Şimdi Ara

Vakıf üniversitesi ve kyk bursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben kayseride yaşıyorum istanbula özel üniversitede okumaya gideceğim fakat aklıma takılan çok önemlı bir soru var ve KESİN cevap istiyorum . Ben özel üniversiteye gittiğim zaman devletin verdiği geri dönüşümsüz burstan yararlanabılıyormuyum ve devlet yurduna kayıt olabılıyormuyum ?

NOT : Ailemde birkaç kişi vefat etti verme ihtimalleri yüksek diye duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machete38 -- 9 Temmuz 2014; 4:55:39 >

• aynı konuyu biraz önce ben de açtım. Birkaç duyuma göre alma ihtimali düşüyormuş. Ama kesin bi bilgi edinemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burstan yararlanacak öğrenciler,

• Ön lisans öğrencileri,
    • Lisans öğrencileri,
    • Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
    • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
    • Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
    • Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
    • LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
    • Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
    • Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
    • İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
    burstan yararlanabilmektedir.
    Not:Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler

Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

• Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
    • Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
    • Yabancı uyruklu öğrenciler,
    • Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
    • Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
    • Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
    • Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
    • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

• Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,

burstan yararlanamazlar.

Gerekli maddeler koyu renkte ailenin geliri yüksek ise alma ihtimalin yok. Vefat olayı da sadece Aöf için geçerli, şehit ya da gazi yakını değilsen eğer.

Yurt konusana gelirsek. Yurt için öncelik sırası bulunuyor.
    Öncelik listesi :
    Şehit veya gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
    Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğün’den alınacak belge)
    Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
    Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (taşra teşkilatı hariç) veya Yurtkur’ da çalışanlar, Yurtkur’dan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
    Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
    %40 ve üzerinde sakatlık durumu olanlar, (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
    Anne ve babası vefat edenler, (Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
    Sosyal Güvenlik Kurumundan; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların kendileri veya çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları,( Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
    Mahkeme Kararı ile devlet yurtlarında barınmasına karar verilenler (Mahkeme Kararı)
    ÖSYM Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100’e giren öğrenciler,(Sonuç Belgesi)

Bu önceliklere sahipsen yerleşirsin.Değilsen ise bu önceliğe sahip kişiler yerleştirildikten sonra puana göre sanırım yerleştirme yapılıyor.Puanın düşükse yedek listesinde oluyor. Yedek sıran gelince yerleşebilirsin. Bu sıra içerisinde devlet yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabilirsin(Yer olursa).Günlük ücret veriyorsun yalnız.

• aylık gelirimiz 800 tl bizim dediğim gibi babam 5 yıl önce vefat etti ya gerçekten birkaç tanıdık sayesinde özel üniversiteye gideceğim ve özel üniversteyi yarı yarı vereceğiz ama benim ödeyebilmem için geridönüşmsüz burstan yararlanabılırmıyım sorun orda ve özel ünide okuyacagım ıcın aa bu ozel üniversitede okuyor diyip yurt ve burs da cıkmazsa diye korkuyorum ::(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machete38 -- 9 Temmuz 2014; 5:21:27 >
  • Machete38 kullanıcısına yanıt
    1. öğretim, 2. öğretim ya da vakıf ayrımı olmuyor zaten.Geri ödemeli burs %99 çıkar.
    Ama geri ödemesi olmayan bursa gelirsek genelde başarılı öğrencilere ya da durumu iyi olmayan ihtiyacı olan öğrencilere çıkmaktadır.Ayrıca eğitim fakültesinde okuyanlara meb tarafından kesin burs veriliyor. Burs ve yurt için başvuru yapacağın zaman bilgileri eksiksiz ve doğru vermen çok önemli bunlara dikkat etmelisin.Eğer eksik bilgi verirsen bursunu keserler ve verilen bursları geri alırlar.
  • ap4che kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu yıl sınava girdim ve tercih yapacağım özel bir üniversiteyi yarı burslu kazanıyorum, durumumuz çok iyi değil fakat gitmek istiyorum. Eğitim fakültesinde okuyanlara Meb burs veriyor yazmışsınz onu merak ettim? Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merve_769 M kullanıcısına yanıt
    Klavuzdaki 7. sütünda meb bursu verilecek kişi sayısı bulunmakdadır.Eğer kontenjan 5 ise o bölüme yerleşen ilk 5 öğrenciye bu burs verilir.Her okulun ve her bölümün bu kontenjanı değişmektedir.Anadolu öğretmen lisesi mezunları bu kontenjana bakması gerekmiyor.Onlar için kontenjan yok.
    22 yaşından büyük olmaman gerekiyor.
    Yerleştiğin okulun ilk 5 tercihi arasında olman gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp Okuyana Verilen KYK Bursu
    8 yıl önce açıldı
    Odtü yurt ve burs başvurusu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.