Şimdi Ara

uydunet nitro hız sorunu: hız 40mbiti geçmiyor! (uydunet çözüm sunmadı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya attigim mesajlar silinmis? Demekki birileri sorunun cozulmesini istemiyor, firmayi kotulemek istiyor surrsuzca.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.4 GHz de zaten 100 mbps çok zor, 5GHz ac destekli bağlantı gerekiyor.
  • Dün bende yaptım bunu, gece 97mbit aynı gecenin akşamı hız dalgalanmaya başladı, 15, 20, 50 mbit hep değişik sonuçlar... Sonra gece 23:00 civarı düzeldi.

Mh yi ilk aradığımda sorun yok diye kapamışlar kayıtı, ikinci aramamdan sonra mı düzeldi. Artık onlar mı düzeltti bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boombip

uydunet nitro hizmetini 3.99tl karşılığında satın aldım. 24 saat boyunca hızım 40mbiti geçmedi. 4-5 saat idare ettim fakat sonunda hizmetten faydalanamadığım için mh'yi aradım...

müşteri hizmetleri zaten dünyadan bir haber. mh temsilcisi her zamanki mükemmel çözümü önerdi: "modeme bi reset atın, 2dk bekleyin lütfen...". ee tabi her sorun bu kadar basit şekilde çözülemiyor bu durumda destek@ şeklinde bir yere mail atın dedi. yaklaşık 10 saat sonra (!) mail geldi. cevap yukarda da belirttiğim gibi "bizde 100mbit görünüyor, bizde sorun yok" şeklinde oldu.

100mbit dedikleri hız gerçekte bu:
     uydunet nitro hız sorunu: hız 40mbiti geçmiyor! (uydunet çözüm sunmadı)

hani otomobil alırken yakıt tüketimi şehir için 3,5lt/100km şeklinde verilir fakat aracın yakıt tüketimi asla bu değerde olmaz ya. uydunet'in bahsettiği 100mbit de işte böyle. kablolu modemdeki ölçüm hızı 100mbit olmalı vs diyorlar tüketicinin çok büyük bir kısmı artık interneti wireless olarak kullanıyor. yani bu nitro hizmetini sunarken müşteriye teorik değeri örnek gösteriyorlar. fakat efektif değer 40mbit'i geçmiyor. bu çok yanlış. o zaman bu hizmeti satarken "kablolu bağlantıda 100mbit" demeleri gerekir. öyle bir hale gelmiş ki, bu yanlış durumu müşteriye bile özümsetmişler. müşteri bile efektif hız yerine, kabloyu modeme soktun mu, aaa sokmazsan olmaaaz, vay cahil diye düşünmeye başlamış, uydunet'ten daha çok uydunetçi haline gelmiş. (forumlardaki genel durum bu. sadece bu başlığa özel değil)

şu an 3mbit hızım var. yani akn sonrası kısıtlanmış hıza (3mbit) düştüm. tekrar test yaptım. kablosuz test sonuçlarım 2.1mbit çıktı. kötü bir değer ama 100mbit olduğu iddia edilen nitro 40mbit hız veriyordu.

nitro: 100mbit --> verebildiği 40mbit --> verim %40

3mbit akn hızı: 3mbit --> verebildiği 2,1mbit --> verim %70

demek ki uydunet kablosuzda %70 kapasiteyle hız verebiliyor. öyleyse neden en azından 70mbit vermedi. belki modemin kablosuz gücü yetersizdir diyenler olacaktır. peki madem sattığı modemlerin kablosuz sinyallerinin kapasitesi yetersiz, o halde 100mbit sözcüğü yanıltıcı bir ifade değil mi? kablosuz modem 40mbite kadar verebiliyor ama internet reklamlarında dev puntolarla 100mbit diyorlar. (100mbite KADAR). kadar ifadesi müşteri karşısında haklı çıkmak için yeterli mi? "100mbit demedik, biz 100mbite kadar dedik zaten". bu şekilde bir açıklama sizi müşteri olarak ikna ediyor mu. beni etmiyor...

(20mbit normal hıza sahip olduğum dönemde yaptığım hız testleri 17-18 aralığındaydı. yani %80 verimle internet hizmeti alıyorum fakat olay 100mbit denilen nitro'ya gelince çekmecelerden modem kablolarını çıkarın, interneti öyle kullanın diyorlar. bu müşteriyle dalga geçmek değil midir?)

100mbite KADAR ifadesindeki KADAR'ın ne kadar esneklik kazandıran bir sözcük olduğunu görün. 24 saatlik nitro hizmeti süresince aldığım bir hız testi örneği. 100mbite kadar ama verebildiği 17mbite KADAR...

taahhütümü inceledim 1 ay kalmış sözleşme bitimine. 1 ay daha idare etmek durumundayım. bu arada evim santrale 100 metre mesafede. yani dağ başında bir yerde oturmuyorum. internet ve telefon hizmetinin dağıtım hubına yürüyerek 2dk bir mesafedeyim. kimse kusura bakmasın. 3.99tl ödedim, 100mbit dl hızı alayım diye modeme kablo bağlayıp, modemin dibine çöreklenemem. normal olan hiç kimse böyle bir davranış sergilemez. modeme kablo ile bağlandığımda en son tarih 2009 yılıydı sanırım. bunu garipsemeyen, normal bulan kişilere de haklısın deyip geçiyorum.

Dostum bu neye benziyor biliyormusun sade ve öz yazacam :))

Saç çıkartan dökülmeyi durduran Şampuanlara benziyor.Her köşe başında görülürler ama koca bir sıfır..(Görenler adamın kafadan saç fışkırıyorcasına REKLAM yapanlar .
    varya..)

Nitro demiş :)) ne güldüm.yerim ben senin o nitronu..Otomatiğe bağlıyorlar tahaüt yaparak insanları (Aslında bunun adı nitelikli******)

Herşey paraya dökülmüşse zaten 1 arpa boyu yol alınmaz. kalite hizmet sıfır benim için de nitro koca bir sıfır diğerlerinde olan katı yaptırımlarda oldugu gibi

• sontim S kullanıcısına yanıt
    btk'ya şikayet etmek de fayda etmedi. btk ve uydunet ortak kuruluş gibi bir şeymiş :) sözleşmem bitti, ben de hemen kestirdim hattı. türknet'e geçtim. en azından taahhüt yok. 150gb kota. 8tl fazla veriyorum kafam rahat.
  • Netmaster modemler Wi-Fi üzerinden 100 Mbps veremiyor. Ben en fazla 45.38 Mbps alabildim. Ayrıca bu sorunu Uydunet'e iletmeniz yanlış olmuş çünkü Uydunet, Kablolu Bağlantı üzerinden 100 Mbps vererek işini yapıyor. Sizin bu sorunu modem üreticisine iletmeniz gerekirdi ama onlarda bir çözüm bulamayacaktı büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 30 Mayıs 2016; 20:02:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boombip kullanıcısına yanıt
    NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın çok uzun olduğu için okuma fırsatım olmadı.
    Kablolu en fazla kaç mb/sn hız alıyorsunuz.
    Kablosuz ile en fazla kaç mb/sn hız alıyorsunuz.
    Evinize çekilen anten kablosu ne kadar sağlıklı konumda ve saha dolabına uzak mıdır?
    Eğer sorun saha dolabında ise altyapı çalışması veya bakım yapılmalı mümkünse arıza kaydı bırakın bu sorunu kısa sürede çözeceklerdir.
    En kötü ihtimal olarak modem bozuk olma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 30 Mayıs 2016; 1:11:02 >
    herşeyi yazmışsınız modem değerlerinizi paylaşmamışsınız
  • Bu arkadasin sikintisi

Wifi ile 100mbit alman icin saglam wifi router alman gerek
    Olduki kabloyla baglanip bu hizlari alamadiysan modem tek kanal baglanmis olabilir
    Diyelimki kanal sorunun yok
    Bilgisayarin hddsi ssd degilse yazma hizindan dolayi gene 100mbit alamazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam size kaç Mbps destekliyor
  • Ben kablolu olarak 100 MB çok rahat ve kesintisiz aldım.

Kabloda ise max 40 Gördüm.

Kablolu download hızı:
  • neccko kullanıcısına yanıt
    bende de aynı sorun var hocam kablosuz nitro 40 mbps yi geçmiyor.kablolu denemedim çünkü bu hızda işimi çok iyi görüyor.bir daha nitro aldığımda denemekte fayda var
  • Kablonet'in kendi modemleriyle wifi bağlantıda 100Mbps almayı nasıl bekliyorsunuz ki? Teknoloji olarak mümkün değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 18 Aralık 2016; 20:14:42 >
    Bu arkadaş bir Türk telekom'u kullansında bir daha Uydunet'e laf bile atamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Bu arkadaş bir Türk telekom'u kullansında bir daha Uydunet'e laf bile atamaz.

Tam maç saatinde büyük ızdırap yaşadım. ISS D-Smart alt yapı Türk Telekom.
    Tek şikayeti 40 mbs beğenmemek olan hemen geçsin telekoma.

Son olarak da Kablosuz bağlantı ile 100 mbs hız teorik olarak bile zordur. Yerel ağınızda kablosuz o hızı göremezsiniz. Hatta ağ trafiğine ve HDD iş yüküne/yazma kapasitesine bağlı olarak kabloluda bile görmek zor. Kablonetin kızılacak çok daha büyük kabahatleri var. Bölgenizde tek sorun 40 mbs ise bir Telekom altyapısı kullanıcısı olarak tek diyebileceğim Kablonet sizi şımartmış, kıymetini bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 18 Ocak 2017; 19:2:7 >

• 0216 366 66 96 noyu ararsanız yardımcı olacaklardır. nitro paket aldığınızı iletin mutlaka.

bazı arkadaşlar ısrarla yazmış kablosuz olarak 100mbit teorik olarak alınmamaktadır diye. nitro ile 99.50mbit alabiliyorum.
    uydunetle uzaktan yakından alakası olmayan insanlar buraya saçma sapan şeyler yazıyorlar. buna anlam veremiyorum.

eğer şebekenize gelen hatlarda ve binanızdaki dağıtımda sıkıntı yoksa bu hızı almanız mümkün. Hat değerlerine bakın. eğer hat değerleri şebeke ve binadakiler olmak üzere iyiyse dediğim numarayı arayın.

dün gece gta v aldım ps için. ancak nitrosuz doğru düzgün indirme yapmamış. nitro sabah aktif olmuş ama hızım artmıyodu. kablotvyi aradım yardımcı oldular.
  • Benim telefonum 50 mbitlik nette 45 mbit hız görüyor. Yani %90 lık verim var.

Bilgisayarım 50 mbit nette kablolu 48 mbit görüyor yani %96'lık verim var.

Nitro alınca

telefonum 70 mbit görüyor yani %70'lik verim var

Bilgisayarım kablolu 95 mbit görüyor yani %95'lik bir verim var.

Başka bir sıkıntı var mıydı acaba? Bence aldığım değerler gayet normal. Wifi adaptörlerinin kalitesi ve teknolojilerinin farklı olabileceğini düşünüyorum bu yüzden sizin değerleriniz de gayet normal.

Bu arada eski telefonum galaxy S3 50 mbitte 30-38 arası bir değer alıyordu. Kullandığınız wireless bence kötü ve eski. Sorunu firmaya atacağınıza ilk önce kendinizde arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 5 Mart 2017; 13:19:18 >
  • bu durum modem ayarlarında wireless kısmındaki ayarların hepsini açmakla alakalı modem gh gibi modlar kapalı geliyor bunu en üst seviyede açmanız lazım biraz araştırın yeterli yani sorun yok bu arada ping değeri müthişmiş
    https://www.youtube.com/watch?v=CE0kw4MW6l8 cevabı bu çocuk vermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 5 Mart 2017; 19:27:16 >
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Netmaster Z4 modemde 100 mbit göremezsiniz ki göremiyoruz sebebi AC destekli olmaması.

Infinity modemler de 100 mbit görmek mümkün sanırım.

• Kablosuz ile o hızı almanız imkansız zaten. Haksızsınız maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.