ki bu taahhütsüz olmalı onu kapatıp bu 35 liralık kampanyaya geçin 20 tl lik sizin kablo tv farklı bi olay 35 liralıkta farklı olay taahhüt yoksa iptal ettirip geçmeniz sizi fazla para vermekten kurtarır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 12 Temmuz 2015; 12:16:03 >

• alpmirza kullanıcısına yanıt
    Eve gelen kabloyu önce ikiye ayıracaklar. Sonra bir ucu modeme girecek, diğer ucu da tv sayısı kadar tekrar bölünecek. Yani direk üçlü/dörtlü splitter takmayacaklar sinyal kalitesi açısından. Diğer şekilde de olur tabii ama bu şekilde daha sağlıklı. Yani herhangi bir tv iptal olmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkur ederim beyler. Dun Fiberin Krali tarifesine baktığımda kampanya fiyati 50tl yazarken yan ucretlerle 78tl ye ciktigini gordum hic ugrasamam valla dolandiricilarla magdem anlattiginiz gibi az evvel tekrar baktim baglantilar gayet guzel noktada sıkıntı olmaz tek sıkıntı onceko aboneligi iptal etmek lazim sanırım yinede bayiiye gidip on gorusme yapmak lazim tekrar sagolun bende sonucu yazarim buraya :)

• Kablosuz kullanım için adaptör ve o beyaz kablo lazım sadece süper ya
    TTNET te her yere ayrı kablo var. Splitter mipliter ne bunlar ya

Benim sokağın başında Türksat kablo yazan saha dolabı var. Fotoğrafını atacam bir ara. Sokakta da 5-6 kişide uydunet görünüyor. Benim sokağımda uydunet alt yapısı var diyebilirim o zaman
    O beyaz kablonun kaynağı neresi acaba? Saha dolabı mı yoksa sokakta bir hat falan mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Eve gelen kabloyu önce ikiye ayıracaklar. Sonra bir ucu modeme girecek, diğer ucu da tv sayısı kadar tekrar bölünecek. Yani direk üçlü/dörtlü splitter takmayacaklar sinyal kalitesi açısından. Diğer şekilde de olur tabii ama bu şekilde daha sağlıklı. Yani herhangi bir tv iptal olmayacak.

Öyle olduğunu bilmiyordum ben tek televizyona bağlattığım için beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim (Bu arada iptal olma meselesi şu şekilde evde kablo karmaşası olmasın diye ben uyduya bağlattırıp öteki taraftan televizyonun olduğu yerden yani ordan uydu hattı üzerinden alıcam kablo olmasın evin içinde diye o yüzden uydu iptal olucak)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Cok tesekkur ederim beyler. Dun Fiberin Krali tarifesine baktığımda kampanya fiyati 50tl yazarken yan ucretlerle 78tl ye ciktigini gordum hic ugrasamam valla dolandiricilarla magdem anlattiginiz gibi az evvel tekrar baktim baglantilar gayet guzel noktada sıkıntı olmaz tek sıkıntı onceko aboneligi iptal etmek lazim sanırım yinede bayiiye gidip on gorusme yapmak lazim tekrar sagolun bende sonucu yazarim buraya :)

Merakla bekliyoruz sizinde bağlatmanızı bu arada yan ücretler dediğiniz şeyler 9 Tl (modem + hd kutu) bu kesin olan bi ücret bu arada kurulum aktivasyon gibi ücretlerde olabilir sözleşmeyi okuyun sonra süpriz faturayla karşılaşmayın ama benim kampanyamı tavsiye ederim eğer internete (yanında televizyonda dahil) verebileceğiniz para 50 tlnin üstünde ise 25 mbps 150 gb akk Teledünya temel paketi öneririm 59.90 tl olması lazım ancak modem + hd kutu 9 lira daha eklenince 68-69 tl oluyor öderim derseniz bu tarifeyi öneririm dediğim gibi bağlatıp buraya deneyimlerinizi yazarsanız güzel olur

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    quote:

Kablosuz kullanım için adaptör ve o beyaz kablo lazım sadece süper ya
    TTNET te her yere ayrı kablo var. Splitter mipliter ne bunlar ya

Benim sokağın başında Türksat kablo yazan saha dolabı var. Fotoğrafını atacam bir ara. Sokakta da 5-6 kişide uydunet görünüyor. Benim sokağımda uydunet alt yapısı var diyebilirim o zaman
    O beyaz kablonun kaynağı neresi acaba? Saha dolabı mı yoksa sokakta bir hat falan mı var?

Aynen öyle sadece kablo ve güç kablosu yeter ne bir iss(internet servis sağlayıcı) kullanıcı adı (misal xxxxxx@ttnet.com) nede bir şifre girmenize gerek yok hazır oluyor modemin altında zaten ssid şifre ve modem arayüz şifresi kullanıcı adı ve ip adresi yazıyor 5 dakikada modem hazır bize internetiniz 2 saat içerisinde gelir gelince soldan 4 ışık sabit yanar denildi 10-15 dakika içerisinde geldi internet ve 2 gün modemin fişini çekmeyin dendi (sebebini bilmiyorum ancak 7/24 açık duruyo modem) Bu arada sokakta saha dolabı olması ne yazıkki apartmanınızda olduğu anlamına gelmez (misal bizim sokakta kutu var ve şansımıza evin girişinde ancak 2-3 apartmanda var sadece kablonet sokakta 6-7 apartman var)http://www.kablonet.com.tr/internet/uydunet-altyapi-sorgulama şu linkten apartmanınızda var olup olmadığını sorgulatın varsa sıkıntı yok ekipler bir şekilde bağlıyorlar

• bizim sokağı seçince hatalı parametre yazıyor

karşı komşumuz uydunet interneti kullanıyor onun nasıl yaptılarsa artık
  • Teledünya almadan sadece internet(uydunet) ve zorunlu olarak Kablo TV almak durumunda kalacağım. Merkezi uydu sistemini iptal etmeden A odasına Kablo TV bağlantısını, B odasına modemi istiyorum. Ortalıkta hiç kablo olmadan bu bağlantıyı sağlayabiliyorlar mı? Sağlıyorlarsa nasıl?

Not:İki odada da koaksiyel kablo prizleri mevcut.
  • benim anlamadığım bu ikisi farklı kampanyalar mı?arada 10 tl fiyat farkı var

http://www.kablonet.com.tr/kampanya/hizlandiran

http://www.turksatkablo.com.tr/TV-Kampanya,318
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avon Barksdale

benim anlamadığım bu ikisi farklı kampanyalar mı?arada 10 tl fiyat farkı var

http://www.kablonet.com.tr/kampanya/hizlandiran

http://www.turksatkablo.com.tr/TV-Kampanya,318

En altta verdiğiniz linkte verdikleri modem ve hd kutu dahil olmayan fiyat eğer elinizde varsa bu 2 cihaz (modem ve hd kutu) 39 tl ödersiniz yoksa aylık 9tl daha ekleniyor yani 48.90 Tl oluyor ozamanda üstteki paket oluyor

--------------------------------------------------------------------

quote:

bizim sokağı seçince hatalı parametre yazıyor

karşı komşumuz uydunet interneti kullanıyor onun nasıl yaptılarsa artık

Hatalı parametre sanırım yok demek ama tam olarak emin değilim siz yinede bir arayıp sorun bu arada karşı komşumuz dediğiniz apartman içerisindemi yoksa karşı apartmandaki komşumu ?

quote:

Teledünya almadan sadece internet(uydunet) ve zorunlu olarak Kablo TV almak durumunda kalacağım. Merkezi uydu sistemini iptal etmeden A odasına Kablo TV bağlantısını, B odasına modemi istiyorum. Ortalıkta hiç kablo olmadan bu bağlantıyı sağlayabiliyorlar mı? Sağlıyorlarsa nasıl?

Not:İki odada da koaksiyel kablo prizleri mevcut.

Koaksiyel kablo prizleri dediğiniz şey sanırım benim ilk resimdeki zımbırtı isimlerini tam olarak bilmiyorum uydu sistemini iptal etmeden şu şekilde olabilir A odasındaki kablo prizinden kablo tv için çıkış alırlar B odasında ise modem için çıkış alırlar (sonuçta benim evde tek kablo prizine çoklayıcı taktılar aynı mantık sanırım yanlış yönlendirmiş olmiyim ama) ortalıkta hiç kablo olmasın seçeneğide şu şekilde olur kabloyu olabildiğince kısa bıraktırırsınız ancak ozamanda modemin bir şekilde yerini değiştirmek isterseniz yer değiştiremezsiniz çünkü kablo yetmez

• apartman değil hocam buralar bildiğiniz mahalle - sokak :)

karşı apartmandaki komşu sayılır yani bağımsız bizden
  • Bazı apartmanlarda kablonet olmayabiliyor siz en iyisi telefonla sorun hem aklınızda olan başka şeyler varsa onlarıda sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 14 Temmuz 2015; 9:09:38 >
  • inceleme için teşekkürler, anladığım kadarı ile verdikleri modem de wifi sorunu oluyor ve siz kendi modeminizi bağladınız değil mi? mesela bende normal adsl modem var uydunet e bağlayabilir miyim acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

inceleme için teşekkürler, anladığım kadarı ile verdikleri modem de wifi sorunu oluyor ve siz kendi modeminizi bağladınız değil mi? mesela bende normal adsl modem var uydunet e bağlayabilir miyim acaba?

Kablo modem farklı, yeni almanız gerekir. Farklı bir modem daha almanıza gerek yok, şu anda verilen modellerde(ZN ile biten) sorun olmadığı söyleniyor. Daha bugün kurulum yapıldı su anda Wi-Fi için bir sorun görünmüyor.

Bu arada benim bağlantı biraz basit oldu. Kablo TV ile uyduyu aynı yere çekmek için 50TL'lik combiner takmak gerekir dediler. Zaten seyretmeyeceğim 40 kanal(zaten uyduda var) için para vermek mantıklı gelmedi. Böylece hiç bir splitter kullanmadan bir bağlantı yapıldı.

• quote:

quote:

inceleme için teşekkürler, anladığım kadarı ile verdikleri modem de wifi sorunu oluyor ve siz kendi modeminizi bağladınız değil mi? mesela bende normal adsl modem var uydunet e bağlayabilir miyim acaba?

Kablo modem farklı, yeni almanız gerekir. Farklı bir modem daha almanıza gerek yok, şu anda verilen modellerde(ZN ile biten) sorun olmadığı söyleniyor. Daha bugün kurulum yapıldı su anda Wi-Fi için bir sorun görünmüyor.

Bu arada benim bağlantı biraz basit oldu. Kablo TV ile uyduyu aynı yere çekmek için 50TL'lik combiner takmak gerekir dediler. Zaten seyretmeyeceğim 40 kanal(zaten uyduda var) için para vermek mantıklı gelmedi. Böylece hiç bir splitter kullanmadan bir bağlantı yapıldı.

Tamam hocam o zaman problem yok, teşekkürler bilgi için.

• quote:

Wifi sorun derken basit bir modem olduğu içine ev içindeki birçok clienti kaldırmıyabiliyor mesela siz 3-4 telefon 2-3 pc 1 tane smart tv 1 tablet 1 tane de oyun konsolu bağlarsanız verdikleri modem kaldırmaz kitlenebilir benim kullandığım Asus Dsl-AC68U çift cpu lu ADSL-VDSL işlerine bi işlemci wifi (2.4GHz ve 5Ghz) + usb ye ayrı bi işlemci bakıyor böylelikle karışıklık olmuyor uydunet modemide sadece internete çıkma aracı olarak kullandığım için hiçbir sorun kalmıyor (tabiki Asus modemi çekim mesafesi içinde bağladım) sizin sorunuza gelecek olursak adsl modemi direk internete bağlıyamazsınız attığım modem resimlerinden de görüldüğü üzre farklı beyaz bir kablo ile bağlanıyor yani docsis standartı deniyor sanırım dediğim gibi direk bağlıyamazsınız ancak adsl modeminizin router özelliği varsa sinyali netmasterin modeminden daha iyi yayacaktır ve işlemlerin altından kolayca kalkacaktır
    -----------------------------------------------------------------------------------

quote:

Verdiğiniz yanıt yeterince tatmin edici teşekkürler bu arada benim gönlüm isterdi ki kablolu modem getirsinler çünkü kablosuz modemin kablosuzunu kapatsanız bile üzerindeki 2 anten diğer modemin yaydığı sinyali engelliyor diye tahmin ediyorum yani üzerine çekiyor ve biraz kayıp olabiliyor sanırım sizde bağlatmışsınız iyi yapmışsınız

------------------------------------------------------------------------------------

Bu Arada evde 2 tane mini fan vardı (şu hdd de soğutucularındaki fanlardan 5 yada 7 cm sanırım ölçüleri yanlış olmasın ama) biraz fan delisiyimdir evde herşeyin sorunsuz çalışması ve serin çalışması için fan takmaya çalışırım (kendim için tasarladığım laptop soğutucum var 2 fan alttan hava üflüyor diğer fan pc hava çıkışının yanında egzoz görevi görüyor içerideki havanın daha hızlı tahliye edilmesini sağlıyor) envai çeşit fan var bu 2 fanın birini netmaster modeme diğerini hd kutunun içine koyup fan kablolarını güç girişlerine bir şekilde tutturup (ya da lehimleyip) kullanmayı düşünüyorum belki bunları cihazların taksitleri bitince yaparım yani cihazlar benim olunca çünkü ısındıkça her cihaz koruma olsun diye hız düşürür belki böyle yaparak daha stabil çalışmasını sağlarım kendi fikrimce bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.