Şimdi Ara

Venüs Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Dostum biraz genişlet biraz da basitleştir lütfen. anprim neym bilmem ben
    Gel hele gel, barakamda misafir edeyim.

Anarcho-primitive'ci yapalım seni de. Ormanda yaşalım gel hele.

Nat Alianovna sövecek şimdi...

• Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Abi ne ormanı ben size uzay çağını vaat ediyorum
  • quote:

Abi ne ormanı ben size uzay çağını vaat ediyorum
    Gel gel, ah o orman ne güzeldir.

Uzay çağı yok, Star Trek yalan komple, kurmaca kurmaca!

Neyse konu sapmasın çok da... Güzel yorumlar gelir de tartışırız umarım.

Dünayaya benzer yeni bir gezegen bulunsa bilim insanları ve teknoloji uzmanlarından oluşan bin kişi yollansa kontrol tamamen bu kişilerde olsa sence nasıl bir sistem kurarlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 25 Nisan 2020; 16:40:33 >
  • Ciddi bir organizasyonal kapasite, çözüm üreten deneysel pratik eylem ve meşru bir söylem olmadan Fresco'nun planını teorik ve ütopik görüyorum. Kar mantıklı / odaklı market sistemi haricinde Fresco kaynakların rasyonal ve sürdürülebilir bir dağıtım yöntemini icat etmek durumunda. Hegel - Marx çizgisinde giden Sovyetler başarısız oldular. Tarihin Sonu kitabıyla neoliberal düzeni insanlığın son sistemi addeden ve yine Hegel çizgisindeki Francis Fukuyama'nın tezi de iflasın eşiğinde. Zeitgeist dediğinizde ben Hegel'i diğer deyişle klasik felsefeyi ve maddi temeli olmayan altı fazla boş retoriklerini görüyorum. Yeryüzüne bir cennet getirmeye çalışanlara veya evrimin bir ilerleme getireceğini iddia edenlere saygım var ama açıkça bu çaba içerisinde olanların boşa kürek çektiğini ve bilimin sonsuzluğunda ve zorlu dünyasında kendilerini beğenmişliğe kapıldıklarını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Komünizm'in sonu zaten bu sisteme çıkar. Yıllarca çalışıp hiçbir baltaya sahip olamamak toplam gelirin %50 sini %1 lik kesimin alması ütopik değil bu sistem ütopik öylemi? oruç başınıza vurmuş sizin
  • quote:

Komünizm'in sonu zaten bu sisteme çıkar. Yıllarca çalışıp hiçbir baltaya sahip olamamak toplam gelirin %50 sini %1 lik kesimin alması ütopik değil bu sistem ütopik öylemi? oruç başınıza vurmuş sizin
    Ütopik olmak, ideal olan, etiğe en uygun olan, akla en uygun olan vs şeklinde özetlenebiliyor zaten %1'lik kesimin korkunç zenginliği dünyanın ideal olmamasına, ütopikliğin gerçek olmamasına veya verilmiş X, Y, Z sebeplerden ötürü gerçek olamamasına dayanıyor. Dünyanın şu anki hali, sallan yuvarlayan işleyen kusurlu liberal / kapitalist düzeni en popüler ve etkili düzen ve dünyanın ütopik olan değil ütopik olmaya çalışıp çuvallayan ve reel olan düzeni, hatta her yerde uygulanmadığı için düzenlerinden birisi diyelim. Liberalizm / kapitalizmin alternatifini üretmek, implant etmek ve benimsetmek gerekiyor. Bu da çok zor bir task. Yalnızca gerçekleri söylüyorum.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Neden bu yönde evrildik diye düşünürsek kısmen haklısın diyebilirim ama artık yeterli farkındalığa ulaştık diye düşünüyorum. Bu alışkanlıktan kurtulmak gerek, hala dünyada açlıktan ölen insanlar var gelecekteki insanlar atalarını pek iyi anmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Ciddi bir organizasyonal kapasite, çözüm üreten deneysel pratik eylem ve meşru bir söylem olmadan Fresco'nun planını teorik ve ütopik görüyorum. Kar mantıklı / odaklı market sistemi haricinde Fresco kaynakların rasyonal ve sürdürülebilir bir dağıtım yöntemini icat etmek durumunda. Hegel - Marx çizgisinde giden Sovyetler başarısız oldular. Tarihin Sonu kitabıyla neoliberal düzeni insanlığın son sistemi addeden ve yine Hegel çizgisindeki Francis Fukuyama'nın tezi de iflasın eşiğinde. Zeitgeist dediğinizde ben Hegel'i diğer deyişle klasik felsefeyi ve maddi temeli olmayan altı fazla boş retoriklerini görüyorum. Yeryüzüne bir cennet getirmeye çalışanlara veya evrimin bir ilerleme getireceğini iddia edenlere saygım var ama açıkça bu çaba içerisinde olanların boşa kürek çektiğini ve bilimin sonsuzluğunda ve zorlu dünyasında kendilerini beğenmişliğe kapıldıklarını düşünüyorum.
    "Yeryüzüne bir cennet getirmeye çalışanlara veya evrimin bir ilerleme getireceğini iddia edenlere saygım var ama açıkça bu çaba içerisinde olanların boşa kürek çektiğini ve bilimin sonsuzluğunda ve zorlu dünyasında kendilerini beğenmişliğe kapıldıklarını düşünüyorum.", ulan benim konumda niye muhalefet oldun o zaman?

"Fresco kaynakların rasyonal ve sürdürülebilir bir dağıtım yöntemini icat etmek durumunda.", şuna da fazlasıyla katılıyorum.
    "İnsanlar çiçek olup iyilik adına iş yapacak. " maalesef çok ütopik.

@Determinist; Dünyanın şuandaki hali adil, verimli, "iyi" -artık kime göre iyi, neye göre iyi - olmasa da stabil olduğu bir gerçek. Herkes mantık çerçevesinde hareket etse zaten insanlığın bir gayesi olmuş olur, güzel düşünce fakat pratik değil.

Senin istediğin sisteme en yakın sistem, bilim adamlarının regülasyonlard abüyük rol oynadığı kapitalist sistemdir. Kendi içinde komünist, dışarıya karşı kapitalist? Yozlaşmaya ne kadar açık bir sistem olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Ortaçağ krallarını iyi anmaman o adamların elindeki gücü bırakmaları için yeterince güçlü bir neden değil.

Yav nabacağn teknolojiyi, ormanda yaşamak varken?

Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Peki sizce problem nerede? eski sistemi bırakmakmı yoksa yeni sistemi yürütmekmi?
  • quote:

Peki sizce problem nerede? eski sistemi bırakmakmı yoksa yeni sistemi yürütmekmi?
    Fresco'nun önerdiği sistem için ikisi de.

Marx kanlı bir devrim istiyordu. Doğru hatırlıyorsam eski sistemde varlık içinde yaşamaktansa -ki varlıklı bir ailenin çocuğuydu - yeni sistemde aç ve sefil ölmeyi yeğliyordu. Yeni sistemi de yozlaşma ve bunun sonucunda da açlık ve sefalet getirdi.

Açıkcası önerilen sistem ile günümüzdeki sistem arasında tek fark şuanda %1'lik kesimin bizim ütopya dediğiniz hayatı yaşıyor olmaları olarak görüyorum.

Yani bilemiyorum... Benim önerdiğim sistemde de eski sistemi bırakmak da yeni sistemi yürütmek de zor. Benim için bile zor. En azından benim düşüncelerim toplumu değil, bireyi baz alıyor o yüzden başa çıkılması gereken sorunlar daha kolay çözülür.

Dostum senin sistem tersine evrimi öneriyor bu sistem ise süreci hızlandırmak istiyor, ya seve seve ya da döve döve (tabiat ana tarafından (bkz: corona)) bu sistem gelecek kaçış yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 26 Nisan 2020; 2:10:41 >
  • quote:

Dostum senin sistem tersine evrimi öneriyor bu sistem ise süreci hızlandırmak istiyor, ya seve seve ya da döve döve (tabiat ana tarafından (bkz: corona)) bu sistem gelecek kaçış yok
    Biyolojik evrim büyük anlamda son buldu, teknolojik evrim de toplumu çok hızlı değişmeye itiyor. Bakalım insanlar bu değişim karşısında stabil bir mentaliteyle durabilecekler mi. Sistem kendi kendini çökertmesin de...

• quote:

"Yeryüzüne bir cennet getirmeye çalışanlara veya evrimin bir ilerleme getireceğini iddia edenlere saygım var ama açıkça bu çaba içerisinde olanların boşa kürek çektiğini ve bilimin sonsuzluğunda ve zorlu dünyasında kendilerini beğenmişliğe kapıldıklarını düşünüyorum.", ulan benim konumda niye muhalefet oldun o zaman? 

"Fresco kaynakların rasyonal ve sürdürülebilir bir dağıtım yöntemini icat etmek durumunda.", şuna da fazlasıyla katılıyorum. 

Teknoloji düşmanlığını bilim düşmanlığının bir uzantısı addettiğim ve Kaczynski bağımlılık konseptiyle teknolojik topluma tek yönlü yaklaştığı için.

• quote:

Neden bu yönde evrildik diye düşünürsek kısmen haklısın diyebilirim ama artık yeterli farkındalığa ulaştık diye düşünüyorum. Bu alışkanlıktan kurtulmak gerek, hala dünyada açlıktan ölen insanlar var gelecekteki insanlar atalarını pek iyi anmayacak.
    Bilmiyorum. Ben atalarıma baktığımda, birilerini eleştirdiğim halde yine de ellerinden bu kadar gelmiş deme eğiliminde oluyorum. Bir tarih mezunu olarak insanları içinde bulundukları koşullardan bağımsız algılayamıyorum. Eğer şu anki psedö liberal kapitalist uygarlık popülasyon, sosyal yapı, fikir özgürlüğü, bireylerin sağlığı vb gibi açılardan gerileyecekse - ki çok mümkün - bunu verilmiş koşullarda devinen insanların belirli sorunların altından kalkma becerisi gösterememesine bağlardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

quote:

Teknoloji düşmanlığını bilim düşmanlığının bir uzantısı addettiğim ve Kaczynski bağımlılık konseptiyle teknolojik topluma tek yönlü yaklaştığı için.
    Bilime düşman değil de sonuçlarına ve getirilerine düşman diye düşünüyorum. Bilimden çok oluşmuş topluma düşman yani Ted ama beni ilgilendirmiyor düşmanlığı. Toplum birey için vardır, birey toplum için değil. Günümüzde bireyin varlığı toplum için feda edilebilecek bir kaynağa dönüşmüş. Hepsinin de özünde bağımlılığın yattığını söylüyor. Yani bir sistemin "iyi" çalışmadığını dile getirmek için birden fazla yöne ihtiyaç var mı ki?

Sorunun kaynağını söyleyip, etkilerini açıklıyor. Bağımlılığın neden "kötü" olduğunu açıklıyor. Bir sorunun temelini gösterince neden tek yönlü yaklaşmış sayılsın?

• Ah şu homosapiens'ler yokmu, tabiat ana en çok bu türle uğraşacak
  • quote:

Ah şu homosapiens'ler yokmu, tabiat ana en çok bu türle uğraşacak
    Benim sistemimde insanın doğadaki ayak izi minimal, diğerleri düşünsün.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.