Şimdi Ara

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bizde onu diyoruz zaten nasıl böyle bir iş bilmezlik yapılmış. Hukuk nasıl bu kadar amatör davranıyor? Veya amatör davranmadı da bilerek mi bu herf seçime sokuldu zaten yasal olarak sıkıntılı daha sonra şutları diye.

Bende kayyum destekliyorum fakat kayyum mutlaka ama mutlaka çok açık ve şeffaf biçimde yapılmalı. Hersey kitabına uygun olmalı. Kayyum gibi bir olay bu tarz amatörlükşere veya siyasal hesaplara kesinlikle kurban edilmemeli.

Nitekim bu iş ters tepip terör propagandası için kullanılabilir.

En baştan çizgiyi çekeceksin. Kardeşim neyi savunuyorsa savun kimse sana birşey demiyor. Sadece şiddeti ve terörü övme o kadar. Terörü övetsen seçilemezsn bu kadar basit.

Bu yapılmalı. Dem'de adam akıllı çıkıp terör örgütünü övmeye kişileri aday göstersin ardından ne istiyorsa savunsun burada kilit nokta şiddeti savunmayacaksın o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu aslında dem partinin malligidir.

Sen kriminal sözleri ve davranışları bulunan bireyleri aday yapıp başkan sectirirsen olacaklarına katlanirsin.

Zaten akıllı olsalardı dağa çıkmazlardi. Akıllı olsalardı cinsel açlığı yatıştırmak için dağda bayır eşeği becermezlerdi. Akıllı olsalardı kendi Kürt vatandaşlarına silah dogrultmazlardi.

Dağda sarı torba şehirde kayyum atama protestolara TOMA.

• Dün Erdoğan’ın hiçbir gücü kalmadığı görüldü. Her seçim %90 akp diyen adiyamanda kaybetti yrp kazansa anlarım hüdapar kazansa bile anlarım chp nasıl kazandı, yarın öbür gün erdoğan destekçilerini sokağa çağırsa o sırada oradan geçen bir grup liseliden bile dayak yiyip evlerine gönderilebilirler. Hâl böyleyken hdpnin vanda sokaklardan çekileceğini sanmıyorum çekilirse öbür belediyelere de kayyum atanır çekilmezse akpnin en güçsüz anında da kayyum atanmasını engelleyemiyorsa demek ki sokak olayları boş iş boşuna bir daha sokağa adam çağırmayın.

• Periah kullanıcısına yanıt

Yaa burada bir ayak oyunu var veya kasıtlımı kasıtsız mı göz göre göre yanlış işlem var ama nedenini bilemedim.

Çünkü DEM partililerde senden benden iyi biliyor yasalara. 3 yıl siyasi yasaklıysa 2. yılında daha seçim kazanırsa kayyum atanacağını veya oranın 2. ye partiye verileceğini onlar bilmiyor mu sanıyorsunuz ! Senden benden iyi biliyorlar kanunu kitabı. Buna nasıl izin verior çözemedim.

Ayrıntılar tam gelmedi daha ama gazetecilerin kulaktan dolma anlattıklarına göre Diyarbakırda bir mahkemeden temiz kağıdı almak için başvurulmuş benim anladığım oradaki üst hakimler daha 3 yıl dolmamış vermeyin şeklinde mütahale vermesine rağmen apar topar verilmiş orada birileri vermiş gibi anladım ben. Bunlarda bu belgeyi aldıkları gibi. ( Belge usulsüz oluyor yani 3 yıl donmadan siyasi yasak bitmeden daha birmiş gibi evrak düzenlenmiş oluyor. ) YSK ya veriyorlar. YSK binlerce aday var içeriğine bakmıyor ki temiz kağıdımı temiz tamam aday ol diyor. Zaten 1 aylık süreç bunlar.

Anında bakanlık bunu görüyor ve karşı dava açıyor. Bu aday olamaz diye. Ve dava seçimden önce sonuçlarnıyor ve evet 3 yıl yasaklı seçime giremez seçilme hakkını elinden aldık diyor.

Yani oyun içinde oyun var. bunu şimdi koşun ülkede demokrasi yok ülkede adalet yok gibi anlatıyorlarda. Başvuran kişinin bazı şeyleri bile bile böyle yapmasıda tuhaf. Onun savunasıda şimdi TC devleti verdi bana bu temiz kağıdını diyecek haklı mı haklı. ( O usulsüz verenlerde cezalandırılmalı gibi. Usulsüz verdilerse. )

Kanun açık seçimdfe böyle bir durum olursa 2. aday mazbatayı alır diyor. Lakin çok su kaldıracak bu iş. YSK bir ihtimal komple seçimleri baştan yapalım DEM parti baştan farklı aday göstersin de diyebilir olay çıkmasın diye ama AKP'ye vermesi yasadışı bir şey dğeil yani.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Ak parti kılıfına uydururdu onu seçimleri tekrarlardı. Anayasayı bile takmıyorlar sen yasa diyorsun hala.

• Bu olayin partiyle falan alakasi yok
    Bunun adı milli iradenin gasp edilmesidir. Hangi partiden olursa olsun. Ve demokrasiye inanan her bir yurttas bu yapilana karsi cikmalidir. Dün istanbulda bugun vanda yarin baska yerde.
    Kaybettikce agresiflesiyorlar ama agresiflestikce kaybediyorlar.
    Hickimse o koltuklarda sonsuza dek oturmayacak. Bir gun mutlaka bunlarin hesabi sorulur. Kimse sormasa tarih hesap sorar. Cok yazik. Bu ulkeye cok yazik ediyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt

Ortada bir suç varsa CEZASIDA VARDIR !

Kim diyor AKP anayasaya uymuyor diye ! Danıştay veya Sayıştayın kararı AKP'yi neden bağlıyor !!! Ayrıca o süreçte hani muhalefet ortalığı ayağa kaldıracaktı mitingler yapacaktı ne oldu o iş ? ( Kendileri bile inanmıyor bazı şeylere. )

Alakasız alakaız işer anlatıyorsunuz. Veya velevki AKP anayasaya uymuyor 2 yanlıştan 1 doğru mu çıkaracaksınız ? Siz DEM parti olayına ne diyonuz şimdi ?

Ben kefilim bu adam ak pak ter temiz terör ile gram alakası yok belediye başkanı olmalıydı hakkı mı yendi diyorsunuz ? Aldığı ceza yanlış mı diyorsun ne anlatıyorsunuz ? AKP demeden bir konuya cevap yazsanız çok iyi olacak.

Not: Mesela adam haksız ceza almıştır. Mahkeme siyasi yasağını kaldırır bak onada eywallah derim. Ama bu durum öylede değil gibi. MEsela Erdoğan'da siyasi yasak almıştı. Sonra kaldırıldı mesela meclis kararıyla o ve aday olabilmişti. Burada usulsuz yanlış bir iş var gibi duruyor. Haa yoksa her şey usule uygunsa olsun tabii aday.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Ya saf ayağına yatıyorsun da yemezler. Akp bunu ilk defa yapmıyor, doğudaki her seçimde adayların önce seçime girmesine izin veriyor, ondan sonra gidip kayyum atıyor. O zaman baştan adamı sokmayacaksın seçimlere, terör faaliyetlerinin içinde olan adamın ne işi var seçimlerde?

Ama Akp'nin işine geliyor, seçimle alamayacağı belediyeleri kayyumla almış oluyor böylece.

• BJK kullanıcısına yanıt

Yaa siz sanıyorsunuz ki doğuda 1 tane il var 1 tane ilçe insanlarında anlında yazıyor bu suçlu bu masum :) Şakamısınz ! kaç bin tane belediye var ve her belediyeye her partinden isimler başvuruyor. Nerden baksan 1500 belediye olsa büyükşehir ve iller ile hepsine 15-20 kişş başvursa kaç kişi yapar hesap edebilir misn ? Yasal süreçler var KESİNLEŞMİŞ MAHKEME KARARI LAZIM BİRİNİ SEÇİME SOKMAMAK İÇİN.

Adamın devam eden davası varken aday oluyor. Ama seçildikten sonra dava sonuçlanıyor adam ceza alıyor ne yapacan şimdi ? Öyle kavun değil ki bu koklayıp anlayasın. Adam iyi biri gibi yada CV si çok iyi sabıkası yok hiç bir şeyi yok ama teröre yardım ediyor ne yapacan!

En basitinden Selahattin Demirtaş 2016 gibi flan tutuklanmıştı dimi. 2 yıldır ceza evinde iken 2018'de Genel seçimlere girdi Cumhurbaşkanı adayı oldu ! Nasıl oldu o iş ! Yasal hakkı olur adam çünkü daha kesinleşmiş cezası yok.

Velhasıl bu Van olayında bazı yanlış işler var. Bunu kapatmak için alakasız şeyler veya örnekler ortaya atıp çarpıtmaya çalışmayın lütfen. Burada olması gereken vicdanen komple seçimlerin yenilenmesi olabilir. Veya AKP'li aday mazbatayı alınca istifa etmeli ve DEM çoğunlukta zaten kendi içersinden DEM li bir belediye başkanı seçmeli. ( Teröre bulaşmadığı sürece istediği gibi o belediye başkanı devam edebilir. ) Ama şuan seçilen Abdullah Zeydan'ın yasal olarak seçilmesi sakıncalı gibi duruyor.

• Hiçbir Türk İli teröristlere bırakılamaz. Devlet gerekeni yapmıştır ve yapacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Acilen bu terör örgütünün siyasi uzantısı kapatılmalı bütün üyelerine ömür boyu siyasi yasak gelmeli Gazi Meclisimizde artık terörist istemiyoruz bunların şımarıklığı artık yetti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana birisi söyleyebilir mi DEM siyasi bir parti diyorsunuz dimi ! Meşru normal bir parti. Uygunsuz bir iş varsa YSK'ya başvurur hakını arar veya partilileri ile çıkar eylem protestesto ne istiyorsa yapar.

Ama Terör örgütü ne alakada halkı sokağa çağırıyor ! Ülkenin bir çok ilinde eylem yapmaya polisle çatışmaya başlamışlar.

DEM partili bir isimin protestosunda TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI NE ALAKA ? Bana CHP li arkadaşlar bunuda açıklayabilir mi ? Bakanlık neden 89 kişiyi göz altına almış acaba !

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.