< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Varikosel Ameliyatı (44. sayfa)
-
-
Çok teşekkür ederim. Kaçıncı dereceydi sizinki? Bende 3.1 mm var diye ameliyat önermediler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
siz ertelemişsiniz ama eğitim araştırma hastanesi en erken ne zamana ameliyat günü veriyormuş normalde bilginiz var mı?
-
bir hafta sonrasına randevu almıştım anestezi uzmanı acil değilse 1.5 ay ertelenmesi uygundur görüşü belirtince bayram sonu tekrar gidip ameliyat günü alacağım.
-
Boşaldıktan sonra benim ağrılarım hala devam ediyor :( ameliyat olalı 1.5 ay oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gittim devlet hastanesine, kasiklar ağrıyor, varikosel dedi. Sordum ağrının sebebi bu mu? "Evet"
Ultrason çekildi, varikosel var ve ayrıca fındık kadar karın kasında yırtık var.
Cerraha gittim, ameliyat tarihi almak için, adam muayene etti. Git 20 gün dinlen bir şey kalmayacak dedi. E dedim peki varikosel? Onlar ne anlar ya dedi, ağrıyı yapan o değil.
5 seneyi geçmiştir heralde, bir daha hiç aynı durumu yaşamadım.
2 doktor vardır, biri hematologlar-kan bilimciler diğerleri cerrahlar. Gerisi uzman falanmış hikaye bence
Ağrı testislerdemi, yara yerindemi oluyor hocam. Benim bugün 14.gün testislerde ağrı kalmadı şişlik felanda indi boyutu nerdeyse sağ testisle aynı seviyeye geldi. Ama ameliyst yeri hala kurumadı.
Testisler de oluyor bugün hiç ağrım olmadı mesela rahatım lakin yoğun bir cinsel hafta geçirirsen ağrılar tekrar vuruyor :D
Peki yara yeri ne durumda hocam sizin. İlişki için doktorum 1 ay beklemende fayda var dedi.
Merhaba lar ben 4 yıl önce çift taraflı oldum sol taraf nuks etmiş ultrasonda grade 4 çıktı birde reflü akımı var ben normal olmuştum araştırmadan oldum mikrocerrahi olsam iyiymiş 2 ay önce sperm testi yaptırdım değerler normal çıktı ama 2 aydır ağrı var her zaman agrimiyor ama orda rahatsız edici bir şey var İzmir de bu ameliyatı olanlara bir sorum olacak Ayrancılar medifema Hastanesi'nde onur kizere bu ameliyatı olan varmı ben oraya gittim muayene ye 4500 lira fiyat verdiler mikro cerrahi dedi doktor karşıyaka da kliniğe gittim 11bin 500 fiyat verdiler benim şimdi kafam karıştı Ayrancılar da 4500 karşıyaka da 11bin500 aynı yöntem Ayrancılar da bu ameliyatı olan varmı mikrocerrahi yöntemi ilemi yapiyorlar olan varsa Ayrancılar da cevap yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler
Ben 15,04 21 te oldum Tansu hoca var İzmir ekol hastahanesinde 4 bin SSK lıysan çok iyi ve anlayışlı ve çok iyi biri araştır istersen. -
Arkadaşlar ameliyat olalı 20güne yakın oldu ağrı felan komple bitti fakat elimle dokunduğum zaman hala o varisli damarlar hissediliyor normalmidir acaba ?
Mrblar. Benim de sperm sayısında sorun yok ama hareket ve şekli bir türlü istenilen seviye getiremedik. Yaş olarakta bekleyecek durumda olamadığımız için doktorumuz bize tüp bebek önerdi. Iskenderunda gerceklestiricez tüm bu işlemleri sanirim. Varikosel ameliyatını tüp bebekten önce olsak iyiydi ama zaman kisitimiz var. Tüp bebek sonrası muhtemel bir varikosel ameliyatı için hangi doktoru önerirsiniz ...tskler
Mrblar. Benim de sperm sayısında sorun yok ama hareket ve şekli bir türlü istenilen seviye getiremedik. Yaş olarakta bekleyecek durumda olamadığımız için doktorumuz bize tüp bebek önerdi. Iskenderunda gerceklestiricez tüm bu işlemleri sanirim. Varikosel ameliyatını tüp bebekten önce olsak iyiydi ama zaman kisitimiz var. Tüp bebek sonrası muhtemel bir varikosel ameliyatı için hangi doktoru önerirsiniz ...tskler
Hocam sizin anlattiklarinizla benim durumum, şu anda yaşadıklarım birebir aynı. Hatta ben de İskenderundayim. Mahsuru yoksa irtibat geçebilir miyiz lutfen?
Arkadaşlar herkese tekrar selamlar ameliyat olalı 2 ayı geçti, ağrılarım da geçti şuan hiçbir sorunum yok merak edenler için istanbul da Cüneyd sevinç hocama ameliyatımı oldum.Sizlerle açık konuşacağım eğer mastürbasyonu çok sık yaparsanız örneğin günde 2 kere yada günde 1 kere ağrılar oluyor çok rahatsız ediyor mu hayır lakin varikosel olmayan biri de bu sıklıkla yaparsa testisin de zaten ağrılar meydana gelir.Cinsel ilişki konusu da mastürbasyon ile senkronizeli sürekli (hergün) ilişkiye girmediğiniz müddetçe herhangi bir ağrınız meydana gelmez,benim en büyük sorunum şiddetli ağrılarımdı çok şükür geçti herkese geçmiş olsun.
Merhaba,
Varikoselden dolayı bir ağrınız yoksa, ameliyat olmamak ne gibi problemlere yol açabilir (çocuk sahibi olma ihtimalinin dışında) ?
geçmiş olsun.
-
Bugün iki farklı ürologla görüştüm, sol taraftaki varikoselim (3mm büyüklüğünde) için ağrı olmamasına rağmen spermiogram testime bakarak ameliyat olmamı önerdiler. İnternette araştırma yaparken girişimsel radyoloji ile varikosel embolizasyon işleminin yapıldığını okudum. Acaba bu yöntemle varikosel problemini çözenler var mı aramızda? ürologlar bu yöntemi faydalı bulmuyorlar, radyoloji uzmanları ise bu yeni yöntemin ürologlar tarafından uygulanamadığı için faydalı görmedikleri görüşünde, onlar da mikrocerrahi yöntemiyle yapılan ameliyatlarda nüks vakalarının kendilerine geldiklerini belirtiyorlar..
Tabiki herkes ameliyat olmadan bu problemi çözmeyi tercih eder; fakat forumda okuduğum kadarıyla neredeyse büyük çoğunluk mikrocerrahi yöntemlerle varikosel probleminden kurtulmuş. Ameliyatsız yöntem olarak adlandırılan embolizasyon yöntemi ise 2001'den beri uygulanmaktaymiş.
-
Yaygın yöntem olmadığı için araştırmadım. Mikrocerrahi şekilde iyi bi doktora olursan için rahat olsun basit bi ameliyat benim 45 gün oldu uara tamamen kapandı izi bile azıcık gözüküyor. Ağrı sızı hiç bişey kalmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: Bozok1
Yaygın yöntem olmadığı için araştırmadım. Mikrocerrahi şekilde iyi bi doktora olursan için rahat olsun basit bi ameliyat benim 45 gün oldu uara tamamen kapandı izi bile azıcık gözüküyor. Ağrı sızı hiç bişey kalmadı.Benim de aklımda ameliyat olmak var, ameliyat olmazsak ileride daha büyük problemlere yol acabiliyormus galiba (kısırlık, testislerin kalıcı zarar görmesi gibi)
Tekrar nüks edebilme ihtimali üzerine şikayetler okudum; bazı toplardamarların alınması unutulduğundan/ alınamadığından bilemiyorum. Bu işlem genel anestezi veya spinal anestezi seklinde yapılıyormus. Size hangisi uygulandı?
iş hayatına ve spor aktivitelerine baslama süreleri doktorların dedigi gibi midir? spor aktiviteleri için 1.5 ay beklenmeli diyorlar.
Geçmis olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 31 Mayıs 2021; 8:34:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X