hocam ilaç değil bitkisel takviye olarak geçiyor, yine de doktora yada eczaneye danışın isterseniz fakat ticari amaç yani o ilacı pazarlamaya çalışmayan bir kişi olsun. |
Varikosel Ameliyatı (52. sayfa)
-
-
aynı durum bende de var, sanırım traştan sonraki dönemde dikiş yerlerine yakın yerlerdeki kıl köklerinden kaynaklanıyor
-
Galiba bende olan hastalık bu 1 yıldır makarna gibi şeyler elime geliyordu ciddiye almadım şimdi ders çalışırken karşılaşınca hemen randevu aldım bakalım yarın Üro randevum var gelişmeler yazacağım umarım ciddi birşey yoktur
İlk edit: ultrason yaptırdım
Sol pleksus panpiniformisde en geniş ven çapı 3 mm ve valsalva ile 4 mm ölçülmüştür. Valsalva manevrası sırasında devam eden venöz geri akım mevcuttur. Bulgular grade 4 varikosel ile uyumludur.
Bu şekilde geldi
Edit spermiyogram 15.000.000 sperm geldi geri kalan morfoloji normal %60 hareket bakalım yarın gideceğim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnterest -- 6 Mayıs 2024; 15:24:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
bende de bilateral sol 3.7mm sağ 3.2mm olmak üzere varikosel mevcut.
son durumunuzu bizimle paylaşabilir misiniz ? bu yöntemi sizden bu kadar detaylı görünce en mantıklısıymış gibi göründü.(daha önce damar çıkartmayı düşünmüştüm ancak yorumları gizlemelerinin güvenilir bulmayarak yeni yöntemleri araştırmaya başladım ki doğru bir karar vermişim)
şimdiden teşekkürler!
-
merhabalar, öncelikle yıllardır süregelen bu probleminizi düzenli bir şekilde paylaştığınız için gerçekten çok teşekkürler.
ikinci olarak, son durumunuzu paylaşabilir misiniz ? ameliyatı mikrocerrahi ile mi oldunuz ? embolizasyon bana en mantıklısı gibi geldi sizin bu konuda düşüncenizi öğrenmek isterim.
-
diğer varikosel hastaları için de ufak bir bilgilendirmek yapmak istiyorum.
Ben 24 yaşında yıllardır sporla iç içe olan, son 5 yıldır da düzenli ağırlık antrenmanı yapan güncel olarak da Antrenörlük yapan birisiyim. Öncelikle belirtmek isterim ki bu hastalık hakkında şahsi düşüncem; yüksek yoğunluklu antrenmanları(yani 1RM %80-90) çok tercih etmemenizi, bu işi sadece kas kazancı olarak düşünmemenizi tavsiye ederim.
Bilateral reflü içeren 3.7mm sol 3.2mm sağ varikosel sahibiyim ve bunlara rağmen ileri hareketlilik %70 ve ml başı 26m sperm mevcudum vardır. Morfoloji değerim ise 14.
Benim varikosel olmamın ana sebebi üniversite yıllarımda günlük 14 saatleri bulan aktif ve ayakta geçirdiğim günlerin arasında yüksek yoğunluklu antrenmanlar eklememdi diye düşünüyorum. (bundan 2 sene önce 70kg iken 180kg deadlift 140-150kg aralarında da setlere girdiğim dönemler oldu.)
Neden 2 yıl boyunca sorun yaşamadım da şu an bu problemi dert edindim?
buna gelecek olursak, yine bu sene 6 aylık bir süreçte antrenörlüğümü ayakta bir şekilde gerçekleştirdim. Günlük ayakta kalma durumlarım 10 saati buluyordu ve bunun arasında yine ağırlık antrenmanları yapıyordum.
Ağrılarım iyice artana kadar bu sorunu görmezden geldim ve testisimde yumuşama olduğunu, torbasının da büyüdüğünü fark ederek bu hastalıkla tanıştım.
Sonuç olarak başta da belirttiğim gibi değerlerim şimdilik problem teşkil etmiyor ancak bana kalırsa da estetik kaygı ve konfor kayıplarım için birkaç sene içerisinde ameliyat olacağım.
Bilateral 3.7mm varikosele rağmen değerlerim iyiyse bunu sağlıklı beslenmeye, sigara kullanmamaya (2 yıl önce bıraktım) ve düzenli spor düzenli uykuya bağlıyorum.
Varikosel ameliyatına rağmen nüks yaşayanlara şahsi tavsiyem bir de sağlıklı yaşamayı denemeleri olur ve kesinlikle sigara kullanmamalısınız. Bu işte testesteron hormonunun başat olduğunu bilin ve onun yeterli salgılanması için düzenli egzersizle birlikte günlük 8-9 saat kesintisiz uyku uyuyun.
düzensiz bir aktarım olduysa kusura bakmayın. İleride ameliyat olursam bu süreci de sizinle paylaşacağım.
-
Güncelleyeyim. 2024 Temmuz itibariyle Cüneyt Sevinç'e ameliyat olan var mı? Bazı kötü yorumlar gördüm google mapste. Doğruluğu ne kadar bir bilgisi olan var mı acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Paylaşılanlar çok işime yaradığı için bende birilerine faydası olur diye başımdan geçen süreci paylaşmak istedim.
Özelde ve devlette dopler ultrason çekindim ve ağrım da olunca ameliyat olmamın %60 oranında fayda sağlayacağı belirtildi. Bu noktadan sonra doktor arayışına girdim. 90 bine kadar fiyat söylediler. Hepsi mikrocerrahi ile yaptıklarını belirttiler. Bu noktaya kadar gözlemlediğim çok önemsemedikleri bir ameliyat olduğu hatta devletteki bir doktor boşuna ameliyat olma ağrıların geçmez dedi. Ameliyat olduğum doktor dahil görüştüğüm hiçbir doktorun bu ameliyatı önemsediğini hissedemedim. Doktor tercihi esnasında çokça doktorlarla ilgili yorumlar okudum. Yorumlar arasından varikosel ameliyatı olanların yorumlarını bulmaya çalıştım. Kafam çorba oldu. Çok övdükleri doktorla ilgili de olumsuz yorumlar yapılmıştı. Araştırdığım doktorların hepsi prof du. Sonunda şifayı verecek olan Allah hepsi alanında tecrübeli doktorlar diyerek birini seçtim. Rabbim şifamı bu doktor elinden ver diye dua ettim. Sekreteri ile görüşerek bir hafta sonrasına ameliyat gününü ayarladık. Her ihtimale karşı ameliyattan bir gün önce muayene randevusu oluşturdu ameliyat durumunu doktorun da teyit etmesi gerekiyordu. Muayene günü geldi doktorun yanına gittim. Bana varikosel nedir den başlayarak ameliyatın nasıl yapılacağına güzel bir şekilde açıkladı. Tecrübeli bir doktor olduğunu hissettim.
Ameliyat günü geldi. Ameliyathaneye aldılar beni ekip baya konuşkan seni sakinleştirmek için ellerinden geleni yaptılar. Ben genel anestezi istiyordum ama bana şöyle bir öneride bulundular spinal anestezi yapalım ayrıca seni de uyutalım ameliyat sürecinden haberin olmaz dediler. spinalin yan etkilerinin daha az olduğundan falan bahsettiler. Bende kabul ettim. Ameliyatın bir esnasında gözümün açıldığını hayal meyal hatırlıyorum. spinal yeterli olmamış mı genele mi dönmüşler inanın ilk ağızdan bilgi alamadım beni odaya getirdiklerinde hemşireler eşime şöyle demiş spinal başlamış bir aşamada genele dönmüş ama biz spinal olarak değerlendireceğiz demiş. Böyle bir karışıklık yaşanmış ama bir zararı olmuş mu herhangi bir sıkıntı olur mu bilmiyorum.
Odaya geldiğimde yarı baygındım 2-3 saate ayağa kalkabildim ama ağrım fazlaydı. Hem ameliyat yerimde hem aşağısında ağrım vardı. Öyle okuduğum araştırdığım kadar basit değildi. Ertesi gün aracıyla uzun yola çıkanları falan okumuştum. Ben tuvalete giderken zorlanıyordum. Birde ameliyathanede o anestezi ile ilgili yaşanan durumdanmıdır yoksa anestezinin etkisimidir. Ben derin uykuya dalacağımda nefes alış verişim hızlanıp direk gözlerim açılıyordu. Bundan dolayı uyuyamıyordum. 3-4 saat sonra doktor geldi geçmiş olsun dedi. İki tane damar çıkarttığını söyledi damarların fotoğrafını gösterdi. Bu gün burda kal yarın taburcu edelim dedi ve başka bir şey demeden gitti. Uyuyamadığımı sordum anestezinin etkisidir geçer dedi. Bilgilendirme kısmı yetersiz geldi de yarın taburcu olurken bilgilendirir heralde diye düşündüm. Mesai bitiminde hastahaneden ayrılırken bir kez daha uğradı. Ayakta çok dolaşma başın ağrırsa karışmam dedi. Gece de nefes nefese uyandığım çok oldu. Doğru düzgün uyuyamadım serum takan hemşireye sordum. Oda anestezinin etkisidir dedi. Böyle böyle o geceyi geçirdim. Sabah pansumana geldi. Durumumu sordu ben yine nefes nefese kaldığım için uyuyamadığımı söyledim anestezinin etkisidir geçer dedi. Damar çıkarttığını söyleyince bazı doktorlar gibi acaba testiside dışarı çıkardı mı diye merak ettim onu sordum. O kadar abartmadık dedi. Pansumanı yaparken çok canım acıdı enfeksiyon varmı diye biraz sıktı sanırım ama gün boyu acısını çektim. Demekki böyle kontrol ediliyor dedim. Açıklamalar yapılmayınca ben soru sormaya devam ediyorum. Ne zaman pansuman olayım 2 gün sonra ol. Buraya mı geleyim acildeki arkadaşlar yardımcı olur. Slip giy yukarı kadar çek. Banyo ne zaman yapabilirim 2 gün sonra banyonu yapabilirsin. Kontrole gelecekmiyim dedim gerek yok dedi. 3 ay sonra herhangi bir yerde semen testi yaptır dedi. Kaç gün rapor yazayım diye bana sordu bende kaç gün ihtiyacım olur bilemiyorum dedim. 3 hafta yazmış. Taburcu olabilirsin soracağın soru varsa ben odamdayım sorabilirsin dedi. Taburcu işlemlerini yapıp çıktık. Yürümekte bile zorlanıyordum. Araçla giderken ufak kasisler direk ameliyat yerime vuruyordu. Ani frenlerde aynı şekilde baya zorlandım. Eve ulaştık o günden itibaren 4 gün boyunca başım çatladı ayağa kalktığımda daha fazla ağrıyordu. Ameliyatımı unuttum diyebilirim. Ağrı kesici ile duruyordum. Etkisi gidince direk yatağa düşürüyordu. Kafamda tonlarca yük var gibi hareket ettirdiğim anda ağrı katlanıyordu. 4 günün sonunda ağrı geçti. Bu arada testiste şişme, ameliyat bölgesinde sertleşme ve çevrede his kaybı gibi durumlar olmaya başladı. Böyle şeyler olunca birde ameliyattan sonra yeterli bilgilendirme olmaması, kontrole gitmeme gerek olmadığı, herhangi bir yere gidip semen testini yapabileceğim, ameliyat esnasında anestezi ile ilgili sorun oluşmuş olması bende vesveseye sebep oldu. Neden kontrole çağırmadı, bu hastahanede semen testi yapılmıyor mu neden başka bir yere gönderdi, ilk muayenede detaylı bir şekilde bilgi veren doktor gitti yerine önemsemeyen bilgilendirmeyen bir doktor geldi neden acaba, yoksa ameliyatta bir sıkıntı mı oldu vb. Düşünceler üşüştü bende hastahaneyi arayıp bilgi almak istedim. Doktorun sekreterine bağladılar durumu kensine anlattım ben sizi doktorla görüştüreyim dedi. Doktor 2-3 saat sonra beni aradı. Düşüncelerimin hepsini kendisine anlattım. Ameliyatın gayet iyi geçti. Kusura bakma biz basit ameliyatları bitirdikten sonra iyi geçmişse çok üzerinde durmuyoruz. Ama hasta psikolojisini göz ardı etmişiz kusura bakma dedi 2 hafta sonra gel bir kontrol edelim dedi. O şişlikleri his kayıplarını falan sordum hepsinin normal olduğunu söyledi.
Şuanda 14. gündeyim ameliyat yerim baya iyileşti arada ufak sızı hissediyorum o kadar. His kaybı da azalıyor. Kesiğin etrafındaki sertlik devam ediyor. Sol testiste şişlik devam ediyor. Ayrıca dokununca ağrımda oluyor. Yürürken falan ağrı oluyor. Sol testiste bir hassasiyet var. Çok ayakta kalınca şişlik penisin dibine kadar çoğalıyor. Yatıp dinlenince bu şişlik geçiyor. Ama sol testisteki şişlik hala var. Ayrıca sol testis sağa göre daha yukarda. Her geçen gün şikayetlerim azaldığını hissediyorum. Sol testisteki yürürken oturup kalkarken oluşan rahatsızlık da gittiği zaman günlük yaşantıma dönebileceğimi düşünüyorum. Ameliyattan önce okuduğum yorumlara göre iki haftaya işe başlarım diye düşünüyordum. Şimdi 3 hafta belki de 4 haftaya işe başlayabilirim diyorum. Sanırım bünyeden bünyeye değişiyor. Ya da ameliyat bölgesinde hassas ya da önemsemeden sert çalışma ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Özellikle varikosel ameliyatına yoğunlaşmış doktorların videolarını hasta yorumlarını izlediğimde bende en fazla iki haftada normale dönerim diye düşünmüştüm ama olmadı.
Süreç biraz zor gibi ama ben Rabbimin şifayı vereceğine inancımı hiç kaybetmedim. Bu hal bana ayrı bir huzur ayrı bir güç verdi. Dünyanın en iyi doktoruna da gitsen başına gelecek bir zarar varsa bunu kimse engelleyemez. Tevekkülle çıkılan yolda da güzellikler oluşacaktır. Allah herkese tez vakitte şifa versin.
-
Yaklaşık 1.5 senedir çocuğumuz olmadığı için bende özel bir hastanede üroloji bölümüne gittim.3. seviye varikosel var senin çocuğun olma ihtimali çok düşük dedi doktor spermiyogram testi sonuçlarıma göre ise miktar 6 ml sayı 33.2 milyon Total sayı 199.2 milyon Total motil sperm sayısı 59.7 milyon hızlı ileri hareket oranı %10 yavaş ileri hareket oranı %15 yerinde hareket oranı %10 hareketsiz oranı %65 sperm morfolojisi normal yapı %4 anormal yapı %96 sperm morfolojisi who normal yapı %12 anormal yapı %88 iğne başlı %4 boyun orta parça defekti %6 çıktı.Urolog sperm kalitesinin çok iyi olduğunu ancak yine de 3. Seviye sol testiste Pp ven genişliği notralde 3.5 mm valsava ile 5 mm ye ulaşmaktadır şeklinde radyoloji görüntüsü olduğu için ameliyat önerdi.Ben doktora hem kalitesi çok iyi diyorsunuz hem ameliyat öneriyorsunuz benim hiçbir ağrım falan yok deyince yine de yapılsa iyi olur demeye başladı bu işin ilacı falan yok mu deyince proxymen diye bir ilaç verdi ama bu ilacı yazdığımı kimseye söyleme senin değerlerin gayet iyi dedi hatta miktarı fazlaymış doktor başka arkadaşını da çağırıp bu nasıl olabilir diye kendi aralarında konuştular.Yasadigim yerde ürolog yok bu yazdığım değerlere göre benim ne yapmam lazım neyi tavsiye edersiniz aranızda bu sperm testi sonuçlarından anlayan varsa yorum yaparsa sevinirim.iyi günler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam sperm sayınız iyi, morfoloji iyi. Lakin ileri hareketli ve yerinde hareketli sperm oranınız %32 olmalı ikisinin toplamı. Çok kötü bir sonuç değil bu değerlerle ve daha düşük değerlerde çocuğu olanlar oluyor. Takviye multivitamin kullanabilirsiniz. Keçiboynuzu kürü etkili oluyor. Bence önce takviyeleri deneyin.
-
Benim de renkli doplerde yapılan incleme sonucu. Valsalva manevrası ile sağ 1.6 mm, solda 1.8 mm bulunmuştur. Valsalva manevrası ile solda 2 sn süren reflü akım izlenmiştir.
Şeklinde rapor çıktı.
3 Aydır takviye kullanıyorum. Sperm sayısı 5.5 milyondan 12.5 milyona çıktı. Hareketlilik düşük. Morfoloji iyi.
İnternette yazılanları okuyorum kimisi olun diyor kimisi olmayın diyor. İkinci çocuğumuz için uğraşıyorum. Ne yapacağımı bilemedim bende.
-
Keçiboynuzu pekmezi içmeye başladım hocam bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
Takviye ilac olarak bir öneriniz var mı proxymen yerine proxeed plus diye bir ilaç çok yazıyor duruma göre düzelme olmazsa onu kullanmaya mi geçsem diye düşünüyorum
Keçiboynuzu Kürü, Proxed Plus, Evicap E vitamini bunları kullanın etki eder.
Bu arada varikoselde reflü var mıydı ? Geri akım diye de geçer
-
Radyoloji görüntüsü kısmında solda pp ven genişliği notralde 3-3.5 mm valsava ile 5 mm ye ulaşmaktadır.Valsava ile revers akım izlenmektedir.Sag tarafta pleksus pampiniformis venlerinde belirgin varikoz genleşme veya yetmezlikle uyumlu ters akım saptanmadı sonuç kısmında ise epididimisler normal olarak değerlendirilmiştir yazıyor.proxymen bitince proxeed plus alayım diye düşünüyorum hocam.
Siz bu konu hakkında epey bilgilisiniz sanırım.
Evet bilgim var biraz çok araştırdım. Sizde de geri akım var lakin sperm değerleriniz gayet iyi. Bu dediklerime çoban çökerten de ekleyin. Ama özellikle keçiboynuzu etkili oluyor. Vitamin olarak Proxed Plus içerik olarak zengin.
Kaç yıldır çocuğunuz olmuyor ?
Bizde ilk çocuğumuz var ama bu ikinci çocuk isteyince reflü çıktı onu anlamadım, ameliyat kimi tavsiye ediyor kimisi etmiyor. Benim sperm değerlerim sayı olarak sınırda ama hareket düşük. Kimi diyor geri akım reflü varsa daha zor olur diyor çocuk olması. Off çok zor bu işler
-
Keçi boynuzu kürü dediğiniz şu tv de hocanın kaynatıp suyunu için dediği mi bunun yerine pekmezi vs olur mu acaba ? Normali 15mil iken Sayım 5 mil çıktı bu yazılan takviyeler işe yarar mı acaba ? Teşekkürler
Doktor çektir dedi henüz randevu almadım. Bu doplör nasıl çekiliyor iğne falan vuruyorlar mı çıplak mı oluyoruz ne kadar sürüyor :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet tabiki etki eder. Ama iyisini bulmanız gerekir. Bana kür daha iyi gelmişti.
Keçiboynuzu Kürü,
Keçiboynuzu Pekmezi,
Çoban Çökerten,
L-Arginin
Evicap E vitamini,
Proxeed Plus
Bunlar sperm sayısını ve hareketini arttırır lakin ileri derecede varikosel varsa ne kadar etki eder bilemiyorum.
Varikosel dediğimiz olay toplardamarın, damar genişlemesidir. Damar kapakçıkları işlevini yitirip geri akım reflü denilen olay gerçekleşiyor bu da sperm kanalına yakın yerde olduğu için sıcaklık oluşturuyor ve sperm değerlerini etkiliyor. Ben de de varikosel 1.8 mm çıktı ama önce bitkisel kürleri mi denesem diye düşünüyorum.
Varikosel Muayenesi ise doktor kenara çekip perdeyi kapatır. Pantolonu indirirsin yumurtalıklarını ellemeye başlar. Orada varikosel varsa bilebilir. Sonra Renkli Dopler isteyebilir. Onda da uzanıyorsun makineyle yumurtalıklarındaki damarlara bakıyorlar. Sonra krem gibi bir şey sürüyor tekrar bakıyorlar. Kısaca muayene çok basit.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
muaneyi oldum dopler aşamasına geldik kolay bir şey dediğiniz için randevuyu aldım hemen. teşekkür ederim.
Proxeed Plusın da piyasada tavsiye edilen fiyatının çok üstü olduğunu üzülerek görüyorum. böyle fırsatçılık olmaz. ayda 2 kutu en az 3 ay kullansak...
-
merhaba bahsini geçirdiğiniz operasyonu yaptırdınız mı acaba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X