Şimdi Ara

Vaillant kombi arızaları cevaplanır (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
404
Cevap
20
Favori
132.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal. Vaillant kombiler set değerinden +5 derece fazlasına çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa duydum, peki hocam çalışma aralığını değiştirmek mümkün mü mesela 40 dereceye ayarlı olan kombi 35 e düşünce çalışıyorsa bu 30 yapılabilirmi ?

birde merak ettigim husus alt dairem ile aynı şartlarda aynı marka kombi kullanıyoruz. onun ekstradan 1 oda olmasına ragmen ben 35 derece kullanıyorum o 40 derecesde ama fatura bana daha çok geliyor.
    Acaba diyorum petekler 35 e ayarlıyken fazla soguyor ondanmi

• mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    ben +5 dedim, -5 demedimki. 40a ayarlı ise 35de devreye girmez. tekrar devreye girme süresi dolunca devreye girer, isterse 10 dereceye düşsün yine girmez. faturayı etkileyen çok faktor var. ben 35, o 40 diye bişey yok.
  • vaillant kombi otomat attırıyor neden olabilir
  • 5781 5 kullanıcısına yanıt
    fan veya pompada kaçak var bakılması şART
  • Vaillant VUW 286/7-2 ecoTEC pure tam yoğuşmalı kombiyi servis 60 dereceye ayarladı.Çabuk ısıtır, kombi az çalışır kombinin ömrü
    uzar dedi.Vaillant vrt 15 vaillant on of dijital olmayan oda termostadı kullanıyoruz.Müşteri hizmetleri de 50 dereceden sonra yoğuşma yapar dedi.Forumda yoğuşma için 50 dereceyi geçmeyin yazıyordu.Ben şimdi ne yapayım?
  • eskihoca2 E kullanıcısına yanıt
    yüksek derecelerde evde ısı dalgalanması olur. hele hele o oda termostatıyla odada ısı farkı 3-4 derecelere çıkar. şöyleki 60da çalışırıken 21de ayarlı ve oda 21 derece durur peteklerin sıcaklığıyla 23-24 dereceye çıkabilir ve sonraki devreye girme 20 derecede olacaktır, modülasyonlu termostat al ve dereceyide 50li derecelere ayarla, eğer evin ısı kaybı çoksa ve termostat ortalama yarım saatte devreden çıkarmıyorsa 53-55 falan yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 14 Ocak 2020; 22:20:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

yüksek derecelerde evde ısı dalgalanması olur. hele hele o oda termostatıyla odada ısı farkı 3-4 derecelere çıkar. şöyleki 60da çalışırıken 21de ayarlı ve oda 21 derece durur peteklerin sıcaklığıyla 23-24 dereceye çıkabilir ve sonraki devreye girme 20 derecede olacaktır, modülasyonlu termostat al ve dereceyide 50li derecelere ayarla, eğer evin ısı kaybı çoksa ve termostat ortalama yarım saatte devreden çıkarmıyorsa 53-55 falan yapabilirsin.
    Çok teşekkürler.Yüksek sıcaklıkta çabuk ısıtır, kombi az çalışır kombinin ömrü uzar hakkında fikriniz nedir?Doğal gaz yeni geldi,kombiyi 4 gündür kullanıyorum.Bu konularda fazla fikrim yok.
    Modülasyonlu kablosuz oda termostatı öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskihoca2 -- 14 Ocak 2020; 22:56:47 >
    modülasyonsuz oda termostatı evin sıcaklığını bilmeden kombinin derecesini yükseltmeye bakar, onun derdi suyun derecesini senin istediğin dereceye getirmektir(vaillant +5 derece), modülasyonlu ise evin sıcaklığını bildiğinden verimli yanma nasılsa o şekilde yanar(fabrikada ayarlanmış verimli yanma değerlerinde). sık devreye girmesinden kaybedeceğin ömür kaybı yakıta kıyasla fiyat cinsinden çok çok azdır
    oda termostatı konularına bakabilirsin, termostat hangisini alayım hakkında fikrim yok sadece çalışma mantığı bu şekildedir.
  • quote:

modülasyonsuz oda termostatı evin sıcaklığını bilmeden kombinin derecesini yükseltmeye bakar, onun derdi suyun derecesini senin istediğin dereceye getirmektir(vaillant +5 derece), modülasyonlu ise evin sıcaklığını bildiğinden verimli yanma nasılsa o şekilde yanar(fabrikada ayarlanmış verimli yanma değerlerinde). sık devreye girmesinden kaybedeceğin ömür kaybı yakıta kıyasla fiyat cinsinden çok çok azdır
    Çok teşekkür ederim.
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Vailantın on-off oda termostatlarından uzak dur derim bence vrt35f vardı 1 yıl kullandım neler çektim neler erelax modelinden gerisi tel maşa şimdi honeywell aldım çok memnunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TUTANKHAMUN_

Vailantın on-off oda termostatlarından uzak dur derim bence vrt35f vardı 1 yıl kullandım neler çektim neler erelax modelinden gerisi tel maşa şimdi honeywell aldım çok memnunum
    Kombi yeni garantisi var.Başka bir marka oda termostadı garantiyi bozar mı.honeywell hangi modelini alalım.
  • quote:

Vaillant vrt 15 vaillant on of dijital olmayan oda termostadını akşam için 25 dereceye ayarladım.Kombi 50 dereceye ayarlı.Yaklaşık 2 saattir devamlı çalışıyor.
    Termostat devreye girmedi.Sıcaklığı yükselmek mi gerekir.
    Termostat devreye girmeden devamlı çalışmasının bir zararı olur mu.(sayaçtan bakınca 50 derecede çok gaz yakıyor)

birincisi 25 derece cok yüksek, eğer peteklerin küçükse ve/veya ısı yalıtımı zayıfsa bu soğuk havalarda 50 kazan sıcaklığıyla 25derece oda sıcaklığı yakalayamazsın.
    oda sıcaklığının yükselmemesi;
    yalıtım, cephe, alt/üst kat yakıp yakmaması, petek metrajı, kazan sıcaklığı gibi faktörler etkiler.
  • quote:

birincisi 25 derece cok yüksek, eğer peteklerin küçükse ve/veya ısı yalıtımı zayıfsa bu soğuk havalarda 50 kazan sıcaklığıyla 25derece oda sıcaklığı yakalayamazsın.
    oda sıcaklığının yükselmemesi;
    yalıtım, cephe, alt/üst kat yakıp yakmaması, petek metrajı, kazan sıcaklığı gibi faktörler etkiler.
    Teşekkür ederim.Termostat devreye girmeden devamlı çalışmasının bir zararı olur mu?(Gaz tüketimi hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskihoca2 -- 16 Ocak 2020; 22:8:49 >
    zaten termostat yok gibi çalışıyor şu an. çünkü istediğin oda sıcaklığı çok yüksek. normal 50ye ayarlamışsında çalışıyormuş gibi çalışıyor zaten.
    senin termostat basit on/off termostat. tek görevi; oda sıcaklığına ulaşınca kombiden termostata çektiğin iki kabloyu birbirine değdirip kombiyi durdurmak.
  • quote:

zaten termostat yok gibi çalışıyor şu an. çünkü istediğin oda sıcaklığı çok yüksek. normal 50ye ayarlamışsında çalışıyormuş gibi çalışıyor zaten.
    senin termostat basit on/off termostat. tek görevi; oda sıcaklığına ulaşınca kombiden termostata çektiğin iki kabloyu birbirine değdirip kombiyi durdurmak.
    Teşekkürler.Sıcaklığı 24 dereceye düşürdüm.Termostat devreye girdi.Biraz fazla ama hasta olunca ancak ısındım.Sonra dereceyi düşüreceğim.
  • merhaba arkadaşlar

vaillant ecotec pro vuw tr 286/5-3 Yoğuşmalı Kombi

Vaillant Vuw 236/5-3 Ecotec Pro Yoğuşmalı Kombi

Buderus Logamax Plus GB022 İ yoğuşmalı kombi

bu 3 kombi den hangisi olur sizce acaba aşağıdaki özelliklere göre

ev İzmir merkezde de asma çatı çatı katı yalıtımsız 2 cepheli 100 metrekare 8.2 metre petek var. kablosuz oda termostatı kullanılacak

kombi dişarda balkonda olucak

şimdiden teşekkür ederim.
  • bende vaillant 286/7-2 kombi var.
    on/off oda termostatı ile çalışıyor.
    50 dereceye ayarlı şu anda.
    Bunun yakıtının düşmesi için petek sıcaklığını
    50 mi 55 mi 60 mı yapmak lazım ?
    Birde 50 yi geçtikten sonra yoğuşma olmuyormuş.
    Bu konudaki görüşlerinizi söylermisiniz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.