Şimdi Ara

Uzay havacılık mı yoksa makine mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

hocam benım sıralamamda size yazayım. 102 bin yaptım. bunlar sçeeneklerım arasında. Bana kalırsa bu lıstede metalurji malzemenin geldiği okullar daha iyi gibi duruyor. gazinin ve sakaryanın da mühendisliğinin iyi olduğunu biliyorum. fakat ailem beni makine yazmaya çok zorluyorlar ancak ben okunmaya değer düzgün bir okul goremiyorum bilmiyorum

Makine Mühendisliği

bursa teknik üni - 96k

akdeniz üni ( antalya ) - 102k

sakarya üni - 106k

çukurova üni ( adana ) - 110k

abdullah gül üni ( kayseri ) - 127k 

manisa celal bayar - 133k

ondokuz mayıs ( samsun ) - 140k

pamukkale üni ( denizli ) - 152k 

karadeniz teknik üni - 130k

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

istanbul cerrahpaşa üni - 100k

dokuz eylül ( izmir ) - 118k 

gazi üni ( ankara ) - 123k

sakarya üni - 130k

eskişehir osmangazi - 138k

• berkellyum kullanıcısına yanıt
    Bu listeye göre istanbul ve ankarada bulunmaları bile büyük avantaj. Ben malzeme tercih ederdim. Aileniz muhtemelen kıytırık isimli bir bölüm olarak düşünüyor. Kendilerince haklılar ama ikna etmeyi deneyin derim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam çok bilgim yok ama açık olan şey makine mühendisi çok mezun oluyor yani odtu itude bilkentte falan değilse çok sıkıntı ben hacettepe makine düşünürken bile çok korkuyorum. Ama biraz daha özelleşmiş alanlarda daha iyi olabilir yine de daha iyi bilene danışın siz

• Havacılık Uzay -> Daha spesifik bir alan orantılı olarak bayağı daha az iş kolu. Rekabet diyorsan Turkiye'de havacılık mezunlarının çalışabileceği ana yerler TAI, Turkish Technic, Baykar, Roketsan zaten az kontenjanlarına ITU, Odtü vs. dururken zannetmiyorum GTU'den ucakci alsın. Kendimi gelistiririm demek burada biraz mantıksız çünkü bu firmaların çoğu CV olarak sadece GPA + Yks sıralamasi bakıyor.

Elbette havacilik mezunu makine işi yapar ama IK'ların mesela otomotivde, rafineride falan makinecilere daha sıcak yaklaşacagı aşikar. Yani makine mezunu 100 varsa 80 is varsa havacilikta bu 10a 8 olsun. Benzer mantık.

Eğer hedefin yüksekse Odtü seçeneği Hacettepe sonrası belki olabilir, az buçuk tercih günlerinde hocalara sorarak nelere baktıklarını öğrenebilirsin.

Unutmayın, havacılık illettir zillettir ve en ala delalettir. Bu bölümün kapısına vurulacak kilitte en önde ben yer alacağımdır. Kilit kalmazsa diye kilit depolamaktayımdır.
    Arz ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hvl00 kullanıcısına yanıt

evet öyle, bu bölümü kıytırık ve boş olarak görüyorlar çünkü ikisi de bilmiyor bu mesleği. sırf bulundukları şehirden ve isminden bile dokuz eylül esogü gazi yazabilirim. ama nasıl ikna edeceğimi zerre bilmiyorum. babam bugün bir tane makine mühendisi eski arkadaşıyla görüşmüş adamında 20+ yıllık deneyimi var, sakın yazmasın cart curt bir şeyler söylemiş babamı iyice soğuttu meslekten

• Cibiggi kullanıcısına yanıt
    Tanıdığım arkadaşlardan biri uçak diğeri makina okuyor. Sosyal imkanlarından nefret ediyorlar okulun ama iş görüşmelerinde okula bakış olsun eğitimi olsun memnunlar.

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Hangi okulda okuyorlar hocam

Gazi metalurji en ideal tercih olur. Cerrahpasayla dokuzeylulden kat be kat iyidir gazi muhendislikte. Hocam sen daha önce ne okuyordun forumda eskiden beri goruyorum seni?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

çevremde her iki mesleğe de hakim birisi yok keşke olsa ve bana biraz akıl verse. ben gerçekten kafayı yemek uzereyım. günlerdir hayatı sorguluyorum. durumu sorguluyorum. git gide kötüleşiyorum

• DicleMech26 kullanıcısına yanıt

yalovada endüstri okuyordum. okulu bıraktım ve bir sene daha çalışmaya karar verdim. olmadı, yapamadım. sınavda en güvendiğim dersim olan geometriden vuruldum. yapabilseydim bambaşka bir sonuç olabilirdi ama olmadı. bu sene kesinlikle bir yerlere gideceğim. ama bu kadar dar zamanda ne yapacağım bilmiyorum. günlerdir düşünüyorum ama bilmiyorum, bir cevap bulamadım.

Gebze teknikteler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.