Şimdi Ara

Velodyne Turkey Club (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
8
Favori
14.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurşun levhalar ve saçmalar da neyin nesi? Ne işe yarıyor onlar? Ağırlık için mi?
  • Tamer evolar çok değişti,sanırım zamanla çok daha yumuşak ve hassas hale geldiler,inanılmaz çalıyorlar,çok memnunum.Sanırım rodaj dönemini yeni tamamladılar
    duymadığım sesleri detayları almaya başladım.İYKİ elden çıkarmadım.
  • Merhabalar
    Kurşun levha ve saçmalar hoperlörlerden daha kuvvetli ve kontrollü bas alabilmek için
    Usher ile email ve telefonla konuştum.
    En iyi performansı almak için Usher ların altındaki bölmeyi alabildiği kadar( 70-80 kg) kurşun saçma ile doldurulması ve üstlerinede 20-30 kg ağırlık konulması gerek dediler
    Araştırmalarım sonucunda 4mm çapında kurşun saçma ve 5mm kalınlığında kurşun lehva aldım

Deneyimlerim sonucunda hoperlörün üstünede lehvha yerine saçma koymanın daha kolay olduğunu anladım
    Levhanın falcata ile kesimi anlatıldığı kadar kolay değilmiş
    Yakınımdaki pvc pencere imalathanesinde az bir ücret karşılığında kestirdim.
    daha önce mobilya döşemecisine diktirttiğim deri kılıfların içine yerleştirip hoperlörlerin üstüne koydum ve seste özellikle baslarda bariz bir kuvvet ve kontröl artışı gördüm.Baslar sert ve uzamıyordu.Kesinlikle tavsiye ederim.

Alt bölmeye kurşun saçma yerleştirme yarına kaldı.
    @izmirli nin tavsiyeleri sonucunda 1 mt hortum ve huni aldım.
    Kolay olacağını zannediyorum.Seste fark edilir bir iyileşme daha bekliyorum.
    Kendisi belkide Türkiye de bu işi yapan ilk kişi.
    Usher B20 lerin herbirine 80 er kg kurşun saçma koymuştu.

Malesef Velodyne ayarlarını yapamadım
    Ayarların 3-4 aşamasındaki 85 db seviyesindeki ses eğrisine malesef ulaşamadım.
    Mikrofonda mı bir problem var yoksa onkyo 875 den per out la Diablo dan önleri sürdüğüm içinmi oluyor bilmiyorum.
    Onkyoda sesi sonuna kadar açmama rağmen 100hz sonrasını 80db ye çıkaramıyorum.
    Subın sesi 11 de iken onkyo sub ı 4.5 metre uzakta aldıladı ne +4.5 db verdi.
    Gerçekte 2.85mt uzakta idi ve frontlar ise -2 db idi
    Yani biraz garipti
    Biraz yoruldum ve sıkıldım.Yarın silbaştan deniyeceğim

Bugünkü hoperlör üstüne ağırlık koymak deneyimlerimden çıkardım sonuçlar

1-Saçma kullanmak daha kolay. Capı 5-10 mm arası
    2-hoperörün ebadından 1 cm daha küçük ölçüde fermuarlı deri kılıf estetik olarak gayet iyi duruyor.
    3- 1 er cm yükseklikte bir kaç kılıf üstüste daha uygun.
    4-Kesinlikle özellikle baslarda fark edilen iyileşme oluyor

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAHADIRXIHSAN -- 23 Nisan 2011; 22:58:32 >

• Yorucu geçmiş bu gün belli,dediğim gibi,kurulum cidden hassas Velodyn'de tekrar tekrar test yapacaksın daha rahat ol.Umarım diğer çalışmada emeğinin karşılığını verecektir.
  • aaaa burda onkyo başlığının bir zamanlar en aktif üyesini tekrar görmek ne kadar güzel bir süpriz oldu
    yaşadığınızdan şüpheliydim.
    bir ara yurtdışına gitma planlarınızdan bahsettiğiniz bölümleride okuduğumu hatırlıyorum. Ben de bu yüzden yurtdışına yerleştiğinizi düşünmüştüm.
    Tekrar hoşgeldiniz
    Velodyne sub ah ah bize şimdilik rüya gibi
  • Bu akşam yoğun uğraşlarıma rağmen sowtware upgrade yapamadım
    Bende 1.5 var son sürüm 2.2
    rs 232 9 pin girişi benim için problem oldu.
    Bu çıkışlı bir laptop bulmam lazım.
    Eski versiyonu ile bu sefer ayarları yapabildim ve şimdilik idare eden bir ses eğrisine ulaştım.
    15hz 20hz ve 25hz de bir miktar aşağıda kalıyor.
    Tahminim DD15 ve 18 de bu olmuyordur
    Diger bölümler +-2db gibi oynuyor fazla sert hareketler yok.
    Yanlız test sesinden dolayı hanımdan bayağı sitem aldım.
    Artık software upgrade den sonra bir daha denerim.
    Şu nada bile oldukça iyi bir ses eğrisi oluştu.
    Bir miktarda receiverin crossoverları ve ses seviyesinide aramam lazım gibi
    Selamlar
  • Velodyne'ı şu an kim getiriyor. Kalibrasyonun zor ve dijital modellerin arızalarıdan ve firma ilgisizliğinden daha önceki distiribütörü getirmeyi bıraktığını ifade etti.
  • http://www.fonetik.biz/
    İzmirde bir firma
    Kullanıcılar dan pek şikayet gelmiyor
    Selamlar
  • http://www.cinenow.co.uk/videos/2673-velodyne-new-dd-plus-subwoofer-for-higher-sensitivity-and-optimised-set-up-top-audio-video-show-milano-2010 bu yeni seri ile ilgili bir video.

Bu arada eski distribitör ile görüştüğümde Digital serinin arıza oranının yüksek olduğundan ve firmadan bıktıkları için bıraktıklarını söylediler ? . JL Audio tercih etmişler.
  • Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım sayılır.Bir Sub arayışındayım Velodyne subların iyi olduğunu duydum.Türkiye'de yetkili satıcısının İzmir Fonetik olduğu söyleniyor.Salonda kullanılacak yaklaşık 30metrekare civarı dikdörtgen bir salon.SPL 800 diye bir model var acaba bu ürün hakkında yorum yapabilirmisiniz yada başka alternatiflerede açığım.Teşekkürler.
  • SPL yoktu
  • Olsaydı şaşardım zaten. Nasıl bir bayilikse anlamıyorum.Bir marka temsilciliği alıyorsunuz o yok bu yok.Ondan sonra satılmıyor vs.Gidip 20 bin dolarlık bir cihaz değilki bu niye getirmezler ki.Zaten senede bir iki defa ancak mal çekiyorlar o da eksik gedik.Ön ödemeli sipariş etsen en az altı ay beklersin.Hiç değilse bir adet numunelik olsun kardeşim.Ondan sonra marka tanınmıyor vs diye hayıflanır satıcılar.ilk önce kendi markasına insan sahip çıkar sonra başkasının sahip çıkmasını bekler.
    Böyle olunca JBL ,Klipsch,Wharfdale niye çok satılıyor diye düşünülsün bence.
    Şahsen işte ben bir müşteriyim sizin markanıza sahip çıkmak, iyi olan bir ürünü almak istiyorum.Ama yok oğlu yok..
  • Velodyne nasıl tutuyor bu distribütörleri birde onlara sormak lazım.
  • Daha önce aynı firmaya Castle hoparlörleri için sordum istediğiniz renkten vardı ama 3 tane geldi bitti dediler.Peki dedim bir daha ne zaman sipariş geçersiniz dedim.Vallaha daha yeni geçtik dedi.Bir dahaki parti ne zaman olur bilmiyoruz.Bu nasıl mantıktır.Kardeşim diyelimki bu ürün çok satılıyor ona göre getirsene.Yada getirdin bitti ,Yeni parti için 6 ay niye bekliyorsun.İnternet sitelerine bakılınca elli tane marka model var sorsan eminim ki yarısından çoğu ellerinde yok.Eğer yoksa İnternet siteni niye güncellemiyorsun?Bütün modellerin fiyatlarını yazmışsın ortada ürün yok.En azından stok dışı yaz insanları yanlış bilgilendirme.Olanlarda tutmayan renkler ve önceki partilerden kalanlar.Model istersin model yok,modeli bulursun renk yok ee ben ne anladım bu işten.
    Hadi İstanbul daki bir çok tekelleşmiş firmalardan ziyade bu firmalara yönelenim Hi-Fi camiası kazansın diyoruz sonuç ortada.Ondan sonra bunu bilen tekelleşmiş firma fiyatlarda istediği gibi at koşturur nasılsa kucağıma düşecekler diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF109 -- 30 Kasım 2011; 23:25:56 >

• velo dd serileri için kolay yoldan kalibrasyon yapmayı becerebilen arkadaşlar varmı acaba?
    yada kalibrasyon yaparken dikkat edilmesi gereken yollar nelerdir bilgisi olan arkadaşlar bizleride bilgilendirebilirlerse sevinirim.
  • Pek fazla Velodyne kullanıcısı yok galiba.
  • velo kulanıcısı olanda çok konuşmak istemiyor zannedersem.
    belkide siteye girmiyor olabilirler.ama her ne olursa olsun velodyne topiği bu kadar cılız kalmamalı.
  • belki bu forumdan değillerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

belki bu forumdan değillerdir.

Diyorsun
  • e hocam ne yapayım olabilir yani. Velodin kullanıp DH foruma uye olmayan vardır diye düşündüm.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.