Şimdi Ara

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
35
Favori
214.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • blue_life kardeş ellerine sağlık. arkadaşlar resimler açılmıyorsa resmin linkini adres satırına yazıp enterlaya bilirsiniz (blue_life kardeşimden öğrendim) yada yazının tamamını kopyalayarak word'a yapıştırısanız tek tek kopyalamaktanda kurtulabilirsiniz! hem resimler yazı yani konu içerisinde kalacağı için bütünlükte bozulmamış olur. tabi tercih sizin. blue_life tekrar ellerine sağlık!
  • Bu bölümü yeni okuma şansını ele geçirdim. Kompüter dünyasında tam bir avalım herhalde. Ama anlamadığım kadarıyla anladığım şey: BLUE_LIFE çok güzel bişey yapıyo, eyvallah.
  • blue_life kardeşim işte programdan resimlerim bunlar. bişey daha sormak istiyorum işlemlere başlamadan önce en azından bu HP_RECOVERY olan harddiski biyere kopyalamazmıyım olduğu gibi. hani her ihtimale karşı.

Veri Kurtarma Programlarının Resimli Anlatımları ...

• şimdiki önerin nedir? yanlış bişey yapmak istemiyorum. çok teşekkür ederim tekrar!!

• bu arada son gönderdiğim mesajda resim çıkmamış o yüzden baştan gönderiyorum özür dilerim!!!

• HP_RECOVERY bölümünü tabiki bir yere yedekleyebilirsin. Bunun için ghost,acronis true image gibi bir program kullanabilirsin.

Lakin gördüğüm kadarıyla bu HP_RECOVERY bölümünde çokta önemli bir sorun yok gibi.Bu haliyle bile bence kullanabilirsin.
    Orda fix boot sector sorunu çözebilir ama daha önce hiç denemediğim için kullanmayı sana bırakıyorum.

Diğer taraftan Acronis DDS ilede bu sorun çözülebilir diye düşünüyorum.. Tabi ben bu tip programların her zaman kendi sistemleri üzerinden kullanılması taraftarıyım.
    Windows üzerinden bazen sende olduğu gibi sorunlara yol açabiliyor.

Şimdi şöyle yapalım. Aşağıdaki iso dosyasını indir ve indirdiğin iso dosyasının yanındaki program ile iso dosyasını bir CD ye çek.
    Ardından sistemini bu CD ile başlat.

Karşına gelen menüden Acronis Disk Directoru seç ve ADDS yi başlat.
    Adds başlayınca Manuel modu seç.
    Ardından ilgili HP_Recovery bölümüne sağ tıklat...
    Advanced menüsü altında hide veya unhide seçeneğine bak.
    Hangisi var ise bir kez ona tıklat.
    (Burda amaç program ile ufak zararsız bir işlem yaptırarark programın bölümleme tablosundaki hatayı onarmasını sağlamak)

Sonra tekrar Advanced menüsü altına bak ve unhide seçeneği var ise ona tekrar tıklat.
    Sonra X tuşuna bas ve program yaptığın işlemleri uygulayayım diye bir soru soracaktır. Onlara olumlu yanıt verirsin.

Programdan ufak bir görünüm. Sen sadece Hide ve Unhide seçeneklerini kullanacaksın.

Bilgisayarını yeniden başlatınca, büyük ihtimal sorun çözülmüş olacaktır. (Umarım. )
    Kolay gelsin...

Edit: Lik yazmayı unutmuşum.. :(
    http://www.4shared.com/file/140834536/a7c0e15e/GRLDR_BOOT.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 12 Kasım 2009; 11:33:35 >

• werdiğin iso dosyasını cd ye çektim ve b.sayarı başlattım menüden acronis disk director suit 9 u seçtim. manuel modu seçtim ve çok enteresan bu sefer C: ve D:HP_recovery olarak göründü. yani sürücü ismi olarak D: sürücüsü görününce sorun düzeldi sandım ama dediklerini yapıp b.sayarını başlattım ama yinede b.sayarım içerisinde D: sürücüsü yada HP_RECOVERY görünmüyor. yaptıklarımda bi eksiklik olupp olmadığını anlaman için sana yaptığım her işlemi adım adım anlatıyorum. dediğim gibi manuel mod ile başlattım ve harddiskimin iki sürücüsüde üzerlerindeki bayrak kırmızı olacak şekilde göründüler. işin güzel yanı HP_RECOVERY nin başına D: harfi gelmişti. zaten onu görünce sorun çözüldü sandım. neyse ben programda d:hp_recovery e sağ tıklayıp hide seçeneğini seçtim zaten ilk tıkladığımda unhide seçeneği yoktu. hise seçeneğini tıkladım önüme gelen pencerede şu yazıyordu: HİDİNG THİS PARTİTİON MAY CAUSE DRİVE LETTERS TO CHANGED. ARE YOU SURE WANT TO HİDE THE PARTİTİON? bende onaylayıp tamam dedim. sonre senin söylediğin gibi tekrar sağ tıklayıp "unhide" seçeneğini tıkladım. sonra programı kapatırken değişiklerin kaydedilmesi içik evetle onayladım. sonra b.sayarı baştan başlattım ve başlar başlamaz ben cd rrom dn cd yi çıkardım. b.sayar açıldı ama d: sürücüsü hala görünmüyor. bişey daha eklemek istiyorum: her iki sürücü (C ve D) için Pri,Act seçenekleri aktifti. yani her ikisi içinde yanında pri act yazıyordu. sadece işletim sisteminin olduğu sürücünün mü pri olması gerek neyse sadece bilgin olması için söledim. bişey daha ilk sağ tıkladığımda yada tıklamadan önce d sürücüsü üzerindeki bayrak kırmızıydı. sonra hide seçeneğini seçtim ve o bayrak yeşil oldu. unhide yaptıktan sonra bakmadım b.sayarı baştan başlattım. acaba unhide yapmadan sadece hide yapsam o şekilde kalsa bişe olurmu?

• Bir hardisk üzerindeki bölümlerden yalnız bir tanesi aktif olur. İki tanesi birden aktif olmaz. Sen iki sürücüde de Pri,Act yazıyor demişsin.
    İki sürücüde de Pri yazabilir lakin ikisinde birden Act yazmaz. Sadece birinde yazar.

Eğer senin iki bölümdede Pri,Act yazıyorsa sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.. Tekrar bir kontrol edip bilgi verirsen iyi olur.
    Bu konuda bir sorun yoksa, burda suçlu olan büyük ihtimal senin windows. :(

Yani senin bölümün düzgün ama windowsta sorunlu olarak görünüyor.
    Son durumu tekrar yazarsın.....

• ewet haklısın suçlu windows ama bütün bunların başlama noktası yüklediğim acronis disc director suite 10.0 b.sayarı onun cd ile başlattım wista üzerine xp kurma konulu forumda bunu yazmıştım. orda bi hata çıktı önüme sonra bende cd yi çıkarıp baştan başlattım ama d: sürücüsü artık yok tu. programı b.sayardan kaldırmak işe yarayabilir diye düşündüm ama yaramadı. neyse en son mesajımda yazdığım gibi acronis ile b.sayarı başlatınca görünen her iki sürücüm kırmızı bayraklı ve pri,act seçenekleri aktif. onun fotoğrafınıda telefonumla çektim :) birde hp nin windows içerisindeki recowery bölümünden recowery cd si oluşturma özelliği wardı. en azından onu kullanıp ci cd yada dvd oluşturmak istedim ama oda kurtarma bölümü bulunamadı deyince braz moralim bozuldu canım sıkıldı tabi. neyse onunla ilgili resimleride ekte gönderiyorum. acaba sistem geri yüklemeyi seçip b.sayarı 1 ay önceki (yani acronisi yüklemeden önceki) ayarına geri yükleyemezmiyim. sonrada recowery yi çalıştırırım zaten

• blue_life kardeş biliyorum ne yazsam az gerçekten :) yani elinden geleni yaptın sonuda sorunu çözdün !! 1 numarasın. çok çok teşekkür ederim arkadaş!!
  • blue_life oncelikle paylasımın ve ve yardımların icin cok tesekkurler emegine saglık. Bir cok insandan hayır duası almıs durumdasın. benim sorunum da arkadaslarınkinden cok farklı degil. seni ugrastırmadan verdigin bilgiler dogrultusunda cozmeyi denedim ama basarılı olamadım maalesef. Sorun 1 tb external wd mybook hard diskimde. Aygıt yöneticisinde goruyorum ama hic bir sekilde bilgisayarımda goremiyorum. Active partition recovery ve seagate ile tarattım ancak hard diskin icine ulasamadım bir turlu. Eger yardımcı olabilirsen cok sevinirim. Araştırırken bir yerlerde wd hard disklerin digerlerinden farklı olarak önbellegi silindiginde motorun devreye girmedigini ancak aynı marka bir hard diskin kartıyla tekrar okutulabilecegini okumustum ne kadar dogrudur bilmiyorum tabi ki. her neyse umarım yardımcı olabilirsin.
  • Çok güzel anlatım, 5 üzerinden 5
  • @besiktas081 arkadaşımızın sorunu vistanın disk yönetimi yardııyla çözülmüştür.
    Sistemin olduğu bölümden birimi küçült seçeneği ile ufak bir bölüm ayırdık.
    Disk bir süre incelendi ve inceleme sırasında bölümleme tablosundaki ufak arıza onarıldı.
    Şuanda herangi bir sorun yok. Her zaman söylediğim gibi partition programlarını windows üzerinden kullanmak daha risklidir.

Mesela şuan @besiktas081 arkadaşımız mevcut harddiskini yine Acronis Disk Director ile bölümlere ayırdı ve sefer bir sorun ile karşılaşmadı.
    Tabi bu sefer direk Acronis Disk Director programını CD den başlatarak işlem yaptı.

@illusions
    Öncelikle ilgili diskinde fiziksel bir arızanın olup olmadığı çok önemli.
    Sen şuan disk yönetimine girdiğinde ilgili diskini görebiliyormusun?
    Başlat --> Çalıştır --> diskmgmt.msc yazıp Entera basarak disk yönetimini görüntüleyebilirsin.
    Eğer diskin görünüyorsa foruma bir fota ekleyebilirsen fena olmaz.

Ayrıca sisteminide öğrenebilirmiyiz?
    Bir du sorun ile karşılaşma nedenini alalım. Disk darbeye mi maruz kaldı..
    Kart değiştirme olayına gelirsek;
    Diskimizin altında devreler plunan kart nadirde olsa arızalanabiliyor.
    İşte böyle bir durum ile karşılaştığımızda verilerimizi kurtarmak için aynı marka ve model diskin kartını sorunlu harddiske takmak sorunu çözebiliyor.

Lakin durduk yerede kart bozulmaz. Şuan karttan önce senin diskinin kutusunda ve kablusunda bir sorun olabilir...
    Ayrıca bu diski başka bir bilgisayarda da denemen lazım. Kim bilir belki senin usb portlarında bir sorun vardır?

• Harici hardiskimim bir bölümünü biçimlendireyim derken (Hızlı) yanlışlıkla dolu kısmını biçimlerdirdim ve dolayısıyla 300 mg yakın resim ve film dosyalarım silindi buda silmenin başka şekli bunun kurtarma şekli farklımı bunun için hangi proğram kullanmak lazım
  • @canseven

En önemli dikkat etmen gereken ilgili bölüme hiç bir dosya kopyalama gibi yazım işlemleri yapmamandır.
    Şuanki düştüğün durumdan basit bir filerecovery programıyla bile kurtulabilirsin.
    Ama R-Studio tarzı programları tavsiye ederim.
    Unutma! Kurtardığın dosyada dahil olmak üzere tüm dosyalarını kurtarmadan bu bölüme dosya felan kaydetme!
    Kolay gelsin....
  • Piriform Recuva adlı kurtarma proğ ile kurtarmaya calıştım 4 saat oldu kalan süre gittikce uzuyor anladımki bu proğram bu işi başaramayacak tavsiye ettiğin proğları deneyeceğim bilmek istediğin sildiğim bölümdeki dosyaları yine aynı bölüm icindemi arayacağım
  • @canseven
    Recuva programını daha önce denemediğim için, program hakkında bir yorum yapamam.
    Diğer soruna gelirsek;
    Eğer ilgili bölüme sadece format atıysan (yani yeniden bölümleme vs. yapmadıysan) tabiki silinen dosyaları aynı bölüm üzerinde arayacaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

@canseven
    Recuva programını daha önce denemediğim için, program hakkında bir yorum yapamam.
    Diğer soruna gelirsek;
    Eğer ilgili bölüme sadece format atıysan (yani yeniden bölümleme vs. yapmadıysan) tabiki silinen dosyaları aynı bölüm üzerinde arayacaksın...

Kaybolan verilerimi R-Studio 4.5 proğramı ile buldum ancak tek seferde bunların hepsini kurtaramam az değil 300gb (başka bir diske aktaramam) bir kısmını kurtardım ben bu kurtarma işini zaman zamanyaparsam veri kaybı olurmu ve bu proğram calışırken not defteri bile Pc kitliyor
  • İlgili sürücüye hiç bir dosya kayıt etmezsen herangi bir sorun çıkacağını sannetmem. Lakin windows veya kullandığın bir program kazara veri kayıt edebilir. Böyle bir durumda ilgili dosyaların zarar görebilir.
    Bu duruma karşı sen en iyisi senin için en önemli dosyalarını kurtar... Kolay gelsin...
  • blue_life yardımların için teşekkürler %99 gibi bir oranda verilerimi kurtardım R-Studio 4.5 süpersin tek dezavantajı tr olmamsı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.