Şimdi Ara

veri yapılarının kullanım alanları(soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sormak istedigin soru şu direkt olarak pek bir yerde verilmiyor,bizim stack,quence,linkedlist,heap,sorting,hashing,tree gibi yapıları reel dünya kullandıgımız şeyler var mı ornegin; Biz bir online alışveriş sitesine girince fiyatları azdan çoga sıralarken sorting algoritmaları kullanıyor mu ? ya da
    web browserlar da bir geri ileri yaparken stackten hızlı alıp kullanmak gibi heapsin uygulanması en dogru olarak çalışan bir sistem var mı ?

bu soru biraz komplike sanırsam kıdemli yazılım geliştiriciler hakimdir bunların kullanımına,ya da bir kelimeden search ederken treeler mi kullanıyor yani ornegin biraz arama motoruna bir şey yazarken nasıl bi anda o kelimeye erişiyor (bu kısımda database olabilir ama bir uygulamadan boyle degildir)

kesin olarak bilen varsa aydınlatabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 5 Ocak 2020; 21:26:43 >

• Tabi ki kullaniliyor. Bir suru spesyalize data structure var, gereksinime gore kullaniliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    keşke bi tane somut ornek gorsek var mı bildiginiz bunu kullanıyorum ben bak şu diyebileceginiz

örnek vereyim kimseden cevap çıkmadı

işletim sistemlerin de stack ve linked list epey kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 25 Nisan 2022; 19:8:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.