Slmlar. 2 gün önce dota oynarken arkadaşlarımla uzaktan iletişim kurabilmek için skype kullanmaktan bıkmış ve daha bu iş için daha kullanışlı bi program arayışı içerisine girmiştim. Kısa süre sonra bilgisayarıma ventrilo server ve client programlarını kurdum. Sorun şu ki portları modemime yönlendirerek kendi server'ımı aktif hale getirdim. Ventrilo'nun sitesindede serverım aktif gözüküyor ve hatta ve hatta arkadaşlarım kurduğum server'e verdiğim ip ile bağlanabiliyorlar ne varki bir tek ben bağlanamıyorum. Ventrilo Client programını açıp server ayar ve bilgilerini defalarca doğru girip connect dememe rağmen sürekli pencerede "MSG: Contacting Server." yazısı kalıyor ve bir türlü bağlanamıyorum. Firewall'da ayrıcalık vermeyi, firewallı kapamayı virüs programımda ayrıcalık vermeyi ve kapamayı bu şekilde bağlanmayı denedim ama bunlarda bi işe yaramadı. Programı yeniden indirip kurdum yine sonuç yok. Yani neden bağlanmadığı hakkında en ufak bi fikrim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden ilgilenip yardım edenlere teşekkür ederim :)
dostum msn ver de su ventrilo konusunu tartısalım.kendı bilgisayaın uzerınden mı server kurdun naptın tam anlamadım ben de oynuyorum dota ve oyunları ghost dıe bı programla kuruyoru.ama kendı kurdugum oyuna gıremıyorum.senın kı de buna benzer bı sorun sanırım.ghost için çözümü war ama vent için de olur mu bilmiyorum.denemk lazm ama ben kendın nasıl server yapın onu anlamadım.bız de kullanıyoruz ama bızımkı ucretlı server 3 yıllıgın alınmıs sekılde yanı.ama ucret odemeden de kullanılabılıyorsa bu program iyiymiş yani :)
teşekkürler sorunumu ventrilonun forumundaki yetkililer sayesinde hallettim. serveri kendi bilgisayarıma kurunca ip adresi kısmına "localhost" yazmam gerekiyormuş, benzer sorunu olan arkadaşlara yardımcı olur umarım ^^
Ben server olmamama rağmen Msg contacting server sorunu alıyorum silip yeniden yükledim defalarca ama sonuc yok ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olabilecek varsa sevinirim
Arkadaşlar bende de contacting server da kalıyor.Serverın tüm bilgilerini doğru girdiğimden eminim.Bi yardım lütfen
merhaba. aynı sorunu bende yaşıyorum. yönetici değilim. msg: contacting server yazısı o şekil kalıyor. bilgilendirirseniz sevinirim.