Şimdi Ara

Ve tarih bunu da yazdı, Polonya Zloty’si TL’yi geçti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeroMan999

quote:

Orijinalden alıntı: kreat

quote:

Polonya Zloty’sinden BANANE...!!!

Yok almanya daha ucuz yok polonya daha ucuz. Git orda yaşa o zaman..
    Bence sizin gibi dış ülke sevdalıları olduğu için TL değer kaybediyor.

Olaya yanlış bakıyorsunuz, eğer trol değilseniz. Paramız değer kaybediyor.

TL'nin değer kaybetmesi kimin yüzünden oluyor acaba? İyice saçmalamışsınız. Olay Nasrettin Hoca'nın işine döndü. "Hırsızın hiç mi suçu yok" Ekonomiyi batıranın hiç mi suçu yok?

Bak bakalım ülkeyi kim yönetiyor 15 yıldır?

Siz şunu bir türlü anlayamıyorsunuz.

Ekonomi filan battığı yok öncelikle bunu belirtim. TL değer kaybediyor diye ekonominin batacagina inanmaniz abes zaten. Böyle düşünerek aslında sacmalayan sizsiniz.

Asıl konu şu; normal giden bir ekonomi de dolar veya başka bir para neden bir anda yükselip bir anda düşüyor?

Önce bunun cevabını verin bana.. Bu dış güçlerin oyunu değil de nedir?

15 yıldır yonetiyor diyorsunuz da, başka biri yonetseydi ülkenin halini hic dusunemiyorum. Çünkü diğer siyasetçilerin hiçbiri bana güven vermiyor. Neler olurdu kim bilir.

Ekonomi batmıyorsa sizin tabirinizle normal gidiyorsa, bakan niçin çıkıpta "ya borçlanacağız ya da vergileri artıracağız" diyor ? Akp hükümeti ekonomiyi iyi hale getiriyor ama dış güçler bozuyor ?! Kesin öyledir.

Dış güçlerin oyunu ? Zaten ya fetö ya dış güçler yapıyor bunları (!). O dış güçler, bop projesinin eşbaşkanlarından biri olarak kimi seçmiş acaba ?

Bana da diğer siyasetçiler güven vermiyor. Kaç dönemdir kimseye oy verdiğim yok. Ama kalkıpta, sırf yol ve hastane yaptı diye Akp'nin yanlışlarını meşru görüpte onları desteklemiyorum. Ayrıca Meral Akşener alternatif olabilir. Ona oy vermeyi düşünüyor musunuz ?

Peki 15 yıldır bu ülke ne hale geldi onu düşünüyor musun ? Ülkenin görmediği rezillik kaldı mı Allah aşkına ? Ülkeyi kaosla, iç savaşla tehdit edenler kimler ? Herşeyi bi kenara bırak, kürdistan bayrağını göndere çekerek binlerce şehidimize ve ailelerine edilen hakaretler ne olacak ?

Oy verecek parti yok diye gidipte yılanları beslemenin alemi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekonomi nedir bilmeyen kisiler yine gelmis bunlar dis mihraklarin oyunu falan demisler. Bu arada AKPliler inanmayacak ama Turkiye'yi dunyada takan yok. Polonya'da yasayan biri olarak buradaki Kenya'dan gelen doktor bile Erdogan icin diktator diyorsa daha fazla yoruma gerek duymuyorum.

Dovizin yukselmesi dis mihrak sacmaliginda falan degil, dis mihrak diye bir sey bile yok. AKP ve Erdogan her zaman magdur tarafi oynamalari gerektigi icin bir seyin icine ettiklerinde devamli bir rakip veya dusman cikartmak zorundalar. Yok faiz lobisi, yok Gezi lobisi, yok dis mihraklar, yok FETO, yok o, yok bu. Turk insani magdurlari cok sever, ulkeyi yonetenlerde bunun cok iyi farkinda.

Bir de basitce anlatim icin;
    http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/gungor-uras/ayse-teyzem-soruyor-dolar-neden-yukseliyor-2375812/

Yaziyi okumayacak kadar tembelseniz de dovizin dusmesi ve TL'nin degerlenmesi icin ulkeyi yoneten sahislarin her seferinde dis ulkelere laf etmemesi, Eyy Almanya, Eyy Hollanda, Eyy Naziler, Eyy Fasistler falan dememesi lazim. Iki de bir biz bu oyunu bozacagiz dememesi lazim ki ortada donen oyunu kuran da kendisi sunan da yoneten de yine kendisi. Hapishanelerin dolup tasmamasi lazim. Egitim seviyesinin yukari cikmasi ve bilime yonelik egitim yapilmasi lazim. Devletin tuketimi degil uretimi tesvik etmesi, yerli malini ezdirmemesi lazim. Su an bugday, saman ve coban bile ithal, yerli tohum ekmek yasak hatirlatayim. Devlet harcamalarinin kisilmasi, vergilerin AB normlarina gore uyarlanmasi, insan haklarina uygun kanunlar koyulmasi, bagimsiz yarginin olusturulmasi, devleti yonetenler icinde bagimsiz kontrol mekanizmalarinin konulmasi, mecliste bugun hangi bakana yeni ucak alsak yerine bugun hangi sehrimize hizmet etsek diye konusulmasi lazim.

Koru korune bir adama biat etmek AKPlilerin tercihi. Ancak her ne amacla hizmet ediyorsaniz edin, bunlarin acisi cocuklarinizdan cikacak. Size belki ek imkanlar sunulmustur, para olur, mevki olur, belki farkli seyler de olur, onemli degil. Bunlar sadece gunu kurtaracak seyler. Erdogan'in basina bir sey geldigi anda tum duzen cokecek, ve yeni gelen her kim olursa olsun topyekun temizlik yapacaktir. Nasil ki Erdogan daha iki gun once "ne istediniz de vermedik" dedigi akil hocasini terorist ilan edip, kendine uymayan herkesi de onunla birlikte yaktiysa, yeni gelende aynisi mevcut kadroya yapacak.

Fakat insanlarin unuttugu sey su, iktidardakiler kendilerini kurtarmaya bakarken ulke yanacak. An itibariyle devletin gelir gider hesaplarina bir bakin, bir de 2018'in ilk uc ayina bakin. Su an Turkiye sadece vergi ile yonetilip Saray'a calisiyor. Yapilan kopruler ve yollardan milyar dolar seviyesinde zarar geliyor. Hani klasik laf vardir, ben dovizle ne aliyorum diye, aldigin ekmek, giydigin don, kullandigin internet, arabana koydugun benzin, hatta senin ihrac edip sonra islenip tekrardan aldigin pantalon bile dovizle isliyor.

...

Polonya ekonomisine gelince, mevcut hukumet de AKP gibi asiri sagci ancak kafalarina gore hareket edemiyorlar. Kendilerine gore kanun cikartmaya calistiklarinda halk meydanlara dokuluyor. Ancak Turkiye ile fark, Gezi Parki 'ndaki gibi "destan yazan polisler" burada bulunmuyor. Binlerce kisi protesto eder, polis herhangi bir mudahale de bulunmaz, sonra kanun geri cekilir. Bakiniz kurtaj protestosu ve Supreme Court'un hukumete baglanmaya calisilmasi. Burada enflasyon da yok. Fiyatlar senelerdir ayni seviyede. Kiralar artmaz, toplu tasima zamlanmaz, araclar zamlanmaz, yeme icme hep aynidir. Ama gecen sene Temmuz'da 1 Zloty 0,76 TRY iken an itibariye 1,03 TRY.

• Polonya bizden gelişmiş bir ülke savaş olmasaydı daha da fark atardı bize

• Paramızın değer kaybettiği doğruda, bunu 15 yıl ile sınırlayanlar ikiyüzlünün, eyyamcının dik alası.
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    Okumamalisiniz cahil kalmalisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasadaki 5 lira ve 10 lira eskimeden paçavraya döndü. her anlamda paramız çöp... yakında euro 5 lira olur kağıt paramız ancak demir bozukluk parası eder avrupanın.
  • € bölgesinde yaşayıp, AB üyesi olup, para birimini değiştirmeyen bir ülke ile;

€ bölgesinin dışında olan, AB üyesi olmayan bir ülkenin;

para birimini kıyaslamak ve Polonya bile bizi geçti demek çok saçma.
  • 5 yıl önce krakow a gitmiştim. O zamanlar 1 tl 1.89 zloti ediyordu. Krallar gibi tatilimi yapmıştım. Nerden nereye...

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

€ bölgesinde yaşayıp, AB üyesi olup, para birimini değiştirmeyen bir ülke ile;

€ bölgesinin dışında olan, AB üyesi olmayan bir ülkenin;

para birimini kıyaslamak ve Polonya bile bizi geçti demek çok saçma.

Neresi ile karşılaştıralım o halde ?

Tamam hadi gel , teker teker aç siteleri ve diğer para birimlerinin TL karşısında nasıl günden güne yükseldiğine bak!

Pound

pound.tlkur.com
    1 Pound Türk Lirası kuru - 3 Yıllık Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://pound.tlkur.com/turk-lirasi/3yil

Riyal

riyal.tlkur.com
    1 Riyal Türk Lirası kuru - 3 Yıllık Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://riyal.tlkur.com/turk-lirasi/3yil

Grivna

grivna.tlkur.com
    1 Grivna Türk Lirası kuru - Son 1 Yıl Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://grivna.tlkur.com/turk-lirasi/1yil

Mısır Lirası

misir-lirasi.tlkur.com
    1 Mısır Lirası Türk Lirası kuru - 3 Yıllık Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://misir-lirasi.tlkur.com/turk-lirasi/3yil

İsveç Kronu

isvec-kronu.tlkur.com
    1 İsveç Kronu Türk Lirası kuru - 3 Yıllık Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://isvec-kronu.tlkur.com/turk-lirasi/3yil

Katar Riyali

katar-riyali.tlkur.com
    1 Katar Riyali Türk Lirası kuru - 3 Yıllık Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://katar-riyali.tlkur.com/turk-lirasi/3yil

Avustralya Doları

avustralya-dolari.tlkur.com
    1 Avustralya Doları Türk Lirası kuru - 3 Yıllık Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://avustralya-dolari.tlkur.com/turk-lirasi/3yil

Kanada Doları

kanada-dolari.tlkur.com
    1 Kanada Doları Türk Lirası kuru - Son 1 Yıl Grafik Döviz Çevirici, Para Kurları
    http://kanada-dolari.tlkur.com/turk-lirasi/1yil

Dahada istiyorsan git kendin bak ! Sizin gibi bu zihniyetsizler yüzünden BU HALDEYİZ ! POLONYAYMIŞ YAAAAAAAAA GİT ORDA YAŞA , BENİM PARAMI AB PARASI İLE KIYASLAMA. ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO , PARAN HİÇ BİR YERDE DEĞERLİ DEĞİL HOCAM ???????? NEREYE BAKAYIM , KİMLE KIYASLAYIM ? UGANDA İLE Mİ ? RUANDA İLE Mİ ? HANİ AVRUPA BİZİ KISKANIYORDU ? O ZAMAN NİYE İŞ BU RADDEYE GELİNCE 360 DERECE DÖNÜYORSUNUZ HOCAM?

• Fetocümüsün len dünya bizi kıskanıyor bak bunu banlayın fetocu bu!!
  • HeroMan999 kullanıcısına yanıt
    Katılım zamanı: 23 Mayıs 2016 bu neyi kanıtlıyor?

komşuyla sıfır sorun deyip sıfır komşu yapan kim? ben mi?
    ne istediler de vermedik diyen ben miyim?
    liyakatı göz ardı edip cemaati devlete sokan ben miyim?
    ülke kalkınsın deyip yerli tohum kullanımını yasaklayan ben miyim?
    hem muhalif olmakla suçla hem de hükümetin taraftarı yap

kafalar milyon olmuş yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraglises

Katılım zamanı: 23 Mayıs 2016 bu neyi kanıtlıyor?

komşuyla sıfır sorun deyip sıfır komşu yapan kim? ben mi?
    ne istediler de vermedik diyen ben miyim?
    liyakatı göz ardı edip cemaati devlete sokan ben miyim?
    ülke kalkınsın deyip yerli tohum kullanımını yasaklayan ben miyim?
    hem muhalif olmakla suçla hem de hükümetin taraftarı yap

kafalar milyon olmuş yine

Cahillerle ugrasamam. Bilgi seviyeni arttir oyle karsima cik. Troll oldugun bariz belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanjayra

Avrupanın dandik ve ırkçı ülkesi Polonya geçmiş bir de.

Ama mesela Bulgaristan'ın parası değerli bizden ama Bulgaristan'ın bizden iyi olduğu anlamanı da gelmez ,düz mantıkla da olmaz ki .

kaç kere gittin bg ye ?
  • Şükredin olm Zloty diye bir para birimini öğrendiniz.Ekonomi bu kadar iyi olmasa bok öğrenirdiniz.
  • LadyAmerica kullanıcısına yanıt
    sen bana neden AK trolmüşüm gibi davranıyorsun ki. Benim ağzımdan yada benim yazdıklarımdan öyle bir şey çıktı mı?

Git bak eğer vaktin varsa benim diğer konularda falan nasıl yorum yapmışım ben?

Ama bu konuyla ilgili olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim; bir kıyaslama yapılacaksa burada yaptığınız şey, elma ile armutu kıyaslamanızdır.

Polonya elma ise biz çürük elma bile değiliz o yüzden bu 2 si arasında para değeri vs. olarak veya diğer ülkeler ile kıyaslama yapmak çokta sağlıklı değil. Ben onu belirtmek istiyorum.

Onun dışında paranın yurt dışındaki diğer ülke para birimleri ile değer mukayesesinde bir insanın bununla en net karşılaşacğı yer yurt dışına çıkışıdır.

Genellikle insanlar yurt dışına 4 temel nokta da çıkar;

1) Turizm

2) İş seyahati ve ihracat

3)Eğitim

4) Sağlık

İşte bu nokta da sen oturur hangi ülkeye gideceksen o ülkenin para birimi ile kendi para birimini mukayese eder, bütçeni ona göre yaparsın.

Onun dışında Polonya parası, Uganda riyali, değer kaybetmiş, değer kazanmış bununla mukayese edeceğine iç ekonomiyi düzeltmenin yolunu tartışmamız daha ehemli.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kreat

quote:

Polonya Zloty’sinden BANANE...!!!

Yok almanya daha ucuz yok polonya daha ucuz. Git orda yaşa o zaman..
    Bence sizin gibi dış ülke sevdalıları olduğu için TL değer kaybediyor.

Olaya yanlış bakıyorsunuz, eğer trol değilseniz. Paramız değer kaybediyor.

TL'nin değer kaybetmesi kimin yüzünden oluyor acaba? İyice saçmalamışsınız. Olay Nasrettin Hoca'nın işine döndü. "Hırsızın hiç mi suçu yok" Ekonomiyi batıranın hiç mi suçu yok?

Bak bakalım ülkeyi kim yönetiyor 15 yıldır?

Siz şunu bir türlü anlayamıyorsunuz.

Ekonomi filan battığı yok öncelikle bunu belirtim. TL değer kaybediyor diye ekonominin batacagina inanmaniz abes zaten. Böyle düşünerek aslında sacmalayan sizsiniz.

Asıl konu şu; normal giden bir ekonomi de dolar veya başka bir para neden bir anda yükselip bir anda düşüyor?

Önce bunun cevabını verin bana.. Bu dış güçlerin oyunu değil de nedir?

15 yıldır yonetiyor diyorsunuz da, başka biri yonetseydi ülkenin halini hic dusunemiyorum. Çünkü diğer siyasetçilerin hiçbiri bana güven vermiyor. Neler olurdu kim bilir.

Sonra AKP neden iktidar. He dış güçler he.

Her ay katlanarak CARİ AÇIK veriyorsun. Samani bile ithal ediyorsun, ürettigin katma deger sifir, uretebilen petkim gibi uc bes firmayi da yok parasi yabancilara satmistin. Sonra dis guclerin oyunu.

Birakin su " iyi olan herseyi biz yapik kotuleri baskalar" cocuklugunu.

EKONOMİ diye bir bilim var guzel kardesim. Para degerini belirleyen tek şey "dış güçler" değil.

• HeroMan999 kullanıcısına yanıt
    Azıcık bilgilendirip gideydin
  • Eyy zloty sen kimsinn yaaa??

Şaka maka eu nun en hızlı gelişen ülkelerinden birisi Polonyadır. Adamlar inovasyon a önem veriyorlar ve teknoloji açısından önemli atılımlar yaptılar.

• Hamdolsun
    Maşallah

Böyüyor Türkiye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.