hayırlı olsun şimdiden.binip test etmek istedim şimdi.özellikle de nefes alan o motorun sesini.bende kayserideyim bu arada.
Kardeş dikkat et bu arabadan sonra bindiklerine araba demezsin :D
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Allah rahmet eylesin Giorgi abimize büyük ustaymış. En acısı da aracını kendısı kullanırken değil arkadaşı kullanırken yapılan bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş. Tekrardan Allah rahmet eylesin.
quote:
Orijinalden alıntı: Rakipsiz Fırtına
hayırlı olsun şimdiden.binip test etmek istedim şimdi.özellikle de nefes alan o motorun sesini.bende kayserideyim bu arada.
Saolun eğer forum buluşmalarında karşılaşırsak anahtar sizde
quote:
Orijinalden alıntı: iniyesta
Sık uzun yol yapan için süper,yakıt da makul olur.trafiği rahat şehirde yaşanıyorsa yine güzel olur.yalnız galeriden değil bu aracı bilen,mundar etmemiş,dandik yedek parçalarla canına okumamış birinden almalı,tercihen lpg takılmamış olsa iyi olur
Katılyorum. Ayrıca S600 yerine daha modelli şöyle 97-98 bir s320 alması taraftarıyım.
Bu saatten sonra 20 yaşında bir v12 ile uğraşılmaz. Sorunu ayrı bir dert, bakımı ayrı bir dert, rektefiyesi ayrı bir dert.
Bu segmentte bu yaşlarda bulabileceğin en sorunsuz otomobildir w140.
e38 lere felan bulaşma imanın gevrer.
E38, W140'a göre çok daha masrafsızdır. W140'ın yedek parçaları hala çok pahalı.
E38'in birçok parçası E39'la aynı ve fiyatları makul
EDIT: ilandaki araç muazzam duruyor, fiyatı neden bu kadar düşük peki burdan pay biçelim nasıl belalı bir araba olduğunu
Maalesef yanlış bilgiler vermişsin arkadaşım.
Daha önce hem e31 (850i v12 5000cc), hem de e39 (2001 530i) sahibi olmuş ve araçların ikisini de didik didik her parçasına kadar incelemiş ve değiştirmiş birisi olarak, bmw'nin parça piyasasının yanıltıcı olduğunu söylemek isterim.
Yani en basitinden e38-e39 için gidip parçacıdan aldığınız Lemförder parçaların hepsi Halis Muhlis Konya'da 4U denilen yerli üretim parça ile aynı banttan çıkıyor. Aynı şekilde Conta takımı Goetze diyoruz, TR üretimi.
Orijinal parça almak isterseniz ya ebay(DE), ya da Borusan'dan almanız gerekiyor, o zaman da hiç ucuz değil, Mercedes parçalarını geçiyor fiyatlar. Yani piyasadaki parçacı fiyatlarındaki fiyatlara güvenmeyin, 90% yan sanayi. Alt takım gibi parçalarda BMW Mercedes'in yanında resmen kız gibi narin kalıyor. E39-E38, o yılların Mercedes'leri ile bu konuda boy ölçüşemiyor. Lastik ve kauçuk parçaları çok çabuk özelliklerini yitiriyor. Hiç alt-ön takım değiştirmemiş ve hala toleransların içinde çalışan Merdecesler biliyorum. Ama mesela ön takım yemiyen bir E39'a ben henüz denk gelmedim.
Ayrıca işin mekanik kısmını geçtim, sadece elektronik sistemi düşünürsek bile, o yıllardaki BMW'ler, Mercedeslere göre sorun çıkarmaya çok daha fazla meyilli maalesef. Mercedes bu konuda daha sağlam.
Bir de üstüne Türkiye'deki BMW müşterisinin "sportif" kullanımını eklersek, 300-400 bin km sorunsuz gidecek motorlar, 100 binde sıkıntı çıkarmaya başlıyor.
Kısacası eski model alınacaksa, emin olduğunuz bir araç değilse, Mercedes öneririm ben. Tabii bunda yukarıda bahsetmiş olduğum TR'deki "sportif" kullanmayı sevip, yerli yersiz aracın canını çıkaran BMW müşteri portföyünün de payı var.
Ebayı zaten geçte bu saatten sonra E38 için borusandan parça mı alınır? E39'umuz vardı ortak parçaların kullanıldığını oradan biliyorum. Üstelik Mercedes hele de W140 spor sürüşe uygun bir araç değil ki?
Evet ortak parçaları var doğru. Motor-mekanik ve elektrik olarak. E-bay'de çok düzgün firmalar var parça satan. Almanya'dan alma veya aldırma durumunuz varsa çok mantıklı, ben çok almıştım.
Mercedes spor kullanıma uygun değil evet aynı şeyi söylemişiz. BMW bu konuda algı olarak da daha spor. O yüzden biraz canına okunma olayı oluyor bmw'de
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme