1 hafta önce kışlık lastikleri çıkartarak V kanallı geniş taban hız lastiklerimi taktım ama bazı sikayetlerim var -frenlerde çok çabuk kızaklama oluyor ve yokuşlarda aracı kaldırırken tekerler patinaj yapıyor -devirli araç kullanırken tekerler yolu tutmuyor hareket halindeyken gaza yüklenince patinaja düşerek gitmeye başlıyor -sağa sola eğimli yollarda sağa sola çekme oluyor( bu geniş tabanlı olmasından kaynaklanıyor galiba)
lastiklerin markası Marshall - matrac , ölçüsü 185/55/15 3 yazdır kullanılıyor dişlerin durumu normal
acaba tüm V kanallı lastikler böylemidir yoksa benim lastikler mi kalitesiz? farklı marka lastik alsam sorunlar biter mi , aranızda bu tip lastik kullananların görüşleri nedir
Not: görüşlerinize göre yeni lastik alabilirim
V kanal z , kanalla ilgili değil. Sorun markadan kaynaklanıyor.Kaliteli yumuşak bir lastik alırsanız sorun çözülür. Geniş tabanlı lastiklerde bozuk yolda dengesizlik olabiliyor. Size Lassa impetus evo, Michelin Sport tavsiye ederim.
Lastiğin hamurunu oluşturan, iki temel madde var...Doğal kauçuk ve sentetik katkı.. İşte bu gibi markalarda, sentetik katkı oranı çok fazla..Renkleri aşırı koyu siyah ve sert genel olarak. Islak zeminde de çok dikkat edin.
Herşeyden zıyade o lastik raf omrunu coktan tamamlamıstır..
Ebat daha kalın olmus olsaydı bırkaç tavsıyede bulunurdum..
anlaşılan lastiğin sert olmasından ve ömrünün dolmasından kaynaklanıyor yeni lastik alıp sorunu çözecez
ayrıca yeni alacağım lastiğin ömrünün dolmaması için üretim tarihi ne olmalıdır?
yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim
Üretim tarihi günümüze en yakın olanı alıcaksın. Lastiğin üzerinde yazar bu tarih. Mesela üzerinde 1210 yazan bir lastik 2010 yılının 12. haftasında üretilmiş yeni bir lastiktir. Maddi durumlar elveriyorsa kaliteli markalardan şaşmamanız hem yol tutuş hem de konforunuz açısından yararınıza olucaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme