Şimdi Ara

Uyumsuzluk mu var anlamadım? Bakar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HP Pavilion dv3-4050et Eğlence Dizüstü Bilgisayarım var. Biraz hantallaştığı için ramı yükseltmek istedim. Makinanın orijinalinde 2+1 ddr3 1333 samsung ram var (resimlerini aşağıya ekliycem) 2 slot var. Ram almaya karar verince sistem bilgisi veren programlardan biri ile önce ram özelliklerine baktım sonra arka kapağı söküp oradan belleklerin üzerine de bakarak emin olmak istedim. Anladığım kadarı ile benim ram belleklerim ddr 1333 667 Mhz özellikteydi. Ama kafamı karıştıran kısım makinanın ana kartının desteklediği ram özellikleri oldu. Sisteme göre makina ddr3 800 ve ddr3 1066 destekliyor yazıyordu ama üzerinde çalışan ramler 1333 lük????? Bende buna güvenerek alış veriş sitesinden 4 gb Kingston ddr3 1333 667 mhz ram aldım 2 gün içinde geldi. Bi heyecanla 1 gb lik ramı söküp yerine yeni gelen 4 gb ramı taktım ancak makina windows logosuna kadar açıldı sonra dondu kaldı. Ramların slotlarda yerlerini değiştirdim yine aynısı oldu. 2 gb lik ramı söktüm sadece 4 gblik ramı tek başına taktım bu seferde mavi ekran hatası verdi. Bios update ettim yine olmadı. Bios pili çıkarıp biosu sıfırladım yine olmadı. Ne yaptıysam olmadı. Acaba ben yanlış ram mi aldım? Almam gereken ram ddr3 1066 533 mhz mi olacaktı diye şüpheye düştüm. Fakat makina üzerinde çalışan ram 1333 lük ve 667 mhz hızında. o halde yeni aldım 4 gblik niye hata veriyor?? Aklım almıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Eksik yazdığım bi nokta varsa sorarsanız yazarım. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Yeni Aldığım ram şu Yeni Ram

Uyumsuzluk mu var anlamadım? Bakar mısınız Uyumsuzluk mu var anlamadım? Bakar mısınız Uyumsuzluk mu var anlamadım? Bakar mısınız Uyumsuzluk mu var anlamadım? Bakar mısınız Uyumsuzluk mu var anlamadım? Bakar mısınız

• Öncelikle şu bilgiyi paylaşayım 1066 mhz lik herhangi bir sistem 1333 mhzlik bir ram takıldığında çok stabil olmasada onu çalıştırır.DDR açılımı da Double data rate dir yani 667 mhz lik ram 1333 nhz çalıştırılır. buda frekanslar arasında değişmede sorun yaratmaz ancak anakartta çakılı olan raminiz 1066 mhz ise diğer ramleride aynı frekans da tercih etmek daha iyi olur

Esas önemli kısım ise windows hakkında;
    windowsun çok iyi bi işletim sistemi oldugunu söylemek yanlış olur. Yıllar önce bill gates ram takılınca windowsun mavi ekran vermeyeceğini veya windowsun yeni kurulması gerekmeyeceğini gururla açıklamıştı, fakat işler maalesef öyle olmadı.Muhtemelen sizin sisteminiz stabil çalışıyorsa (ram açısından), windowsun yeniden kurulması sorunu çözebilir, Kolay gelsin dileklerimle...
  • Bu arada resme dikkat etiim CAs ve RAS değerleriniz var anakartın üzerinde, şayet bunları biosdan ayarlama şansınız varsa resimdeki değerlerle aynı tutmaya çalışın...

windows konusunu zaten yazdım....

bütün bunlara rağmen Yok yine de olmuyorsa ramleri 1066 mhz ile değiştirme farziyeti ortaya çıkacaktır, bu durumda da satın almaya karar verirseniz CAS ve RAS değerleri uymasına dikkat edin..
  • @digimonster hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..

Benim makina üzerinde çalışan ramlerim 1066 değil 1333 lük.. o yüzden bende gidip 1333 lük 4 gb ram aldım fakat yukarıda belirttiğim problemler ortaya çıktı bir türlü kullanamadım.

Cas ve Ras değiniz değerlerin ne olduğunu tam bilmiyorum. Ama biosta çok fazla bi secenek yok ram ile ilgili. sadece ram test var.
    Bi arkadaşımda yeni aldığın ramı takarak makina format atmamı tavsiye etmişti daha henüz denemedim. olmazsa format atacağım. yine olmazsa aldığımız ram elimizde mi patlayacak bilemiyorum..
  • Ramlerin cl değerlerini ve hızlarını elle girmek mümkünse onuda deneyebilirsiniz.Eğer olmuyorsa(ben başka çare üretemedim arkadaşlar bulabilir)ram elinizde kalmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Simplyfor eywallah. Bios çok dandik ram ile ilgili bi alan görmedim sadece ram test kısmı var o yüzden söyledin seçeneği yapma imkanım yok. Biosu güncelledim ama yine bişey değişmedi.
  • forumda kimse yok mu bu dertten anlayan???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kanqiman K kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Hatalı ürün satın almışsınız üzgünüm. sizin bilgisayarınız single rank ram desteklemiyor. fekans veya cas değerleri ile ilgili probleminiz yok. 1333 mhz dual rank 4 gb satın alarak ve 1 gb raminizin yerine takarak probleminizi çözebilirsiniz. Sizin raminiz şu anda piyasada satılan standart ürünlerden bir önceki sürümü.

aşağıdaki linkte olan ürün işinizi çözer

http://www.bilendenal.com/Urunler/bigboy-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-notebook-bellegi-modul---b1333d3s9-4g-960.html

sorunuz olursa beklemeyin destek@bilendenal.com a mail atın teknik ekibimiz hızla yanıtlar.

• Demek istediğinizi anladım. Sanırım alırken daha iyi araştırma yapmam lazımdı. ilk tecrubemiz biraz sıkıntı oldu. Şuan elimdeki ramı kullanamıyorum satmam lazım. Onu satmadan da yeni ram almam mümkün değil. Bide sizin bahsettiğiniz ram neden bu kadar pahalı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.