Şimdi Ara

Uzman görüşüne ihtiyacım var,görüntü kirliliği olmasın diye fotoğraf koymuyorum :) (editlendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    5 ayda 5 kilo aldım sonradna ama ısteyerek aldım bırazda
  • quote:

Orijinalden alıntı: feayture___

5 ayda 5 kilo aldım sonradna ama ısteyerek aldım bırazda

iyi çok almamışsın, aman dikkat et, benim çektiğim sıkıntıyı, zamanın da senin çektiğin sıkıntıyı unutma :) kilo almak çok kolay, ama vermek dünyanın en zor işlerinden bir tanesi, mesele direkt nefis terbiyesi, nefis mücadelesi üzerine kurulu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

quote:

Orijinalden alıntı: Habeş Kralı

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

1 ay boyunca yeşil elmanı cıkar,leptin hormonunu zıplatma
    aksamları sadece haşlama sebze ye

ögle yemegin kötü
    eger yag yakımındaysan dışarıdaki pislik corbaları icmeyeceksin
    hatta ızgara haric hic birşey yemeyeceksin.

1 ay vejeteryen beslenmeni öneririm.

leptin hormonunu neden zıplatmıyorum :) leptin hormonunun yükselmesi kilo vermek adına iyi birşey değil mi?
    leptin hormonuyla alakalı birkaç şey okumuştum kaynağıyla birlikte paylaşıyorum

Canan Karatay hanımefendiyle yapılan bir röportajdan...

Siz 4 saat aralıklara yemek yemeyi tavsiye ediyorsunuz ve Leptin hormonunun öneminden bahsediyorsunuz. Nedir Leptin hormonu ve ne işe yarar?

Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.

Peki, bu sistem nasıl işliyor vücutta?

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/17705862.asp

Bu arada dışarıdan pislik çorba falan içmiyorum, evde yapılan halis muhlis çorba işte :)

evet bay zeki de senin dediginin tam tersini söylüyor hoca

leptin kelimesi yanlış kullanmışıms insulin olacaktı fakat anlatmak istedigimi anlamışsın sanırım

işyerinde günün corbasını yazan mahallenin muhtarı degil sanırım.

amacın dalga gecmek falansa yeri degil.
    Benim amacım bilgi alışverişi ona göre yazarsa sevinirim

Alıntıları Göster

evet bay zeki de senin dediginin tam tersini söylüyor hoca

leptin kelimesi yanlış kullanmışıms insulin olacaktı fakat anlatmak istedigimi anlamışsın sanırım

işyerinde günün corbasını yazan mahallenin muhtarı degil sanırım.

amacın dalga gecmek falansa yeri degil.
    Benim amacım bilgi alışverişi ona göre yazarsa sevinirim

haklısın kardeş

• Habeş Kralı H kullanıcısına yanıt
    valla artık canım hıç ıstemıyor kola mcdonalds vb. ve 3 aydırda fıtnessa başladım sende aslında başlasan senın ıcınde daha rahat olur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.