Şimdi Ara

Vanilla Sky Anlayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
27.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: rifatcinaroglu

quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Rüya kısmının;David-Sofia ve David'in arkadaşıyla beraber bardan çıkıp,kaldırıma elinde maskesiyle düşüp kaldıktan sonra başladığını bil gerisi gelir.
    David yüzü parçalandığı için bunalıma girip kendini işe veriyor ama arkadaşlarından da soğuyo o sırada.Şu Lucid Dreaming şirketiyle anlaşıyor ve o gece bardan çıktıktan sonra kaldırımda yığılıp kalıyor.Aslında sabah olduğunda kalkıp eve gidiyor tek başına.Eve gidince de intihar ediyo zaten.Sonra şirket bunu alıyo ve sanal dünyaya aktarıyo.
    David'in son bi kaç saatlik hafızası siliniyo ve sanal dünyada o yığıldığı kaldırımda uyanıyo.Onu ordan alıp götüren kişide aşık olduğu kadın : Sofia.İşte rüya bu kısımda başlamış oluyo...
    Daha sonra sanal dünyada işler ters gidiyo ve Julie ile Sofia'yı karıştırıyo.Sofia'yla sevişirken onu Julie olarak görüyo falan ve kızı yatakta yastıkla boğuyo.Daha sonra yine rüyasında yakalanıyo Julie'yi öldürmekten ve şu sorgu sahnelerini görüyoruz.
    (Şu yüzünde maskeyle mahkum olarak bi odada tek bi polis ve bi sorgu memuruyla olduğu sahneler)
    Tüm bunlar David'in hayalgücünün eseri.Sonra işler ters gittiği için şu asansördeki adam olaya dahil oluyo:Teknik Destek.
    Tüm olan biteni anlatıyo ve o binanın çatısındayken gösteriyo herşeyi.
    Seçenekleri sunuyo;ya atlarsın binadan uyanırsın,ya da bu sanal gerçekliğe devam edersin diye.Ancak David uzun yıllardır rüyada olduğu için sahip olduğu tüm malvarlığı 0a yaklaşmış durumda.
    David atlamayı seçiyo ve atlıyo.Sonra da filmin son sahnesi; David'in gözleri görünüyo ve arkadan Sofia'nın sesi : OPEN YOUR EYES...

arkadaşım sağol yazdıkların için..ama ben tam buraya kadar anladım filmi..:) ama benim kafamı karıştıran olay sırf şu idi senelerdir de bunun çetrefilini çözemedim....

ya atlarsın binadan uyanırsın,ya da bu sanal gerçekliğe devam edersin !!!

iyi güzel hoş....bu adam bu rüya'yı öldükten sonra görüyor değil mi ? eğer öldükten sonra görüyorsa nasıl filmin sonunda uyanıyor gözlerini açıyor?? hani ölmüştü bu adam da şirket bu adamın cesedini alıp sanal aleme sokmuştu ?? şimdi bu abimiz öldüyse öldükten sonra 150 yıl geçtiyse nasıl oluyorda bu asansördeki adam şirketin battı 0'ı tükettin hala uyanmak istiyorsun diye soruyor?? işin can noktası burası zaten...bu abimiz intihar edip öldü değil mi ?? bu sanal rüya'yı yapan adamlar bu abimizi tekrar mı yaşatıyorlar isteğe göre ? yani ben binadan atladım rüya istemiyorum diyip uyandırıyorlar mı ? :)) senelerdir bu kısımda takılıyım ben arkadaş yaw:)

ölmek üzereyken bu rüya görme işlemi başlıyor yanlış hatırlamıyorsam. bu zamanın teknolojisinde iyleşme ihtimali olmuyor ama 150 yıl sonraki teknolojiyle seni eski haline döndürebiliriz diyorlar.

• Bu filmi anlayamayanlar Memento'dan uzak dursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Bu filmi anlayamayanlar Memento'dan uzak dursun

+1 Beyin felci geçirilebilir mazallah.
  • Evet ADAMIN BEYNİNE KABLO SOKUP RÜYA GÖRDÜTMÜŞLER! AMA O BUNU KENDİ İSTEMİŞ FİRMAYA PARA VERMİŞ. KREDİ KARTINA HACİZ GELİNCE ADAM ÖDEYEMEDİ TABİ KARIYI KESTİ. AMA KARI ÇIKAR BİRAZDAN BUNLAR HEP İLİZYON
  • Film gayet açıktı. Anlaşılması en zor filmlerden biri diyenler olmuş, Lost Highway'i falan hiç izlememiş bu arkadaşlar demek
  • bu filmi çözmek asla mümkün değil fakat dikkat ettiğim kilit noktalar

şuna eminim adam 150 yıl sonra falan uyanmıyor. baştan sona kadar adam rüya görüyor film baştan sona rüya.

adam rüya görürken tek bir noktada uyanıyor yanında yatan sarışın Cameron Diaz "ben Sophia" diyor ve adamın hareketlerinden çok korkuyor yani filmde julie olarak görüp hoşlanmadığı kadın aslında Sophia.

şimdi..

filmdeki kilit noktalar

*araba camında muayene tarihinin 30 şubat olması. 30 şubat diye bir tarih yok yani adam rüyada o an. uykuda.

*club sahnesinde Penelope Cruz un tshirtünde "st. rose" (büyük ihtimal kolej) yazması. Bunu araştırdim bir sonuca ulaşamadım fakat bir manası olduğunu düşünüyorum

*kankasi Brian ve psikolog ikisininde Ohio lu olması

*sarışınin evindeki resimlerini Sophie olarak görmesi ve o esnada sarışın gerçek Sophia nin kafasına birşey vurarak "julie yi unutmalısın" demesi (burda adam rüyada değil)

*kankasi Brian in Sophia ya (sarışın olan) bunu yaptığına (dövdüğüne) inanamıyorum onunla konuştum demesi (burda adam rüyada değil)

*psikolog ile olan masa başı sohbetinde hayatımda bir kere aşık oldum (bence unutması istenen Julie denen kadına) demesi.

*annesinin en sevdiği tablosunun monet nin vanilla sky olması

son sahnede Penelope Cruz/ Sophia nin gökyüzüne yani vanilla sky a söyle bir bakması. ayrıca adamın yüzünün düzeldihi pembe maske taktığı sahnede maskeyi soyanin Penelope Cruz olması Aynı sahnede Cruz un adamın babasının portresinin önünden geçip bütünlük oluşturması. adamın Cruz la vedalaşıp aşağıya düşerken ailesi ile ilgili halisunasyonlar görmesi (burda Penelope Cruz adamın özlem duyduğu annesi olabilir ailesi adam çocukken serhoş birinin çarpması sonucu ölmüş)

*Filmin üç yerinde sanki yanında yatan kadının onu uyandırmak istermiscesine filmin sonu da dahil adamın sophia dediği karakterin yani aslında sevmediği sarışın kadının "open your eyes" demesi.

burda Penelope Cruz un canlandırdığı o şeker mütevazi tatlı karakter kesinlikle rüya. öyle biri yok. bu kesin. ve buna adam Sophia diyor. Fakat gerçek hayatta Sophia aslında sarışın olan kız arkadaşı.

iki şeyi asla anlamam mümkün değil

Penelope Cruz un canlandırdığı kız kim? kimi simgeliyor?

(benim fikrim Penelope Cruz adamın hayatında sevgi duyduğu herşeyi.. annesi eski kız arkadaşı gibi unsurları simgeliyor)

ve Julie ismindeki kız gerçekte kim? ve neden filmde ters bir şekilde kullanılıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sioux kullanıcısına yanıt
    Farklı bir bakış açısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.