Şimdi Ara

Uzay kurulum pc ! SS li sonuda yaptim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://img405.imageshack.us/img405/7366/4aop.jpg Yorumlarınız bekliyorum Tavsiye verirseniz güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RushEpicsTR -- 31 Temmuz 2013; 16:09:03 >

• hocam uzay kurulumun ne oldugunu bilmiyosunuz heralde parçalar falan dediğinize göre uzay kurulum masanın üstüne bi statik elektriği iletmicek bişey koyup üstüne sistemi kurmaktır
  • biliyorum antistatik örtü füyatları ve temin edilebilecek yerler hakkında ir fikrim yok 2-3 haftada bir test amaçlı parça değiştiren birisiyim ayrıca şık ve değişik duruyor bu yüzden uzay kuruluma geçiş yapmak istiyorum
  • Antistatik örtü falan bunların hepsi hikaye... 1 parça mdf, tahta, plastik ya da köpük tabakasıyla da rahatlıkla uzay kurulum yaparsın. Aslında bu parçanın tek amacı anakart altındaki lehimlerin birbirine dokunup kısa devreye (ve anakartın mortlamasına) sebep olmayacağına emin olmaktır. Bilgisayar kasasında anakartın metal zemine monte edildiğini hesaba katarsak bu bile fazla bir önlem aslında. Forumu incelersen "masa içi bilgisayar" konseptinde bir çok çalışma göreceksin, bunlar da uzay kasa sayılır. Uzay kasa, "kasa dışı çalıştırma" anlamına gelir. Bu tanıma uyan her tür çalıştırma için uzay kasa diyebiliriz. Yani bileşenleri tablo gibi duvara asıp çalıştırabilir ve adına uzay kasa diyebilirsin... Aslında ben bu fikri sevdim bak şimdi... Projem geldi çalışmaya gidiyorum kalın sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Antistatik örtü falan bunların hepsi hikaye... 1 parça mdf, tahta, plastik ya da köpük tabakasıyla da rahatlıkla uzay kurulum yaparsın. Aslında bu parçanın tek amacı anakart altındaki lehimlerin birbirine dokunup kısa devreye (ve anakartın mortlamasına) sebep olmayacağına emin olmaktır. Bilgisayar kasasında anakartın metal zemine monte edildiğini hesaba katarsak bu bile fazla bir önlem aslında. Forumu incelersen "masa içi bilgisayar" konseptinde bir çok çalışma göreceksin, bunlar da uzay kasa sayılır. Uzay kasa, "kasa dışı çalıştırma" anlamına gelir. Bu tanıma uyan her tür çalıştırma için uzay kasa diyebiliriz. Yani bileşenleri tablo gibi duvara asıp çalıştırabilir ve adına uzay kasa diyebilirsin... Aslında ben bu fikri sevdim bak şimdi... Projem geldi çalışmaya gidiyorum kalın sağlıcakla...

+1 kesinlikle katılıyorum. birde ekran kartlarının bağlantı demirinin uzun olması anakartı direk zemine koyduğumuzda ekran kartının yerinden istemsizce çıkmasına sebek oluyor. mdf karton kitap birşeyle yükseltip bu sorundan kurtuldukmu ister tavana as ister masanın altına zula et.

• Hocam test amacli kasanisi sürekli uzay kasa olarak kullanmak istiyorsanız bence bir silverstone markasının sitesini ziyaret edin derim ben .zira uzay kasa için bile kasa yapmışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 de ilgilenilmiş bu konu ile...

http://forum.donanimhaber.com/m_26280485/mpage_1/f_/key_uzay%2Ckasam//tm.htm#27087542

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 22 Nisan 2013; 9:29:20 >
  • Eski kasaların anakart montelenen kısımları sökülebilir oluyordu.Öyle bir kasa bulup ki senin işine kesi yarayacak olan Aopen marka big tower kasalar tipindeki kasalar tablayı sök birde kasanın ekran kartı vb parçalrının tutturulduğu kısmı keserek veya kasada hangisi mümkünse perçinleri kopartarak veya keserek o kısmıda elde ettikten sonra flexi veya fiberglass bir parça üzerine kurulum yapmaya başlayabilirsin.Al yürü işte burdan başlayıp uzay kasa yaparsın artık.Hatta ilgin bir fikir vereyim misinelerle tavan veya havada asılı olarakda kasa kurulabilir.
  • Ben teknik servisimde şatafata gerek kalmadan tester olarak kullanmak amacıyla duvara bir babacan mdf uzerıne anakart birde psu ve hdd nın askıda kalmasını engellem için ufak sunta caktım gayet de oldu yani hocam o senin hayal gucune kalmıs istersen tavandan anakart civata yerlerine seffaf lastik iplerden tak salıncak gibi kullan birde beyaz led döşersin ufo misali
  • Anakartın kendi kutusu bu iş için ideal baya sistem kullandım bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Anakartın kendi kutusu bu iş için ideal baya sistem kullandım bu şekilde.

+1
    ayrıca anakart yada monitör kutularından çıkan ince statik süngeride altına serdinmi ohh mis gibi olur, bişeyler içerken yanına yaklaşma ne olacağı belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: re@per

quote:

+1
    ayrıca anakart yada monitör kutularından çıkan ince statik süngeride altına serdinmi ohh mis gibi olur, bişeyler içerken yanına yaklaşma ne olacağı belli olmaz

Katılıyorum. Elimde strafot köpük vardı altına koydum. bu şekil aylarda kullandım bilgisayarı sadece uzay montajdaki elemanları gazeteye sarıp torbaya koyup defalarca şehirler arası yolculuk yaptım hala daha yapıyorum sonuçta çoğu kişinin dizüstüsünden daha fazla km yapmış bir masaüstü bilgisayarım var

bu şekil 20-25 gün kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 10 Mayıs 2013; 11:41:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

quote:

+1

Katılıyorum. Elimde strafot köpük vardı altına koydum. bu şekil aylarda kullandım bilgisayarı sadece uzay montajdaki elemanları gazeteye sarıp torbaya koyup defalarca şehirler arası yolculuk yaptım hala daha yapıyorum sonuçta çoğu kişinin dizüstüsünden daha fazla km yapmış bir masaüstü bilgisayarım var

Hocam o ekran kartina ne yaptin bari twin frozor yapaydin

• quote:

Orijinalden alıntı: sixpacksizadam

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

quote:

+1

Hocam o ekran kartina ne yaptin bari twin frozor yapaydin

Gtx 285 in stock fanı elektrik süpürgesi gibi olunca öktüm onu 2 tane 8cm lik fan taktım resmen oldu twin fozrn 3

• Uzay montaj
    Dostum bu kadar pesimist olmayın . biraz araştırın neler var görün..
    Uzay kasadan amaç test yapmaksa masa üstünde uzay sistem kurabilirsiniz altında iletken olmayan ve antistatik bir malzeme kullanabilirsiniz. Elektronikçilerin masa üstünde kullandığı antistatik lastik levhalar olabilir , bir stropor levha bile olabilir.
    param var kaliteli birşey isterim dersen:
    ModRight Mod-Mat Mainboard Anti-Static Work and Assembly Surface
    İn ürünleri var anakart boyutlarında kullanacaklar için.. ….600x580 mm ebatlarında … 40 usd fiyatı var..

Bir diğeri ise 1200x600mm boyutlarında çalışma masasını boydan boya kaplar.. 2mm kalınlıkta antistatik özellikte.. fiyatı 60 usd

Ama bu tarz bir kurulumun sakıncası üste monte edeilecek anakart ve diğer kartların dengeyi bozmasıdır bu nedenle tavsiyem bir eski kasadan çıkaracağınız anakart tablası(motherbord tray) ve buna bağlı slotlarla böyle bir kurulumu rahatça yapabilirsiniz. Eğer böyle bir MB tray i yeni olarak satın almak isterseniz yurtdışında temin edebiliyorsunuz..
    Anakart tablası

Biraz gelişmişi

Biraz daha geliştirirsek..

Veya sepet gibi heryere taşımak istersek..

Biraz daha derli toplu ama her tür gelişmeye teste açık olsun derseniz hepinizin kolayca yapabileceği bir örnek..

Biraz benchtable den bench case e doğru gidersek..

Bunu biraz daha bench kasaya dönüştürürsek..

Forumda bench kasa arayan ve kullanalar muhakkak vardır.ben örneğin alt kısmı kapalı üstte MB tray i olan ve EVGA SR2 veya EVGA SRX anakartlara ve ayrıca asus extrem IV Rampage anakarta uygun içinde oldukça gelişmiş sıvı soğutma sistemi olan bir bench kasanın autocad çizimlerini hazırlıyorum .

http://forum.donanimhaber.com/m_75587520/tm.htm

Böyle bir kasanın üzerini naylondan dikilecek bir örtü ile kapatabilirsiz. Şu örtüyü isterseniz şeffaf olarak yapabilirsiniz.

Ben plexiye alışık olduğum için üst kapağı açılabilir plexi kapak olarak düşündüm .eski turntable lerde olduğu gibi

forumda bu işle uğraşan hiç yok demek onlara haksızlık olur. Bu konuda ne yapmak istediğiniz PM ile iletirseniz kaynak bulmanız konusunda size yardımcı olmaya çalışırım . saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 2 Haziran 2013; 19:00:50 >

• Ilgilenen olmaz tabi adam gibi kasa dururken ne diye uzay kurulum yapiyosun anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

Uzay montaj
    Dostum bu kadar pesimist olmayın . biraz araştırın neler var görün..
    Uzay kasadan amaç test yapmaksa masa üstünde uzay sistem kurabilirsiniz altında iletken olmayan ve antistatik bir malzeme kullanabilirsiniz. Elektronikçilerin masa üstünde kullandığı antistatik lastik levhalar olabilir , bir stropor levha bile olabilir. Ama bu tarz bir kurulumun sakıncası üste monte edeilecek anakart ve diğer kartların dengeyi bozmasıdır bu nedenle tavsiyem bir eski kasadan çıkaracağınız anakart tablası(motherbord tray) ve buna bağlı slotlarla böyle bir kurulumu rahatça yapabilirsiniz. Eğer böyle bir MB tray i yeni olarak satın almak isterseniz yurtdışında temin edebiliyorsunuz..
    Anakart tablası

Biraz gelişmişi

Biraz daha geliştirirsek..

Veya sepet gibi heryere taşımak istersek..

Biraz daha derli toplu ama her tür gelişmeye teste açık olsun derseniz hepinizin kolayca yapabileceği bir örnek..

Biraz benchtable den bench case e doğru gidersek..

Bunu biraz daha bench kasaya dönüştürürsek..

Forumda bench kasa arayan ve kullanalar muhakkak vardır.ben örneğin alt kısmı kapalı üstte MB tray i olan ve EVGA SR2 veya EVGA SRX anakartlara uygun içinde oldukça gelişmiş sıvı soğutma sistemi olan bir bench kasanın autocad çizimlerini hazırlıyorum .

Böyle bir kasanın üzerini şeffaf naylondan dikilecek bir örtü ile kapatabilirsiz. Şu örtüyü isterseniz şeffaf olarak yapabilirsiniz.

Ben plexiye alışık olduğum için üst kapağı açılabilir plexi kapak olarak düşündüm .eski turntable lerde olduğu gibi

forumda bu işle uğraşan hiç yok demek onlara haksızlık olur. Bu konuda ne yapmak istediğiniz PM ile iletirseniz kaynak bulmanız konusunda size yardımcı olmaya çalışırım . saygılar.

mükemmel bir ekleme

• iyi bişi olacak gibi takip
  • İlgilenen yok demek hata olur

http://forum.donanimhaber.com/m_76009507/tm.htm
  • ne kadar guzel kasalar var yahu
     Uzay kurulum pc ! SS li sonuda yaptim Uzay kurulum pc ! SS li sonuda yaptim Uzay kurulum pc ! SS li sonuda yaptim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.