Şimdi Ara

Varikosel Ameliyatı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
55
Favori
371.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hafta basinda ameliyat oldum, testiste sisme olabilecegini soyledi doktor ama hidrosel olabilir mi diye korkuyorum baya sisti. Sizlerde de sislik oldu mu? ne kadar surede indi?

dikisler ortalama kac gune geciyor?
  • 06.09.2014 de çift taraflı varikosel ameliyatı olucam. Ameliyattan önceki gece saat 12 den önce bişey yenmeyecek.
    Sabah aç olarak hastaneye gidilecek. Hastanede kan tahlilleri yapılacak.
    Herhangi bir sorun var mı diye.

Daha sonra ameliyata alınacakmışız..1-1.5 saat arası sürermiş.
    Genel yada spinal anesteziden hangisi olacağını doktor bana söylemedi henüz.
    Herhalde ameliyat sırasında karar verilecek.

Bakalım hayırlısı.
    Ameliyattan sonrada neler olduğunu yazarım inşallah..

iyi ve sağlıklı günler herkese.

Not: Ameliyat Ankarada özel hastanede 1500 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sararkaya -- 2 Eylül 2014; 9:14:01 >
  • Arkadslar ameliyat oldum..1 saat surdu..bir gece hastanede kalicam..ameliyattan bir gun once saat gece 12 de yeme icmeyi bitiriuosunuz..ac gidiliyor..hastaneye yatinca kan tahlili, ekg , ciger filmi cekiliyor.damar yolu aciliyor anestezi icin...sonra ameliyata alindim..genel anestezi oldum. (koldan ilac veriyorlar..5-10 sm icinde uyuyorsunuz..gozunu kapatip acmis kadar sure gecti saniyosunuz)..simdi biraz sizliyor..dogrulamiyorum..yarin oglen taburcu olucam..daha idrar yapmadim..sonta filan takilmadi..simdilik boyle..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agri kesici ilac aldim..agri hafif var..kicuk abdest sorun olmuyor.!

• sararkaya S kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun kardeşim. Ameliyattan bir kaç hafta sonraki durumunuda yazarsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

geçmiş olsun kardeşim. Ameliyattan bir kaç hafta sonraki durumunuda yazarsan sevinirim.

Ameliyatin oldugu gun agri-sizi oldu..bas agrisi da oldu..gece uyuyamadim ben..simdi sabahi etmeye calisiyorum (06:00)...ama dun gece agri kesici yaptilar..simdi daha iyiyim..gelismeleri yazicam..!

• quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Arkadaslar merhaba..varikosel ameliyatindan dolayi 1 gece hastanede kaldiktan sonra dün ögle taburcu oldum..agri azaldi ama hala var..ayaga kalkinca aciyor..banyoyu doktor 3.gun yapabilirsin dedi ama ben 1 hafta bekliycem..dikisler kendisi eriyen cinstenmis..
    Testislerde buyume var..doktor cift tarafli ameliyatta olabilir bu durum dedi ve buz koy dedi..koyuyorum dünden beri ama daha inmedi..hidrosel durumundan endise ediyorum..ama bir arkadasimiz da da sislik olmus sonra inmis..!ben sanirim 10-20 gun ayaga kalkamam.

• Arkadaşlar testislerdeki şişilk (ödem) 3-5 günde geçecekmiş doktormla konuştum..bağlanıp iptal edilen damarların yerini alacak damarlarda dolayı şişlik oluyormuş. İlaç kulanmaya başladım..1 agrı kesici.1 antibiyotik.. allah herkese şifa versin tez zamanda..
  • Arkadaslar amelayattan sonraki 4.günde agri cok az kaldi..o da ayaga kalkinca..dikisler estetik..antibiyotik ve agri kesici kullaniyorum.
    İdrara cikmada sorun yok..testislerde şişlik (ödem) var hala..buz koyuyorum..ameliyat olursaniz mikrocerrahi ile olun kesinlikle..!!!
    Doktorum da çok ilgilendi hastanede..pansumani bile kendisi yapti..!

• Ameliyattan sonraki 5.günde:

Ayaga kalkinca agri oluyor..sislik devam ediyor..banyo yapilabiliyor artik..dikisler estetik..kendisi eriyecek..!
    Sanirim tamamen iyilesme 1 ayi bulucak.!

• Herkese geçmişolsun. 11.09.2014 tarihinde Sancaktepe via hospitalde microcerrahi ile Doç.Dr. Cüneyt ADAYENER e ameliyat oldum. Fiyat olarak Sol varikosel kan testleri ve tek kişilik odada yatış toplamda SGK lı olduğum için 900 TL tuttu.

Öncelikle doktorum gayet cana yakındı ve işinde uzmandı.
    Hastane personeli güler yüzlü sürekli bir ihtiyacınız varmı diye sordu 3 öğün yemek geldi.
    Doktor Muayeneden hemen sonraki gün ameliyata aldı.
    Ameliyatım yaklaşık 1 saat sürdü komple uyku halindeydim uyandığımda uyuduğumu bile hatırlamıyordum.
    Ameliyat olduğumu kasıktaki ağrı başlayınca anlayabildim.Kasıktaki ameliyat yerinin kesiği 2 cm dikişler estetik ve kendi kendine döküleceği söylendi.
    ilk 3 saat yerimden kalkamadım fazla kıpırdayamadım. Bu sırada doktor gelip kontrollerini yaptı anestezi doktoru ayrıca gelip kontrollerini yaptı.
    12.30 da ameliyattan çıkmıştım 18:00 gibi istersem taburcu olacağımı söylediler. Hastaneden çıkana kadar tansiyon ölçümlerine devam edildi.
    Şişlik vs bi sorunum yok sismemesi için buz takviyesi yapabilirsin dendi.
    1 antibiyotik bir ağrı kesici verildi.
    Hastaneden yürüyerek çıktım arabayla eve gelip 3 kat yukarı çıktım.

2. günümde ağrım gayet hafifledi ilaçlarında etkisi var tabiki. Ama zorlamaya gelmiyor can yakıyor. Doktor 3-4 gün yatmalısın dedi. Büyük veyahut küçük tuvalette kesinlikle sıkıntı yok. Artık bundan sonraki 3-4 ay sonra sperm testi yaptıracağım.

Herkes söylemiş bende söylüyorum doktorunuzu iyi seçin ve kesinlikle mikrocerrahi ile olun ilersi için hem sağlıklı hem daha az ağrılı.

Bundan sonra olacaklara Allah şifa versin herkese geçmiş olsun.

• sol testis ağrısı yüzünden doktora gittim ilk gittiğim hastanede doktor önce damar genişlemseinden şüphelendi ama testlerden sonra böyle bi bulgu bulunmadı daha sonra baika bi hastaneye gittim ordada bi sorun çıkmadı doktor ağrı kesici iç bekar olduğun için düzenli bi cinsel hayatın oolmadığı için olur zamanla geçer dedi ama internetten araştırdığım kadarıyla ben hala varikoselden şüpheleniyorum ve nefesini çektiğimde sol testis yukarı doğru doğru çıkıyo ama sadece sol testis ,, bi bilgisi olan var bilgi verebilir
  • 1 hafta oldu ameliyat olali..agri hic yok nerdeyse (sadece lavabodayken var)
    Ama dikis yerlerine dokundugumda acima oluyor ve dikis yeri ve alt kismi cok sert, tas gibi..bir de icinde sanki pipet boru var gibi...
    SiZ de nasil?

• Arkadaslar kontrole gittim bugun..

Doktor dikis yerindeki sisligin normal oldugunu,
    2-3 hafta icinde gececegini soyledi..
    Dikisler kendisi eriyecekmis.
    Sislik de zamanla gececekmis.

• Mrhb arkadaşlar foruma yeni uüyeolabildim bende 08.09.2014tarihinde cçift taraflı ameliyat oldum kafama takilan bi sorun var yardimci olursanız sevinirim.ben ameliyati sörf mikrocerrahi olsun diye 250km uzaklıktaki başka şehirde oldum benim doktor mikro cerrahi yapiyorum dedi fakat ameliyat yeri ayni normal. Ameliyat yeri idi sadece doktorun kafasında mikroskoba benzeyen bir alet vardi .allah var ameliyata ssikinti yok çok güzel agrim sizin kalmadi ama acaba mikro cerrahi degilmiydi kandirildikmi sorum bu szn ameliyathane nasildi

• quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

1 hafta oldu ameliyat olali..agri hic yok nerdeyse (sadece lavabodayken var)
    Ama dikis yerlerine dokundugumda acima oluyor ve dikis yeri ve alt kismi cok sert, tas gibi..bir de icinde sanki pipet boru var gibi...
    SiZ de nasil?

bugun kendi kendime pansuman yaptim dikis olan yerlere ve altına ustunu kontrol etttim bi sertlik rastlamadım

gecmisolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcmuzip

quote:

Orijinalden alıntı: sararkaya

1 hafta oldu ameliyat olali..agri hic yok nerdeyse (sadece lavabodayken var)
    SiZ de nasil?

bugun kendi kendime pansuman yaptim dikis olan yerlere ve altına ustunu kontrol etttim bi sertlik rastlamadım

gecmisolsun

Benim dikis yerleri tas gibi sert..dikisin alti da sert..doktor zamanla (2-3 hafta)gececek dedi ama bakalim .! Hayirlisi..!

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet5600

Mrhb arkadaşlar foruma yeni uüyeolabildim bende 08.09.2014tarihinde cçift taraflı ameliyat oldum kafama takilan bi sorun var yardimci olursanız sevinirim.ben ameliyati sörf mikrocerrahi olsun diye 250km uzaklıktaki başka şehirde oldum benim doktor mikro cerrahi yapiyorum dedi fakat ameliyat yeri ayni normal. Ameliyat yeri idi sadece doktorun kafasında mikroskoba benzeyen bir alet vardi .allah var ameliyata ssikinti yok çok güzel agrim sizin kalmadi ama acaba mikro cerrahi degilmiydi kandirildikmi sorum bu szn ameliyathane nasildi

Hocam mikrocerrahi de buyutec olarak gorev yapan mikroskop kullaniliyor sanirim..

Doktorun kafasindaki sey sanirim loop denen bir buyutec..mikroskop degil..!

Mikroskop buyuk bir cihazmis...ameliyat odasina sonradan aliniyormus sanirim.!
    İnternette resimleri var..mikrocerrahide kesi yeri 2-3 cm oluyor.!

• Yaridan baygindim öyle bir cihaz görmedim gerçi gozumun onune perde verdiler. Birde kestikleri yer 2-3cm değil soldan5-6sagdan5-6cm

• Beyler bende izmirde yaşıyorum yaşım 21 yeşilyurt devlet hastanesine gittim. varikoselim var dedim dopplere gonderdıler. bayan doktor daha doppleri cekerken dedi 2 taraftada varikosel var ama düşük evrede yeni dedi. karın bölgemde ağrılar oluyor. doktora sonucu gostermeye gittim istersen ol istersen olma dedi net bişey solemedı. ameliyat olsamda agrılarım devam edermıs gecmezmıs. Sperm sayımı yapmadılar test istemediler. Dopplerde cıkar mı sperm sayısı? sonucta hersey normal olagan ama varikoselim var sonucta 2 tarafta da ameliyat olmam şart değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.