Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
23.650
Cevap
614
Favori
1.126.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hisse sayınızı neden arttırmak istemiyorsunuz? 16 diye sınırlamaya çalışıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam örneğin 26 hisse olsa takip açısından zorlanacağınızdan dolayı mı diyorsunuz? ama zaten satış yapmayı düşünmediğiniz için temettü olarak baktığınızdan dolayı sayı artınca bir şey değişir mi?

• 1 lot egeen

24 lot alkim aldım

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
  • royals R kullanıcısına yanıt

26 tane olursa hem takibi zor olur hem de 26 hisse olursa endekse paralel getiri olur.

• Ben bir hıyarlık yaptım sakın siz yapmayın :(,aslında hep borsaya sıcaktım. Borsaya girişim 2020'nin son aylarıydı cüzi bir parayla başlangıç yapmıştım. Toasa, Hektas, Aksa, Enka, Sise, Eregli. Yavaş yavaş topluyordum, atıyorum o zamanlar tofaş 25 tl, şişe 6 tl, hektaş 9 tl. Tofaştan 25 lot biriktirip, şişeden de 380 adet biriktirdiğimi hatırlıyorum diğer hisselerin lot sayısı da 150 - 200 adet arasıydı. Bir yavaşlama süresinde hisseleri eleyip, hektaşın bedelli ve bedelsizinden hektaş'a yükleneyim istedim, o sırada orta yaşta eregli hissesi birikirip milyoner olan bir dayının hikayesini dinlemiştim. Neden gaza geldim bilmiyorum bedelli bedelsize katıldım tüm hisse parasını hektaş'ta topladım, bir yavaşlama süreci geçiriyordu o arada hektaş. arkadaşta dürtü ya hisseyi bekleme dolar iyi gidiyor verdi gazı doları 9 tl'den aldık ama 18 tl'den bozamadık :) Gel gelelim neticeye pişman oldum, aheste aheste hisse toplamak daha güzelmiş. Önceki portföyü şimdi kolay kolay toplayamam, sakın arkadaş gazına gelmeyin :(. Borsa yavaşlar, düşer(düşmesi toplama süreci bence) ama uzun vadede sevindirir.

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

çokta güzel şirketlerin hisselerini toplamışsınız. en az 7 şirket belirleyip onları toplayacaksınız. düşsede çıksa da aynı stratejiye yol almak gerek.

düştüğünde daha çok hisse almak gerek yükseldiğinde ise hisse alımını yavaşlatırsın. sat tuşunu bozmak gerek satmak yok,sürekli almak gerek.

w.buffet 91 yaşına gelmiş hala gençlik yıllarından kalma şirket hisselerine sahip.

toplayacağın 7 şirketten illaki 1-2 tanesi yükselmeme konusunda ısrarcı olacaktır,acaba yanlış hisse mi seçtim düşüncesine kapılacaksın. ama o şirkettin ürettiği ürünleri beğeniyorsan o şirkette eninde sonunda primlenecektir.

şuan Türk borsası dolar bazında çok ucuz. şimdi akp iktidarı yabancı sermayeyi ürküktü kaçırdı. 2023 te iktidar değişirse borsamıza tekrardan yabancı akını olur işte o vakit hisseler uçar.

• Şu şekilde bir başlangıç yaptım ben de bakalım. Keşke daha önce başlasaydık ayrı. Çok değil 1-2 ay önce alsaydım bile aynı maliyete daha fazla lotumuz olacaktı😄

SISE 112 adet
    VESBE 220 adet
    EREGLI 60 adet
    AKSA 41 adet
    FROTO 6 adet

Başlangıç 5 hisse oldu. Sayısını arttırmayı hedefliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• [Caty] kullanıcısına yanıt

güzel hisseler. ihracat yapan hisseler olması da iyi. son çeyrek bilançoları da iyi.

şimdi tıpkı BES mantığıyla her ay düzenli eklemeler yap 10 yıl tut tamamdır.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle umarım motivasyonumuzu kaybetmeyiz hocam:)

• Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm
  • Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümKARAVANDA BORSAyoutube
    Yatırım yapmak başlı başına bir dert, son zamanlarda herkes bir arayış içinde.. Aslında çözüm belli dostlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=iNqFWxXwnNw&t=326s
    Düşüşü mü değerlendirdin hocam. Ben de bir miktar daha ekleme yapacağım ama yarın mı yapsam bugünden mi bilemedim

• [Caty] kullanıcısına yanıt

evet düşüşü değerlendirdim. yarın düşerse yine alırım.

Hocam senin böyle aldığını görünce canım çekiyor ..😋

maaşı alayım vuracam kırbacı Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam merhaba. Ben de uzun vadeli yatırım aracı olarak hisse almak istiyorum borsada ilk defa yatırım yapacağım. Emtia alımı yapıyorum genelde ama borsayı da takip etmek ve yatırım yapmak istiyorum bu husus hakkında bilgim yok bana yol gösterir misiniz? Okuyabileceğim bir kitap/video/makale var mı? Nerden başlamalıyım? nasıl yapmalıyım?

Selamlar.
    Yeni yeni girişi yapacağım.
    Bist 100, 50, 30 nedir? Mobilden hisse alırken hangisinden almış oluyoruz?

Nasdaq, SP, Down Jones gibi yabancı borsalardan şirket - borsa hissesi almak için mobil üzerinden nasıl ilerleriz? Var olan hisse kısmından da alinmiyor mu? Misal Microsoft, teala, Volvo hissesi nasıl alınır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • enenengin E kullanıcısına yanıt

bist30 piyasa değeri en büyük ilk 30 şirket.

bist50 piyasa değeri en büyük şirket 50

bist100 piyasa değeri en büyük 100 şirket.

mobilden hisse alırken endeksi değil şirketin kendisini alırsın.

mesela tüpraş alırsan hem bist 30 hembist 50 hem bist 100 den bir şirket almış olursun çünkü tüpraş tüm endekslerde var.

endeks satın almak istiyorsan endeks fonu alman gerek.

örnek

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GAE

yabancı borsalardan hisse veya etf almak istiyorsan midas uygulaması ile alabilirsiniz.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğümwww.getmidas.com
    Komisyonsuz Hisse Senedi Yatırımı
    https://www.getmidas.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 13 Mayıs 2022; 9:52:10 >

Midas ne kadar güvenilir? Alım satım ile yüksek kesinti yapmış okuduğum yorumlardan.
    Foreks, midas, .... hiçbirini bilmediğim için sorarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enenengin -- 15 Mayıs 2022; 0:18:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.