Şimdi Ara

Veri yapıları vizesinde boş kağıt vermek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende kimyadan 4 aldim. Bilgisayar muhendisliginde kimyanin ne isi var ya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    Ücret ve çalışma şartları sadece deneyim ve bilgiye değil, anlaşmaya göre de belirlenir. Arkadaş bu 6000TL+ yemek,yol a anlaşmış ise ve 2 yıldır bu işte calışıyor ise bu onun için güzel şartlar demek. X firmasında 0 deneyimlli eleman aynı ücret alıyor, bunu arkadaşa iletsem "isyan ediyorum, işi bırakıyorum" demez, diyemez :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi haklısın ama insan bir düşünmez mi yani bu yeni yetme çocuklar niye bana yakın maaş alıyor diye 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 18 Kasım 2019; 11:9:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zagor0167 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim arkadaşla birgün 'yazılım yöneticiliği' konusunu konuşmuştuk, "ben yönetici olamam cunku başkasının maaşını belirleyemem" gibi birşey demişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Arkadaş 15 yıl deneyimli fakat .NET C# ve veritabanı dışında pek birşey bilmiyor. Y.dışına pek gidemez cunku evli ve 2 cocuklu. İstanbul'da halinden memnun. Bu arada ufak güncelleme: Maaşı 2019'da 6000TL net + 600TL sodexo kartı + ulaşım servisi. İst'da babadan kalma ufak fakat düzgün bir evi de var. ayrıca tam bilmiyorum fakat eşi de çalışıyor galiba. daha ne olsun, patron 15bin TL maaş mı versin :)
    15+ olarak düşünme o zaman onu. Zaman geçmiş olması tecrübeli kılmıyor. Onu rahatlıkla o alanda 2 yıl çalışmıs biri ile değiştirilebiliyorsa o 15+ yıl deneyimli değildir. Yurtdışına gidemiyorsa remote çalışır. Remote çalışmıyorsa hala dünya standartlarına iş yapan türkiyede firmalar var onlara girer ve bunlardan çok daha iyisini alır. Yani kıdemli biri bu paraları almak zorunda kalmaz. (yani ya azına razı olmuştur ki bence böyle ya da sadece yıl geçmiştir tecrübe kazanmamıştır.) Zaten iş aramasanız bile IK lar haftalık ulaşıp iş teklif ediyor.

Ben de bazen karşılaşıyorum. Bu örnek arkadaşı tanımadığım için bir şey diyemem ama adam mezun olmuş X şirketine/kurumuna girmiş .net ile bir kursta kod yazmayı öğrenmiş. 10 yıldır aynı kodu aynı şekilde yazıyor ve kötü yazıyor. Başka bir yere gitse yarı paraya bile işe almazlar. Adeta kurum bağlmaış. Mesleği de sevmiyor. Tesadufen bir yere gelmiş. O kurum için bir fayda üretiyor ama bu kötü örnek. Ben hep böyle kişiler olmamaya çalıştım. Hep bilgimi güncellemeye çalıştım (yeni teknoloji öğrenmeyi bilgiden saymıyorum). Cünkü teknoloji her iki yılda bir değişiyor. Bizim işimiz buna adapte olmak.

Bu tarz örneklere bakıp karamsar olma. Hatta meslektaşlarıma anonim olarak 10+ tecrübe ve 5k dedim. herkes şaşırdı. Bazende kişi bilgili oluyor ama takım için toksik oluyor. Uyumsuz oluyor. Genelde tek kod yazmaya alışmış oluyor. Bu tarz kişiler de büyük firmalar veya güzel işlere giremiyor. Çünkü bu bir takım oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 18 Kasım 2019; 11:4:21 >

• 15+ tecrubeli adam 6k maas aliyorsa yirtsin diplomasini, varsa tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Android ve Arduino çıktığından beri embedded olayı büyük ölçüde çözüldü, fabrikalarda da Scada var, bu kişiler daha kimi arayıp da bulamıyorlar? buların derdi fiyat kırmak. Adam gibi CPU olan kartlarla çalışmak yerine 30 kuruşluk microcontroller'lar ile iş çıkarak adam peşindeler...

• Straw man.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.