5 ayda 5 kilo aldım sonradna ama ısteyerek aldım bırazda
quote:
Orijinalden alıntı: feayture___
5 ayda 5 kilo aldım sonradna ama ısteyerek aldım bırazda
iyi çok almamışsın, aman dikkat et, benim çektiğim sıkıntıyı, zamanın da senin çektiğin sıkıntıyı unutma :) kilo almak çok kolay, ama vermek dünyanın en zor işlerinden bir tanesi, mesele direkt nefis terbiyesi, nefis mücadelesi üzerine kurulu.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3
quote:
Orijinalden alıntı: Habeş Kralı
quote:
Orijinalden alıntı: depresif_adam
1 ay boyunca yeşil elmanı cıkar,leptin hormonunu zıplatma aksamları sadece haşlama sebze ye
ögle yemegin kötü eger yag yakımındaysan dışarıdaki pislik corbaları icmeyeceksin hatta ızgara haric hic birşey yemeyeceksin.
1 ay vejeteryen beslenmeni öneririm.
leptin hormonunu neden zıplatmıyorum :) leptin hormonunun yükselmesi kilo vermek adına iyi birşey değil mi? leptin hormonuyla alakalı birkaç şey okumuştum kaynağıyla birlikte paylaşıyorum
Canan Karatay hanımefendiyle yapılan bir röportajdan...
Siz 4 saat aralıklara yemek yemeyi tavsiye ediyorsunuz ve Leptin hormonunun öneminden bahsediyorsunuz. Nedir Leptin hormonu ve ne işe yarar?
Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.
Peki, bu sistem nasıl işliyor vücutta?
Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.