vailant vuw serisi eski anolog bir kombi var evde sorun şu kombiye baktırdık .dışardan bir adam geldi senelik bakımını yaptı .hava bastı falan ama böyle bir sorun baş gösterdi . petekler tam ısınırken birden soğuyor tekrar ısınıyor bu sürekli devam ediyor . yalnız sıcak su kullamımı çok çok iyi soğuma vs hiç olmuyor bu konuda çok iyi gerçekten fakat bu petek soğuyor ısınıyor sürekli aynı olmasının sebebi ne olabilir . ntc sensor arızası olabilirmi ? yada başka ne gibi arıza olabilir .. bakımı yapan adam şimdi ben anlamam ben bakım yaptım . servis çağırın diyip kestirip attı . bir nevi kaçtı peteklerin havasını aldık . 1.5 bar suyu bastık . ama bu sorun var tam petek ısınıyor derken ılışıyor tekrar dan ısnıyor döngü hep böyle . kombinin içinin resmini çektim . ntc sensor hangisi acaba birisi işaretleyebilirmi .. ntc sensoru bulamadım Tam modeli vailant - VUW TR 242/2-3 R1 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 12 Ekim 2021; 18:7:33 > |
Petekler Isınıp Soğuyor: Nedenleri ve Çözümleri
Petekler bir ısınıyor bir soğuyor sorunu, birçok ev sahibinin yaşadığı yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve evinizdeki konforu ve ısınma verimliliğini ciddi şekilde etkileyebilir.
Nedenler
- Hava Kabarcıkları: Peteklerinizde hava kabarcıkları varsa, su düzgün bir şekilde dolaşamaz ve bu da ısıtma sorunlarına neden olabilir.
- Tıkalı Petekler: Petekleriniz toz, kir veya kireçle tıkanmışsa, su akışı engellenebilir ve peteklerin düzgün bir şekilde ısınmasını engelleyebilir.
- Arızalı Termostat: Termostatınız arızalıysa, peteklere ulaşan sıcak su miktarını doğru bir şekilde ayarlayamayabilir. Bu, peteklerin aşırı ısınmasına veya çok soğumasına neden olabilir.
- Yetersiz Pompa Basıncı: Merkezi ısıtma sistemlerinde, suyun peteklere pompalanması için yeterli pompa basıncı gerekir. Basınç çok düşükse, su peteklere ulaşmakta zorlanabilir.
- Kirli Kazan: Kazanınız kirliyse, ısı eşanjörleri tıkanabilir ve suyun düzgün bir şekilde ısınmasını engelleyebilir.
- Hava Alma: Peteklerinizdeki havayı almak, su dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Her bir peteğin üstündeki hava tahliye vanasını kullanarak havayı alın.
- Petekleri Temizleme: Peteklerinizi düzenli olarak temizlemek, toz, kir ve kireç birikmesini önlemeye yardımcı olur. Bir petek temizleme kimyasalı kullanarak petekleri temizleyebilirsiniz.
- Termostatı Kontrol Etme: Termostatınızın düzgün çalıştığından emin olun. Gerekirse değiştirin.
- Pompa Basıncını Ayarlama: Merkezi ısıtma sisteminizde pompa basıncını kontrol edin ve gerekirse ayarlayın.
- Kazanı Temizleme: Kazanınızı yılda en az bir kez temizlettirerek ısı eşanjörlerinin temiz ve verimli olduğundan emin olun.
Petekleriniz bir ısınıp bir soğuyor sorunu yaşıyorsanız, yukarıdaki adımları uygulayarak sorunu çözebilir ve evinizin konforunu geri getirebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, kalifiye bir tesisatçıdan yardım almanız önerilir.