Şimdi Ara

VEIGAR BUILD(RESIMLI)(DUZENLENDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
19.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda 'guide' ı olmayan bi champ. Mobafire ve solomid deki guide ları önceden okumuştum, kendimden de birşeyler ekliyerek hazırladım.

Öncelikle Veigar'ın genel özelliklerinden bahsedicem daha sonra skil ler rune lar ve masteries.

Diğer ap lere benzer olarak çabuk ölebilen bir champ. Ama şunu söyliyebilirim ki en kısa sürede öldürebilen bi ap champ. Tam bir 'combo' sayılmasa da skill lerin bi kullanım sırası olduğunu düşünüyorum. Skilleri anlatırken bunlardan bahsedicem zaten. Normal game oynıyanlar için mid gitmek daha yararlı olucaktır çünkü 'q' ya ile farmlamaya ihtiyacımız olucak. Dominionda bi jax bi akali değil ama gene de etkili bi champ diyebilirim. Ranked a gelirsek; early veya mid de etkisiz olsak bile, team fight a en azından 3 kişi stunlayıp karşı ap yi oyun dışı bırakabiliceğiz.

Saint'in jungler oynadığı veigar videosu var, etkili olabilir isteyenler için onu da koyuyorum buraya;http://www.own3d.tv/video/200987/Saintvicious_Jungle_Veigar_THE_NEW_META_

SKILLER

Equilibrium: Veigarın pasif i. Veigarın her kaybettiği %1 mana başına %75 mana regen i artar. Hoş bi mana regen gibi gözükse de masteries ayarlamadıkça pek etkili olmadığını görüceksiniz denerseniz.

Baleful Strike:80 / 125 / 170 / 215 / 260 (+60% of ability power). Tek düşmana etki eder. 1 crep başına 1/2/3/4/5 champ başına ap verir. Bu minion veya champ olabilir. Bununla düzgün bi farm yaptığınızda, oyun sonunda 150 crep keserseniz bi 50 si bununla olucaktır. 100 ability power sırf bu 'q' sayesinde elde etmiş oluyoruz.

Dark Matter: 120 / 170 / 220 / 270 / 320 (+100% of ability power). Gerek fazla magic dmg gerek ap nin tamamını kullanması açısından (ultiyi saymaz isek); Veigar'ın main dmg skill i dir. Bu skill i kullanmak biraz akıll işidir. Çünkü tıkladıktan 1.2 s sonra hasar verir. Stun varsa işimiz kolay olabilir ama stun yoksa dikkatli kullanmak gerekir.

Event Horizon: 1.5 / 1.75 / 2 / 2.25 / 2.5 s süreyle rakibi stunlarız. Bi çember şeklinde etki eder. Çemberin iç bölgesi etkilenmez ama çevresinde duranlar stunlanır. Bu çember 3 saniye açık kalır. Yakındaki düşmanlarınıza direk bakmadan atmak yerine köşesini rakibe denk getiricek şekilde atmanız daha yararlı olucaktır. Team fightlarda otomotik basmanız yeticektir. En azından bi 2sn stunlamış olucaz rakibi. ( 10 lvl de 3lvl e olduğunu düşünerek).

Primordial Burst:250 / 375 / 500 (+120% of ability power) +%80 rakibin ap si. Tek rakibe isabet eder. Mantığı sizin de anladığınız gibi karşı ap ye kullanmaktır. Sizde bi 300 ap karşıda bi 300 ap olması durumunda; genelde rakibin %70-80 canını bu skille götürebiliyoruz.

Veigar'ı early game de pek fazla agresif kullanmayı tercih etmem. Çünkü manayı su gibi emebiliyor. Q ve W ile farm yaparsak late game de süpürüceğiz zaten. Eğer tek rakibe karşı savaşıyorsanız combo sayılabilicek şu sırayı kullanmayı tercih ederim. E+W+R+Q. Eğer 'E' ye 1 verip bırakırsanız rakibi stunladıktan sonra direk 'W' basmalısınız çünkü ucu ucuna yetişicektir. Ki bu bizi isabet ettirmeye zorlar bu yüzden W+E şeklinde şeklinde vermek bana mantıklı geliyor. Tabi ki 6 11 de 'R' ye veriyoruz. Bu skill sıralamasını kullandığımız zaman muhtemelen karşı rakip (ap ise %90) %70 canını kaybetmiş olucaktır.

Late game de; teamfight larda arkada durmalıyız -diğer ap ler gibi-. Kesinlikle karşı rakibin tankına ultiyi harcamıyoruz. Rakip 2-3 geldiği zaman yakınımıza stunlayarak bol bulundukları bölgeye 'W' atabiliriz. Eğer birisi ap ise ultiyi kullanıp rahat bi şekilde öldürebilir , takıma yardımcı olabiliriz. 'E' skill i damage vermiyor, ama bi keresinde Lee kovalıyordum, kaçarken jungle da red e tekmesiyle ulaştı, rastgele attığım stunla red lee yi kesti kill i bana verdi:)

Skill dağılımına gelirsek dediğimi gibi olması gerektiğini savunuyorum. İlk lvl de Q. Sonra W+E. Sırası geldikçe R.

Summoner speller olarak ise ideal bi ap gibi
    flash ve
    ignite olması gerektiğini düşünüyorum.

Masteries 9-0-21 şeklinde olmalı.

Rune lar;

Greater Mark of Insight *9
    Greater Seal of Potency *9
    Greater Glyph of Potency *9
    Greater Quint of Potency *3

Biraz agresif bi rune dizili oluyor böyle ama yararını görüceksiniz;)

Build e gelirsek;

Doran's Ring ile başlamayı öneririm. 1500 civarı para olunca geri dönüp
    Sorcerer's Shoes alabilirsiniz. İyi kullanabilirim diyosanız 3. iteminiz
    Deathfire's Grasp almanızı tavsiye ederim. Veya kendi bildiğiniz ap builth inizi kullanabilirsiniz.
    Void
    rabadon gibi klasik itemlerlerle tamamlıyabiliriz itemlerimizi.

Video istiyenlere
    http://www.own3d.tv/video/171245/SoloMid.net_-_Chaox_s_Marathon_-_Veigar Chaox full game
    http://www.own3d.tv/video/209714/Smurf_Veigar_Rape Reginald:) full game

Ekleyip çıkarmak istediğiniz bişey olabilir, bol şans...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amaze8 -- 7 Kasım 2011; 20:44:55 >

• kopyala yapıştır mı olmuş emin değilim ama hiçbir resim gözükmüyo
    edit: rune olarak sarı ve mavileri ap/level yapmak 6 leveldan itibaren kazanç sağlıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertkosova -- 7 Kasım 2011; 17:26:39 >
  • kodlar yanlış

edit: düzenlenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemfb12 -- 7 Kasım 2011; 18:59:48 >
  • Evet resimleri yapamadım nedense, kendim yazdım tek tek resimleri de tek tek kopyaladım ama neden olmadı bilmiyorum daha önce hiç resim paylaşmamıştım nasıl yapıcağımı bilmiyorum yardımcı olursanız resimli yaparım daha güzel gözükür sanırım.

Ayrıca alıntı değil bi güzellik yapalım dedik her konuda milleti delirtmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amaze8 -- 7 Kasım 2011; 16:59:40 >
  • Düzenlenmiş halini bekliyoruz
     [image]url link[/image] 

yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p1r4t3s -- 7 Kasım 2011; 17:07:08 >
  • videoda eklermisinz.
  • Veigar en iyi late game magelerinden biridir.Nukeu hala çok etkili yani Annie bir bu iki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sexxx Dreams -- 7 Kasım 2011; 18:00:08 >
  • Stunu ilk vuran kazanır. geçen gün sonra veigar amumu katarina'lı takım gelmişti. düşünün halimizi bi kere oldu ama beşimizi birden veigar stunladı katarina atladı aynı anda sona koydu stunu sonra mumu ulti açtı...

ACED! güzel sevimli hero veigar ama sesi çok fena kulak tırmalıyo "i am evil! stop laughing" "
  • q skillini yanlış biliyorsun. minion öldürdüğünde her rankte 1 ap veriyor. herhangi birşey ile champion öldürdürdüğünde 1/2/3/4/5 ap veriyor.
  • veigar sevdigim mage champ lerimden bitanesi. eğer sağlam kasmışsan önünde kaçanları görmek paha biçilemez. builde ek olarakta zhonya yı kesinlikle öneririm. bi süre sonra akıllanan karşı taraf ilk sizi devre dışı bırakmaya calısacaktır burada devreye zhonya girio arkasından takım arkadaşlarınızla işi bitiriyorsunuz.
  • Passive yanlış.
    Onun dışında güzel bir rehber.En çok karşı takımın teamfight'a hazırlık evresinde bir adam kaybetmesini seviyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amaze8

Forumda 'guide' ı olmayan bi champ. Mobafire ve solomid deki guide ları önceden okumuştum, kendimden de birşeyler ekliyerek hazırladım.

Öncelikle Veigar'ın genel özelliklerinden bahsedicem daha sonra skil ler rune lar ve masteries.

Diğer ap lere benzer olarak çabuk ölebilen bir champ. Ama şunu söyliyebilirim ki en kısa sürede öldürebilen bi ap champ. Tam bir 'combo' sayılmasa da skill lerin bi kullanım sırası olduğunu düşünüyorum. Skilleri anlatırken bunlardan bahsedicem zaten. Normal game oynıyanlar için mid gitmek daha yararlı olucaktır çünkü 'q' ya ile farmlamaya ihtiyacımız olucak. Dominionda bi jax bi akali değil ama gene de etkili bi champ diyebilirim. Ranked a gelirsek; early veya mid de etkisiz olsak bile, team fight a en azından 3 kişi stunlayıp karşı ap yi oyun dışı bırakabiliceğiz.

Saint'in jungler oynadığı veigar videosu var, etkili olabilir isteyenler için onu da koyuyorum buraya;http://www.own3d.tv/video/200987/Saintvicious_Jungle_Veigar_THE_NEW_META_

SKILLER

Equilibrium: Veigarın pasif i. Veigarın her kaybettiği %1 mana başına %75 mana regen i artar. Hoş bi mana regen gibi gözükse de masteries ayarlamadıkça pek etkili olmadığını görüceksiniz denerseniz.

Baleful Strike:80 / 125 / 170 / 215 / 260 (+60% of ability power). Tek düşmana etki eder. 1 crep başına 1/2/3/4/5 champ başına ap verir. Bu minion veya champ olabilir. Bununla düzgün bi farm yaptığınızda, oyun sonunda 150 crep keserseniz bi 50 si bununla olucaktır. 100 ability power sırf bu 'q' sayesinde elde etmiş oluyoruz.

Dark Matter: 120 / 170 / 220 / 270 / 320 (+100% of ability power). Gerek fazla magic dmg gerek ap nin tamamını kullanması açısından (ultiyi saymaz isek); Veigar'ın main dmg skill i dir. Bu skill i kullanmak biraz akıll işidir. Çünkü tıkladıktan 1.2 s sonra hasar verir. Stun varsa işimiz kolay olabilir ama stun yoksa dikkatli kullanmak gerekir.

Event Horizon: 1.5 / 1.75 / 2 / 2.25 / 2.5 s süreyle rakibi stunlarız. Bi çember şeklinde etki eder. Çemberin iç bölgesi etkilenmez ama çevresinde duranlar stunlanır. Bu çember 3 saniye açık kalır. Yakındaki düşmanlarınıza direk bakmadan atmak yerine köşesini rakibe denk getiricek şekilde atmanız daha yararlı olucaktır. Team fightlarda otomotik basmanız yeticektir. En azından bi 2sn stunlamış olucaz rakibi. ( 10 lvl de 3lvl e olduğunu düşünerek).

Primordial Burst:250 / 375 / 500 (+120% of ability power) +%80 rakibin ap si. Tek rakibe isabet eder. Mantığı sizin de anladığınız gibi karşı ap ye kullanmaktır. Sizde bi 300 ap karşıda bi 300 ap olması durumunda; genelde rakibin %70-80 canını bu skille götürebiliyoruz.

Veigar'ı early game de pek fazla agresif kullanmayı tercih etmem. Çünkü manayı su gibi emebiliyor. Q ve W ile farm yaparsak late game de süpürüceğiz zaten. Eğer tek rakibe karşı savaşıyorsanız combo sayılabilicek şu sırayı kullanmayı tercih ederim. E+W+R+Q. Eğer 'E' ye 1 verip bırakırsanız rakibi stunladıktan sonra direk 'W' basmalısınız çünkü ucu ucuna yetişicektir. Ki bu bizi isabet ettirmeye zorlar bu yüzden W+E şeklinde şeklinde vermek bana mantıklı geliyor. Tabi ki 6 11 de 'R' ye veriyoruz. Bu skill sıralamasını kullandığımız zaman muhtemelen karşı rakip (ap ise %90) %70 canını kaybetmiş olucaktır.

Late game de; teamfight larda arkada durmalıyız -diğer ap ler gibi-. Kesinlikle karşı rakibin tankına ultiyi harcamıyoruz. Rakip 2-3 geldiği zaman yakınımıza stunlayarak bol bulundukları bölgeye 'W' atabiliriz. Eğer birisi ap ise ultiyi kullanıp rahat bi şekilde öldürebilir , takıma yardımcı olabiliriz. 'E' skill i damage vermiyor, ama bi keresinde Lee kovalıyordum, kaçarken jungle da red e tekmesiyle ulaştı, rastgele attığım stunla red lee yi kesti kill i bana verdi:)

Skill dağılımına gelirsek dediğimi gibi olması gerektiğini savunuyorum. İlk lvl de Q. Sonra W+E. Sırası geldikçe R.

Summoner speller olarak ise ideal bi ap gibi
    flash ve
    ignite olması gerektiğini düşünüyorum.

Masteries 9-0-21 şeklinde olmalı.

Rune lar;

Greater Mark of Insight *9
    Greater Seal of Potency *9
    Greater Glyph of Potency *9
    Greater Quint of Potency *3

Biraz agresif bi rune dizili oluyor böyle ama yararını görüceksiniz;)

Build e gelirsek;

Doran's Ring ile başlamayı öneririm. 1500 civarı para olunca geri dönüp
    Sorcerer's Shoes alabilirsiniz. İyi kullanabilirim diyosanız 3. iteminiz
    Deathfire's Grasp almanızı tavsiye ederim. Veya kendi bildiğiniz ap builth inizi kullanabilirsiniz.
    Void
    rabadon gibi klasik itemlerlerle tamamlıyabiliriz itemlerimizi.

Video istiyenlere
    http://www.own3d.tv/video/171245/SoloMid.net_-_Chaox_s_Marathon_-_Veigar Chaox full game
    http://www.own3d.tv/video/209714/Smurf_Veigar_Rape Reginald:) full game

Ekleyip çıkarmak istediğiniz bişey olabilir, bol şans...
    Kardesim q skli minionlara 1 champlara 5 ability power yanlıs hatırlamıosam düzeltirsen iyi olur.

• Q Skill'in açıklaması yanlış olmuş arkadaşlar da belirtmiş. Birde "builth" değil "build" olucak
  • http://www.youtube.com/watch?v=vD2ItTFYM-w

veigar pentam.

veigar sınırsız ap kasabilir champion minion kese kese ap rekorum veigardaydı 51 kill ile 2100 küsür yapmıştım aa lar rabadon falan grasp alıp 6 lv oldun mu middeki gardaşını ezebilirsin herhangi birine tek atıyordum 200 küsür resist kasmadığı sürece ultiyle karşıda karthus vardı sadece ulti atıyordum uğraşmıyorum sdofjsdımgksdöfsd çok zevkliydi cidden o maç çok keyifliydi.

veigarda sırf comboya abanmayın stunu tutturmak iyi refleks ister he bir de keşke 2.1k ap kastığım maçta sanırım şey olurdu ya bi ultiyle 3 kişi kesebilirdim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIIKurtIII -- 7 Kasım 2011; 21:55:19 >
  • once ulti fulle sonra full doran blade al teQQQ atarsin
  • Önce Mr.Player alırsın q basarsın ordan ultiyi Ğ ye al orda öyle işte anladınız ^^^3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.