Şimdi Ara

Uygun Olmayan Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ]Manufacturer MICRO-STAR INTERNETİONAL CO ., LTD
    MODEL : MS-7177 REV:1 .0
    CHİPSET : INTEL i915P/i915G

Pek anlamam böle şeylerden ama ne varsa yazdım Anakarta göre ram satın almamız gerekiyormuş falan filan o yüzden. Almayı düşündüğüm 2 gb ram ve bu anakarta göre önerebileceğiniz en iyi ram hangisi yardımcı olurmusunuz..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çok eski bir anakart 2x1GB 533MHz DDR2 kingston alınabilir.
  • Evet biliyorum baya bi eski ama Ram değiştirmeninde vakti geldi. Teşekkür ederim en iyisi buysa eğer almam lazm
  • quote:

Orijinalden alıntı: spader

]Manufacturer MICRO-STAR INTERNETİONAL CO ., LTD
    MODEL : MS-7177 REV:1 .0
    CHİPSET : INTEL i915P/i915G

Pek anlamam böle şeylerden ama ne varsa yazdım Anakarta göre ram satın almamız gerekiyormuş falan filan o yüzden. Almayı düşündüğüm 2 gb ram ve bu anakarta göre önerebileceğiniz en iyi ram hangisi yardımcı olurmusunuz..

artık bu chipsete ram yatırımı yapılmaz.

üzerindeki mevcut ramler ne kadr

4 çekirdekli yeni nesil sistemlerde bile 3 gb fazlasıyla yeterli olurken

P4 sistemde max 1 gb yeterli olur eğer 1 gb ramin varsa hiç masraf yapma boşa nasıl olsa onun üstünde pek fazla ram kullanımı olmıcak

ayrıca ram yatırmı yerine bu sisteme yapılabilecek en objebktif çözüm bunu elinden çıkarıp ddr3 yeni nesil sistem toplman olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 30 Temmuz 2010; 22:28:36 >

• maalesef hocam en fazla 2GB a kadar 533MHz destekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

maalesef hocam en fazla 2GB a kadar 533MHz destekliyor.

ben destekleme açısından söylemedim ayrıca

anakartın desteği olabilir ama ram kullanma açısında 1 gb üstü ram atıl kalır.

p4 lü sistem max 1 gb kullanır. üstü ramde boşa gider
  • Evet biliyorum baya bi eski sistemim var ztn yakın bi zamnda bi pc toplatıcam ama şuanda yapamam ve 512 ram kullandığım için baya bi yavaş pc. Yani 2 gb yerine 1 gb al diyorsunuz ? Çnki gerçekten çok yavaş bi pc im var ztn 4-5 yıllık. Ne kadar hızlı olursa o kdr iyi ona görede kesin bi sonuca varmam için en iyi önerebileceğiniz hangisi ?

Edit : Son yazdığınız mesajı yeni gördüm hocam. O zmn 1 gb ram alıyorum boşuna masraf yapmıyayım. 1 gb için önerebiliceğiniz ram varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 30 Temmuz 2010; 22:48:14 >
  • quote:

Evet biliyorum baya bi eski sistemim var ztn yakın bi zamnda bi pc toplatıcam ama şuanda yapamam ve 512 ram kullandığım için baya bi yavaş pc. Yani 2 gb yerine 1 gb al diyorsunuz ? Çnki gerçekten çok yavaş bi pc im var ztn 4-5 yıllık. Ne kadar hızlı olursa o kdr iyi ona görede kesin bi sonuca varmam için en iyi önerebileceğiniz hangisi ?

Edit : Son yazdığınız mesajı yeni gördüm hocam. O zmn 1 gb ram alıyorum boşuna masraf yapmıyayım. 1 gb için önerebiliceğiniz ram varmı ?

p4 sistem 512 mbte hızlıdır ben de de var p4 3.0 512 mb ddr 400 sistem gayet güzel 2003 ten beri kullanılıyo şu anda bile kullanıyorum hdd ler psular bozulda ama sistem hala ayakta sistemin yavaş olmasını başka şeylerde aramalısın

yapılabilecek en mantıklı şey sen açından

aynı gecikmeye sahip 533 frekanslı 512 mb ram almak olacaktır toplamda da 1 gb olur. mevcut ramin gecikmesi nedir. 533 ler zaten ucuzdur forumda çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 30 Temmuz 2010; 22:52:34 >

• Aslında bakarsanız 2 gb almak istememin nedeni bu

# P4 2.5Ghz or faster, 2GB RAM, Windows XP SP 2 or Vista, sound card with ASIO drivers, DVD drive,
    # iLok required (not included), internet connection required for one-time product activation.

Müzik işlerinle uğraştığım için bir vst (enstruman vs.) indirmem gerek. Şimdi 1 GB ram aldm diyelim o performansı göremicekmiyim yani 2 gb alsamda 1 gb dan pek farkı olmaz diyorsunuz.. Napıcam yahuu
  • quote:

Aslında bakarsanız 2 gb almak istememin nedeni bu

# P4 2.5Ghz or faster, 2GB RAM, Windows XP SP 2 or Vista, sound card with ASIO drivers, DVD drive,
    # iLok required (not included), internet connection required for one-time product activation.

Müzik işlerinle uğraştığım için bir vst (enstruman vs.) indirmem gerek. Şimdi 1 GB ram aldm diyelim o performansı göremicekmiyim yani 2 gb alsamda
    1 gb dan pek farkı olmaz diyorsunuz.. Napıcam yahuu

tmmm sen ne almak istiyorsan onu al ama 1 gb üstü ram alma sana tavsiyem

2 gb ram senin sistemin hızına bi etki etmicek sade yaptığın işlemlerin sayısını arttımaya yarıcak çalışan uygulamaların sayısını atıyorum 10 dan 15-20 ye çıkmasını sağlıcak en fazla

yani karar senin

madem illaki 1 gb bellek alıcan aynı frekans ve gecikmeden al
    ilk ramin gecikmesi ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: highgen

quote:

Aslında bakarsanız 2 gb almak istememin nedeni bu

Müzik işlerinle uğraştığım için bir vst (enstruman vs.) indirmem gerek. Şimdi 1 GB ram aldm diyelim o performansı göremicekmiyim yani 2 gb alsamda
    1 gb dan pek farkı olmaz diyorsunuz.. Napıcam yahuu

tmmm sen ne almak istiyorsan onu al ama 1 gb üstü ram alma sana tavsiyem

2 gb ram senin sistemin hızına bi etki etmicek sade yaptığın işlemlerin sayısını arttımaya yarıcak çalışan uygulamaların sayısını atıyorum 10 dan 15-20 ye çıkmasını sağlıcak en fazla

yani karar senin

madem illaki 1 gb bellek alıcan aynı frekans ve gecikmeden al
    ilk ramin gecikmesi ne ?

Hocam pek anlamam ram gecikmesi filan tam olarak ne demek istedin ? Bide dediğin gibi yaparım önerebileceğin ram markası varmı peki 1 gb lik ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 30 Temmuz 2010; 23:06:31 >

• cpu-z programını indir ordaki ram bölmünü ssi ni buraya upla

kingston 2. el al forumda çok
  • ztn o programla üstteki bilgileri buldum ben ram bölümü filan yoktu bnde teker teker uploadladm.

Uygun Olmayan Başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spader -- 30 Temmuz 2010; 23:45:22 >
  • yani memory bölmünü

tmmm kardeşim alırken 1 gb 533 mhz Cl4 4 4 4 12 orda da yazıyo zaten bu ramden al alacaksan

kingston bu değerdeki rami forumda bulursun.
  • Tmm çok teşekkür ederim hocam zmn ayırıp yardım ettiğin için sağolasın
  • quote:

quote:

hayır hocam senin mesajına istinaden söylemedim. arkadaş daha önceki mesajıma istinaden en iyisi buysa gibi birşey söylemiş o yüzden alıntıladığın mesajı yazdım.

• quote:

quote:

quote:

hayır hocam senin mesajına istinaden söylemedim. arkadaş daha önceki mesajıma istinaden en iyisi buysa gibi birşey söylemiş o yüzden alıntıladığın mesajı yazdım.

pardn ben de konuya hemen atlamışım daha yeni görüyrm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.