Şimdi Ara

Uzmanlık hedefleriniz neler? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam cidden kendimi değerli hissettim bu cevaptan sonra :D elinize sağlık.yazdıklarınızı okuyunca aklımda o eski İstanbullular canlandı.
    sizin gönlünüzde burası var galiba :D o ev duygusu gerçekten de çok farklı ama evinin yıkılmasına dayanamadığı için de uzaklaşmak isteyebiliyor insan :( ya da durup mücadele etmeli kendimi ikincisine yakın hissediyorum şu aralar.
    patolojiyi ben de çok seviyorum.tıbbın annesi diyorum ben ona :D
  • Rica ederim hocam, evet doğrudur öncelikli olarak gönlümde burası var :)
    Mücadele etmek iyidir, insana yaşadığını hissettir. Örneğin Nazi Almanyası çökünce Almanların durumu çok zordaydı ama çalışarak toparladırlar ve şuanda kendileri 'central powers' parçası politik ve ekonomik olarak, yani bizde akıllı davranarak ve çalışarak toparlayabiliriz. Durumlar Gazi Paşanın Bandırmadan çıktığı anki hal ve vaziyetten daha kötü değil, hala umut var. Geçen bir yayında Celal Şengör'e yöneltilen bir soru vardı, Türk gençleri hakkında ne düşünüyor diye, kendisi muazam dedi, geri dönüşlerin çok kaliteli olduğunu söyledi. Bunun üzerine yayıncı arkadaş Tiktok'u görmeyin hocam vs... gibilerinden takıldı, Celal dedi 'O tiktok mudur nedir, o yüzde 90 kitleyi temsil ediyor, insalığın yüzde 90'ı zaten mal :D benim için yüzde 10 önemli, bana ver yüzde 10'u ben onunla ilerilerim' Bu açıklması doğru, önemli olan ufak da olsa kalifiye bir kitle oluşturmaktır, bu kalifeyi kitle zaten toplumu yönlendirir.

Genel ve fizyopatho tıbbın anasıdır katılıyorum hocam :D Ben ilk 2 sene anatomiye acayip derece takmıştım, zamanla bu tutku genel cerrahi merağına kaymıştı, sıkı çalışıyordum, en olmadık anastomosisleri öğrenmiştim. Özellikle endovascular cerrahi bunun yanında el ayak ilgimi çekiyordu. Ancak o zamanlar zannediyordum ki, cerrahide bir tek operasyon yapıyorsun :D 3. sınıf klinik dersleri başlayınca rotasyonlar ile beraber bir soğuk duş aldım anladım ki internal medicine ile cerrahi arasında çok az fark var, cerrahinin büyük kısmı anemnesis almak, hasta ile ilgilenmek vs... Postoperative ve preoperative(hastanın hazırlanışı) en büyük kısmı oluşturuyordu ve bakış açım çok değişmişti. Zamanla hastadan soğudum ilgimi çekmiyordu, beni çeken daha çok 'pure science' idi, zamanla pathoya aşina olmaya başladım, sevdim :) Öyle bir istek vardı ki hasta olmasın ama klinik olsun... Bu süreçte pathonun benim için biçilmiş kaftan olduğunu anladım, becerdikçe daha da güven geldi, ilk başta mikroskop altında hiç bir şey göremiyordum :D

Esenlikler, iyi çalışmalar dilerim :)

• usbmode U kullanıcısına yanıt
    Çok güzel demiş ya :D toplumu yönlendirdiğine katılmıyorum ama :(
    İkisini birbirinden pek ayırmak mümkün değil bence de ama işte cerrahide bazı faktörler giriyor herkesin yapabileceği bir şey değil ve türkiye şartlarında da çok zor.yapabileceğimi bilseydim nöroşirurjist olmak isterdim :D
    Teşekkür ederim,size de iyi çalışmalar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.