Şimdi Ara

Uydunet Netmaster CBW-700V Port Açma Kesin Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
24.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pek çok forum sitesinde netmaster CWB-700V kablo modem için port açmanın nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler var. Bazıları bu modemlerde port açılamadığını söylüyor ki biraz uğraştıktan sonra doğru olmadığını görmüş oldum. Ben Age of Empires II conq., bitcomet ve emule için port açmaya çalışıyordum ve açtım.şimdi size bu modemde nasıl port açacağınızı aşama aşama anlatıyorum:

1. Tarayıcımızın adres çubuğuna 192.168.0.1 yazıp enter'a basıyor ve kullanıcı adı ile şifreyi de girdikten sonra modemin arayüzüne giriş yapıyoruz.
    2. Gelişmiş > Seçenekler> WAN Engelleme'nin yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın.
    3. Denetim Masası > ağ Bağlantıları > yerel ağ bağlantısı (wireless olanlar için kablosuz ağ bağlantısı) > ayrıntılar. ayrıntılardaki IPv4 ün karşısında yazan ip yi kullanacağımız için aklımızda tutalım. benim için bu ip 192.168.0.11 idi ve anlatırken bunun üzerinden gitcem.
    4. yerel ağ bağlantısı > özellikler > internet protokolü sürüm IPv4 ü seç > özellikler'i seç. söylediğim gibi karşısına yazın:
    * -Aşağıdaki İp adresini kullan: 192.198.0.11 (benim için sonu 11 idi. siz ayrıntılardan baktığınız ip yi gireceksiniz.)
    -alt Ağ maskesi: 255.255.255.0
    -varsayılan ağ geçidi: 192.168.0.1
    * Aynı yerden aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullana tıklıyoruz böylece manüel girişi açıyoruz. Ve şunları yazıyoruz:
    - tercih edilen DNS sürücüsü: 208.67.222.222
    - diğer dns sürücüsü: 208.67.220.220
    İki defa tamam dedikten sonra yerel ağ bağlantısının olduğu durum kutusuna geliyoruz yani ilk açtığımız yere. burada "tanıla" diyoruz ki yeni ayarları benimsesin.
    5. Modem arayüzünden Gelişmiş > yönlendirme (Advance > forwarding) e basıyoruz. İP adresinin olduğu yere aytıntılardan baktığımız ip mizi yazıyorum ÖR:192.168.0.11. açmak istediğimiz portun başlangıç ve
    bitiş portlarınız yazıp TCP veya UDP yi seçtikten sonra sağ taraftaki kutucuğu işaretleyip (Etkin veya Enable) uygula diyoruz.

Örneğin Age of Ampires II Conquerors expansion pack için port açmak: 1. 47624-47624 TCP
    2. 6073-6073 TCP
    3. 2300-2400 TCP
    4. 2300-2400 UDP

Sorunuz olursa cevaplayabilirim. İyi indirmeler ve iyi oyunlar.

• ben denedim olmuyor, güvenlik duvarımda ve gelişmiş ayarlarda hangi kutular işaretli söyler misin?
  • ip adresini düzgün girmediysen olmaz doğru bir şekilde girilmesi gerek

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söylediğin herşeyi yaptım ve doğru yaptığım halde işe yaramadı port açılmıyor bir türlü galiba bu uydunette :/

edit: az önce aradım ve öğrendim sadece sabit ip ye port açabiliyormuşuz oda aylık 3 tl imiş çok saçma!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJscorp -- 8 Ağustos 2016; 2:44:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.