Şimdi Ara

Uzay hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar malum bilimadamları uzayı araştırıyor fakat buldukları Şeyler bizden çok uzakta olduğu için araştırmaları Boşa gidiyor bence. Sonuçta eğer ki bir gün gerçekten uzayda kolonileşecek kadar gelişebilirsek buldukları gezegenlere gittiğimizde çok daha farklı sonuçlar görmemiz çok muhtemel. Bunu da örneğin bizim dünyamıza 65 milyon Işık yılı öteden bakarsak dinazorları göreceğimiz işin söylüyorum. Sizin bi görüşünüz varsa bilmek isterim biraz kafam karıştı açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir gun kolonilesecek seviyeye gelebilmemiz icin ufaktan ufaktan teknolojiyi gelistirmemiz lazim. Bunun icin de incelemek lazim. Uzayda eskiyi gorsek de hic gormememizden iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeSegur

Şimdi arkadaşlar malum bilimadamları uzayı araştırıyor fakat buldukları Şeyler bizden çok uzakta olduğu için araştırmaları Boşa gidiyor bence. Sonuçta eğer ki bir gün gerçekten uzayda kolonileşecek kadar gelişebilirsek buldukları gezegenlere gittiğimizde çok daha farklı sonuçlar görmemiz çok muhtemel. Bunu da örneğin bizim dünyamıza 65 milyon Işık yılı öteden bakarsak dinazorları göreceğimiz işin söylüyorum. Sizin bi görüşünüz varsa bilmek isterim biraz kafam karıştı açıkçası.

Eğer bir gün uzayda kolonileşirsek , boşuna dediğin bilgiler sayesinde olacak.
    Gönül isterki anında haber alalım tüm evrenden, ama elden gelen bu.
  • 65 milyon ışık yılı öteden dinazorları göremeyiz..Böyle bir teknoloji dünyada yok..Ancak dediğin gibi baktığımız bir yıldız ya da gezegen sadece geçmiş verileri ile mevcut..Hatta bazı yıldızların ya da gezegenlerin uzayda çift ve farklı yönlerde birbirlerine benzer olmaları gibi bir durum söz konusu..Bunun anlamı bir yıldızdan çıkan farklı yönlerdeki fotonların uzay zamanda kırılıp dünyaya farklı yönlerden farklı zamanlarda gelmesi..Bu durumda gök yüzünde birbirine benzeyen ama biri diğerinin daha geçmişi olan farklı yönlerde aynı yıldız olabiliyor..Ayrıca ışık hızı teorik olarak geçilemesede negatif enerji ile bunun mümkün olabileceğini söyleyen varsayımlarda mevcut..Işıkla yarışmak yerine negatif enerji ile uzay zamanı büzüştürmek ve ışığı geçemesekte ondan daha önce belirlenen konuma ulaşmak..Ama bu salt bir şekilde ışığı geçmek anlamına gelmiyor..Çünki ışığı geçmek zamanda geriye gitmektir ve modern fizik bu kapıyı kapatır..Tabi paralel evrenler teorisi biraz aralasada izafiyet bunu yasaklıyor..Hatta daha uçuk varsayımlarda mevcut mesela tipler silindiri sonsuz uzunlukta bir silindirin eksen etrafında dönmesiyle geçmişe gidilebileceğini savunur.. Dahası kuantum dolaşıklığı gibi bir sürü altarnatif yol mevcut..Şuanki bilgi ve birikim buna müsade etmesede ben günün birinde ışığın hızının altedilebileceğine inanıyorum bazı paradokslar her nekadar müsade etmesede belki geçmişede gidilebilir..Tabi bizim ömrümüz buna yetmiycek bizler sadece bilim kurguda filmlerde izleyebileceğiz şimdilik..

• quote:

Orijinalden alıntı: LeSegur

Şimdi arkadaşlar malum bilimadamları uzayı araştırıyor fakat buldukları Şeyler bizden çok uzakta olduğu için araştırmaları Boşa gidiyor bence. Sonuçta eğer ki bir gün gerçekten uzayda kolonileşecek kadar gelişebilirsek buldukları gezegenlere gittiğimizde çok daha farklı sonuçlar görmemiz çok muhtemel. Bunu da örneğin bizim dünyamıza 65 milyon Işık yılı öteden bakarsak dinazorları göreceğimiz işin söylüyorum. Sizin bi görüşünüz varsa bilmek isterim biraz kafam karıştı açıkçası.

Bugun kredi kartlari ile alisveris yapilirken kullanilan sifreleme algoritmasinin kriptografik temelini atan matematikci, bu buldugum pratikte nasil bir kullanim alani saglayacak bilmiyorum minvalinde bir aciklama yapmis. Bilimsel ilerleme her zaman kisa zamanda pratik sonuclar dogurma endisesi ile yapilmaz. Doga nasil calisir sorusuna cevap arar. Balinalarin nasil iletisim kurdugunu arastirirken bu bilgiyi nasil kullanacagini dusunmeyebilirsin. Yillar sonra sonar cihazlarini bu bilgiye dayandirirsin. Pratik sonuc endisesi bilimi engeller.

• evren sürekli genişliyo sonsuz gezegen,yıldız var bir çok çeşitli hayvan dışında farklı mesela sülfür gazıyla yaşamayı çözmüş canlılar olaiblir
  • Anladım hepinize teşekkür ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.