Şimdi Ara

Uzaya bir Asteroit Madencisi göndermek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyük uzay şirketleri bunu milyarlarca dolara mal ediyor fakat illa ki bunu biraz daha ekonomik yapmanın bir yolu bulunabilir diye düşünüyorum. Bir yandan da ekonomik yapmanın mantıken mümkün olmadığını görüyorum maalesef.

"Asteroit ya da küçük gezegen, yörüngeleri çoğunlukla Mars ile Jüpiter gezegenleri arasında kalan gökcisimleridir. Haziran 2014 itibarıyla Küçük Gezegen Merkezi tarafından iç ve dış Güneş Sistemi'nde 1 milyonun üzerinde cisim tanımlanmıştır. Uydusu olan asteroitler de mevcuttur."
    Vikipedi'den alınmıştır.

Mars bize 55 milyon kilometre uzaklıkta. Ve mars ve Jupiter arası içinde bizim dünyamızı da bulunduruyor.

Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri arasında 480.000.000 km gibi bir mesafe vardır.

Yani dünya yörüngesinden çıktığımızda her an bir asteroit ile karşılaşabiliriz. (yanılıyorsam lütfen düzeltin)

"1998 Or2 asteroidinin dünyanın yanından 0.04205 astronomik birim yakınlığında geçeceği öngörüldü. 1 astronomik birim Dünya ile Güneş arasındaki 150 milyon km'lik mesafeye tekamül ediyor. Dolayısı ile asteroit 6,29 milyon km yakınımızdan geçecek."
    Euronews'ten alınmıştır.

Sorunda burda başlıyor. 6,29 km aslında çok yakın ama asteroit madencisi için çok uzak.

Asteroit madencisini güneş enerjisi ile beslediyip kendimize elektrik üretip gidebilen bir motor mekanizması kurduk diyelim.

Bu motorun sabit hızının 200 km/s olduğunu varsayarsak ki bu ütopik derecede az 1 ayda sadece 144.000 kilometre gidebileceğiz. Bu da dünyaya en yakın geçen asteroid'e bile ulaşmamız için en az 4 yıl demek.

O yüzden asteroit madencisini(şuanlık simülasyon) geliştirmek için sizden bir öneri bekliyorum.

Lütfen eleştirip öneri yapmayı, hatalarımı düzeltmeyi unutmayın. Sert cevap vermenize gerek yok sadece hatalarımı belirtin bende düzelteyim.

Kesinlikle bu dediklerimi lafta bırakmıyorum simülasyonunu şimdiden hazırlamaya başladım. Proje %100 açık kaynak kodlu olacak. Simülasyonu C++ veya Python ile yazmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 3 Mayıs 2020; 19:45:28 >

• 200 km/h kısmı düşündürdü.
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    Güneş enerjisi ile maksimum ne kadar hıza çıkılacağını bilmiyorum sadece küçük bir sayı söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 3 Mayıs 2020; 19:25:42 >
  • Elon dayı yapacak. Adamın derdi Marsa gitmek, yani sen ben işte yat kat rus fantazisindesin adam da marsa gidecek.

Neyse, önce para kazanıyor. Sonra proje yapıyor, kazandığı para ile daha büyük proje yapıyor ve döngü devam ediyor.

Space X kara geçtikten sonra, adam gibi uydu network işine girdi, kazandığı parayı verimli motorlara yatıracak, bu esnada Tesla kara geçecek ve otonom araç üzerine teknoloji geliştirecek, bu teknoloji sayesinde o senin dediğin uzay madenciliği daha kolaylaşacak. VS.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Uzay madenciliği derken dünyada olmayan veya azalmış ama cok gerekli bir maden mi gelecek uzaydan :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüncelerin güzel ancak çok temel yanlışları var. En temeli de şu: Uzak uzay seyahatlerindeki esas itki kaynağı motor değil, kütle çekimleridir.
    Uzaya çıktıktan sonra artık kendini gök cisimlerinin kütle çekimlerine bırakarak ilerleyebilirsin. Ufak düzeltmeler için roketlerini kullanıp asıl yolu bu yöntemle alırsın. Tabi bunun icin ciddi hesaplamalar yapmak lazım. Seyahate çıktığın tarih/saat çok önemli. Öyle ki doğru zamanda doğru yerde olup doğru gök cisminin kütle çekim etkisi altına girmen gerekiyor. Bunu hesaplayan simülasyonlar var. Buna N-Body simulation deniyor. Dikkat, oldukça karmaşıktır:
    en.wikipedia.org
    N-body simulation - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/N-body_simulation

İşte yapacağın simülasyonun bu N-Body simulation prensiplerine dayanması gerekiyor.

Ayrıca şu elektrik motoru dediğimiz şey de normal motor değil. Çünkü dünya üzerinde kullandığın tarzda bir motorun bir maddeyi iterek taşıta ivme kazandırması gerekir. Bu madde toprak, hava veya su olabilir. Ancak uzayda bunlar yok. Uzay bir boşluk. Dolayısıyla farklı itki kaynakları düşünmek gerekir. Kütle çekimi haricinde bu işi roket motorları veya elektrikli iyon ve plazma sürücüleri ile yapabilirsin. Detaylar şurada:
    en.wikipedia.org
    Spacecraft propulsion - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Spacecraft_propulsion

• en.wikipedia.org
    Asteroid mining - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Asteroid_mining

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.