Şimdi Ara

VEE QUIKNET GÜRPINAR'Da (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

bir ekleme daha,

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=17871

burada okuduğum habere göre tellcom 27 telekom operatörüyle ara bağlantı anlaşması yapmış.

zaten sitesinde görmüştüm, almanyada pop noktaları vs varmış.

yurtdışı çıkışlarını büyük ihtimalle kendi sağlıyor.

edit: bir haber daha okudum, sabancı telekomuda almışlar. superonline a da taliplermiş. yakında ttnetide alır bunlar

Yazılanları bende okudum.O 27 Telekom operatörü dediği,ses ile ilgili.

Yani voip (VoiceOverIp) hizmeti.Adamlar internet hattı (ttnet omurgası) üzerinde telefon görüşme hizmeti veriyorlar.Tabi tüm dünya ile kullanıcıların ses görüşmesi yapmak için ilgili ülkelerdeki operatörler ile anlaşma yapmak lazım.Bu ülkelerdeki operatörler data-internet hattı üzeriden gelen sesleri ülkelerindeki telefon şebekesine aktarıyorlar.

Uzun bir konu....Kısace şöyle diyeyim ,bu iş uzun vede masraflı bir iş.Benim şahsi tahminim çok iyi bir yatırım ile 15-20 seneden önce TTnet'in tekeli kırlıması mümkün değil.

Kaldıki kablo net hala devletimizin elinde atıl bir şekilde tutuluyor(TTnet özelliştrilmesi dışında tutuldu),bu altyapı ile çok çok rahat 8Mbit/s internet hizmeti vermek mümkün.Ama yurt dışı çıkış kapasitesi belli

Bu yüzden ,amiyane bir tabir vardır "eşşeğn aklına karpuz kabuğu düşürme" diye,hiç gündeme getirmiyorlar.

Hem bu adamlar omurga için hiç bir alt yapı yatırım çalışması yapmıyorlar,tamamen zengiN ve nufus yoğun yerleşim yerlerinde fiber alt yapı çalışması yapıyorlar.Yani kalkıp anadolu'nun her trafına eşit bir alt yapı çalışması değil (zaten güçleride yetmez buna,zamanında TTnete 60-80 milyar USD değer boşuna biçilmemişti)

Yine yaparsa (isterse)TTnet yapar sağdan soldan medet ummamak lazım.

Neyse fazla uzatmıyayım,dediğim gibi güzel temenilerimiz var işte herşey ortada.Zamanında 28.800 Kb/s dial-up modem kullandığım günler ile şu anı kıyasladığım zaman halime şükrediyorum,sizde şükredin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 20 Mayıs 2008; 21:43:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fenasi44

quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

bir ekleme daha,

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=17871

burada okuduğum habere göre tellcom 27 telekom operatörüyle ara bağlantı anlaşması yapmış.

zaten sitesinde görmüştüm, almanyada pop noktaları vs varmış.

yurtdışı çıkışlarını büyük ihtimalle kendi sağlıyor.

edit: bir haber daha okudum, sabancı telekomuda almışlar. superonline a da taliplermiş. yakında ttnetide alır bunlar

Yazılanları bende okudum.O 27 Telekom operatörü dediği,ses ile ilgili.

Yani voip (VoiceOverIp) hizmeti.Adamlar internet hattı (ttnet omurgası) üzerinde telefon görüşme hizmeti veriyorlar.Tabi tüm dünya ile kullanıcıların ses görüşmesi yapmak için ilgili ülkelerdeki operatörler ile anlaşma yapmak lazım.Bu ülkelerdeki operatörler data-internet hattı üzeriden gelen sesleri ülkelerindeki telefon şebekesine aktarıyorlar.

Uzun bir konu....Kısace şöyle diyeyim ,bu iş uzun vede masraflı bir iş.Benim şahsi tahminim çok iyi bir yatırım ile 15-20 seneden önce TTnet'in tekeli kırlıması mümkün değil.

Kaldıki kablo net hala devletimizin elinde atıl bir şekilde tutuluyor(TTnet özelliştrilmesi dışında tutuldu),bu altyapı ile çok çok rahat 8Mbit/s internet hizmeti vermek mümkün.Ama yurt dışı çıkış kapasitesi belli

Bu yüzden ,amiyane bir tabir vardır "eşşeğn aklına karpuz kabuğu düşürme" diye,hiç gündeme getirmiyorlar.

Hem bu adamlar omurga için hiç bir alt yapı yatırım çalışması yapmıyorlar,tamamen zengiN ve nufus yoğun yerleşim yerlerinde fiber alt yapı çalışması yapıyorlar.Yani kalkıp anadolu'nun her trafına eşit bir alt yapı çalışması değil (zaten güçleride yetmez buna,zamanında TTnete 60-80 milyar USD değer boşuna biçilmemişti)

Yine yaparsa (isterse)TTnet yapar sağdan soldan medet ummamak lazım.

Neyse fazla uzatmıyayım,dediğim gibi güzel temenilerimiz var işte herşey ortada.Zamanında 28.800 Kb/s dial-up modem kullandığım günler ile şu anı kıyasladığım zaman halime şükrediyorum,sizde şükredin

hmm üşenmemiş yazmışsın teşekkür ederim.

eğer cevaplayabilirsen aklımda 2 soru var.

1. si madem bu adamlar ttnet omurgasını kullanacaklar ozaman neden harıl harıl fiber döşüyor olabilirler ? ne gerek olabilir ?

2. ise, madme bu adamlar ttnet omurgasına şuan için mahkum, 100mbit hızı nasıl 150 ytl civarı komik bir rakama verebiliyor ? ttnet te bu çok pahalı çünki.

• istanbulu kuşatsınlar ben bir şey istemiyorum... ttnet ne yapacak ozaman görecez..
  • quote:

hmm üşenmemiş yazmışsın teşekkür ederim.

eğer cevaplayabilirsen aklımda 2 soru var.

1. si madem bu adamlar ttnet omurgasını kullanacaklar ozaman neden harıl harıl fiber döşüyor olabilirler ? ne gerek olabilir ?

2. ise, madme bu adamlar ttnet omurgasına şuan için mahkum, 100mbit hızı nasıl 150 ytl civarı komik bir rakama verebiliyor ? ttnet te bu çok pahalı çünki.

1. Zaten TTnet'in omurgasını kullanıyorlar,alternatfi omurga için "şu şu alt yapı çalışması yapıyoruz "dediklerini duydun mu? .

Fiber olayı hem ses-hem data erişim için.Adamlar ses-video görüşmeleri için bazı ciddi projeleri var.İnterneti ise yan getirisi olarak görüyorlar şimdilik.Ayrıca fiberleri TTnet'in fiber santrallerine yakın yerlerde yapıyorlar (ör:ataköy-bahcelievler)

2.Walla bu konuda şunu diyeyim sana,ilk önce garanti hız vermiyorlar sana.Ayrıca bu fiyat japonya daki internet hız/ücretti ile aynı nerdeyse ,aklınız alıyor mu? TTnetin kapasitesi altyapısı belli zaten.

Bilgi:Japonya 47 Mbit 38$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenasi44 -- 20 Mayıs 2008; 22:17:22 >

• şimdi bi arkadaştan duydum, yurtdışında millet p2p yüzünden isplerden illalah ediyorlarmış. acaba bu quicknet de p2p 'ye sonradan engel koyar mı? sonuçta 2 yıllık sözleşmeden bahsediliyor, ha deyip de tekrardan ttnet'e geçmek zor gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 21 Mayıs 2008; 14:05:07 >
  • büyükçekmece askerlik şubesinin ordan aşağıdoğru iniyolar bugun gördüm
  • tellcom'un asıl amacı turkcell'i telekoma fahiş kira ödemekten kurtarmak. Zira gsm sistemleri fiberle birbirlerine bağlı telekom alt yapısı üzerinden. Arkadaşın dediği gibi internet yan kazanç şimdilik. Yurdışı çıkışları konusunda emin değilim. Sonuçta telekomdan kiralayacak ama o hattı telekom aboneleri kullanamaz. O yüzden telekom aboneleri yurtdışı çıkışlarında sıkışsalar bile tellcom aboneleri sıkışmayacaklar gibime geliyor. Tabi yeterince geniş bir bant genişliği kiralamışsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 23 Mayıs 2008; 2:52:34 >
  • Bu gün Türkcell bayiinde sordum Quicknet'i . Ben Ankara/Yenimahalle - Batıkent'te oturuyorum . Sitelerinde Ankara için "Çayyolu , Eryaman , Yenimahalle" yazıyordu , sordum "Batıkent'e ne zaman gelir?"diye , orada ki eleman "şu an testler sürüyor , Haziran sonu gibi gelir . Fiyatlar için broşür vereyim size" dedi . Broşürde yazan fiyatlar "Tarife Fiyatımız" ve "Sitenize Özel Kampanya" şeklinde ayrılmış bir çoğunuzun bildiği gibi . Eğer ki ben o site fiyatıyla 2 sene kullanabileceksem , hele ki indirim falanda olacaksa , hiç beklemem , şimdi ararım Quicknet'i , başvururum . 49YTL'ye 5mbit . Altyapı kimin değil , beni ırgalamıyor . TT'ye her ay 49YTL ödüyorum , 1mbit alıyorum , o da şanslı isem . Arada hat kopuyor , bilmem ne oluyor . Evin telefon hattı bir problemli zaten ... Aynı fiyata "çakır çakır" çalışan 5mbit almak daha mantkılı geliyor bana . Ayrıca , sırf ADSL için ev telefonu bağlı kalıyor ve aylık sabit ücret ödüyoruz . Yani ADSL ücreti 49YTL ile kalmıyor .

Az sonra arıyorum , bakalım ne diyecekler ...

Ekleme ;

Evet , aradım konuştum . Telefonda ki bayan bütün sorularımı cevapladı . Soru - cevap şeklinde yazayım ; (özet olarak)

Soru :Batıkent / 51.kooperatifte oturuyorum , ne zaman buraya gelir altyapınız ? Oturduğum yer siteye dahil değil , müstakil ev .
    Cevap : Şu an ekran da sizin oturduğunuz bölgeye ait bir veri yok . Kısa zaman içerisinde geleceğini zannetmiyorum . Öncelik yerleşimin sık olduğu site gibi yerlere veriliyor . Eğer bir site ya da kooperatif yöneticiniz varsa onun vasıtasıyla başvurmanız daha iyi olabilir .

Soru : Kampanya fiyatları ile kullanmak için 2 sene kullanmayı taahüt ettiğim zaman , eğer fiyatlarda düşüş olursa bu indirim bana da yansıtılacak mı ?
    Cevap : İlk bir sene kampanya fiyatıyla kullanacaksanız , bu süre içinde indirim olursa faydalanma fırsatınız olmayacak .

Soru : Evimde 3 tane bilgisayarım var . Bir tanesi laptop . Verdiğiniz modemin wireless desteği var mı ? Ethernet portu üstünden mi bağlanıyor , kaç tane ethernet portu var ?
    Cevap : Modemde wireless desteği var . Aynı zaman da 4 tane ethernet portuda var .

Not : İstanbul dışından aramak isteyen arkadaşlar eğer 444 222 0 numarasından ulaşamazlarsa başına 0212 kodunu eklesinler . (Bilmeyenler olabilir) .

Bugün ya da yarın muhtarlık ile görüşücem . Belki toplu başvuru için bir şeyler ayarlarsak yaz sonuna kurtulurum ADSL'den .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norman Cook -- 23 Mayıs 2008; 15:25:11 >

• quote:

Soru : Kampanya fiyatları ile kullanmak için 2 sene kullanmayı taahüt ettiğim zaman , eğer fiyatlarda düşüş olursa bu indirim bana da yansıtılacak mı ?
    Cevap : İlk bir sene kampanya fiyatıyla kullanacaksanız , bu süre içinde indirim olursa faydalanma fırsatınız olmayacak.

Beni en cok iskillendiren husus bu, yine tam net degil. Simdi 2 yil anlasma yaptik, 1 yil kampanya fiyati odiycez ve indirim olursa faydalanamicaz, tamam. Peki sozlesmenin 2. yilinda normal fiyatlari oderken indirim olursa ne olacak???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 23 Mayıs 2008; 16:11:44 >
  • Kendim sordum kendim yanitliyorum: Tekrar Tellcom'a telefon ettim, temsilci 1 yil boyunca kampanya fiyatlarinin odenecegini, 2. yilda ise o an gecerli normal fiyatlarin odenecegini bildirdi. Yani 2. yilda indirim olursa yararlanabilecegiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 23 Mayıs 2008; 16:16:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHArcadia

Kendim sordum kendim yanitliyorum: Tekrar Tellcom'a telefon ettim, temsilci 1 yil boyunca kampanya fiyatlarinin odenecegini, 2. yilda ise o an gecerli normal fiyatlarin odenecegini bildirdi. Yani 2. yilda indirim olursa yararlanabilecegiz :)

2. YILDA İNDİRİM OLACAĞINI PEK SANMIYORUM AMA
  • Tersine ben 1 yil sonra indirim olmazsa cok sasiririm. Su son 3 yilda ttnet ve turksat ortalama senede bir tarife degisiklikleri yapti. Yine yapacaktir, Tellcom da yeni musteri cekmek istiyorsa geri kalmamali.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.